Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Фінансування військових частин через органи Державного казначейства

При надходженні фінансування, орган Державного казначейства направляє в той же день на адресу військової частини повідомлення про надходження грошових коштів з розбивкою по кодам економічної класифікації.

По грошовим коштам, які потребують додаткового розасигнування, фінансові органи подають в орган казначейства на протязі 1 робочої доби реєстр розасигнування ( в 2-х примірниках) по військовим формуванням. При наданні реєстру розасигнування на протязі однієї операційної доби реєстри і оплата платіжних доручень проводиться тим же операційним днем, при затримці - наступним операційним днем.

На реєстрі розасигнування військової частини відповідальний виконавець Державного казначейства зазначає дату, час і підписи «Зробив - Прийняв».

На реєстрах по фінансуванню військових частин вказуються коди у відповідності з діючою економічною класифікацією України.

Фінансовим органам вищого рівня надається можливість доводити реєстри або з розасигнуванням по кодам економічної класифікації, або по узагальненому коду економічної класифікації на поточні утримання клієнтів (організацій).

При надходженні реєстру від вищестоячого розпорядника з розбивкою по кодам економічної класифікації, нижчестоячі розпорядники не мають право змінювати призначення платежу.

При надходженні реєстру від вищестоячого розпорядника без розбивки по кодам економічної класифікації право розподілення і подальшого використання коштів Державного бюджету по кодам економічної класифікації надається військовій частині згідно затвердженого кошторису. При цьому виплата грошового забезпечення і заробітної плати, а також перерахування обов’язкових платежів повинні бути забезпечені у встановлені строки.

При надходженні реєстру орган Державного казначейства повинен контролювати відповідність суми фінансування з початку року з кошторисом відповідного періоду по відповідним кодам економічної класифікації. Якщо сума фінансування, яке надійшло, перевищує кошторисні призначення, орган Державного казначейства повідомляє про це свою вищестоящу організацію і військову частину. Використання суми фінансування, що перевищує кошторисні призначення, повинно бути призупинене до прийняття рішення вищестоячим органом Державного казначейства і забезпечуючим фінансовим органом.

Органом Державного казначейства після зарахування грошових коштів на рахунки військових частин цим же днем направляються зворотні реєстри вищестоячому органу Державного казначейства.

При нестачі коштів по коду економічної класифікації видатків, витрати по якому передбачені в кошторисі, можливе використання коштів з іншого коду в межах одного рахунку за письмовим обґрунтуванням військової частини, що завірене уповноваженою особою, з обов’язковим подальшим відновленням на протязі фінансового року.

В період надзвичайних ситуацій можливий перерозподіл коштів між рахунками, за письмовим обґрунтуванням військової частини погодженим з забезпечуючим фінансовим органом, з подальшим відновленням коштів на протязі року.

Порядок зарахування коштів на рахунки

Зарахування коштів Державного бюджету ,які надійшли, на рахунки військової частини здійснюється на підставі реєстрів, які забезпечені платіжними документами вищестоячого органу Державного казначейства, платіжних доручень від забезпечуючого фінансового органу, розпоряджень про зарахування і виписки банку.

Зарахування проводиться також при отриманні платіжних документів на повернення невикористаних готівкових грошових коштів(в тому числі депонованої заробітної плати) і на повернення безготівкових коштів, що надійшли з випискою обслуговуючої установи банку.

Зарахування бюджетних коштів, які надійшли від забезпечуючого фінансового органу рахунку без реєстру, в установах банку проводиться як інші надходження на рахунок військової частини. Співробітник органу Державного казначейства погоджує з військовою частиною зарахування по відповідним кодам функціональної і економічної класифікації, якщо такі не вказані в платіжному дорученні.

Зарахування бюджетних коштів, які поступили від забезпечуючого фінансового органу з рахунку, відкритого в органах казначейства, проводиться як надходження від іншого органу казначейства на рахунок військової частини.

Зарахування бюджетних коштів, які надійшли від забезпечуючого фінансового органу з його рахунку, проводиться як відновлення касових витрат на рахунок військової частини (окремого підрозділу) за відповідним кодом економічної класифікації.

Зарахування на рахунок коштів, які не відносяться до фінансування витрат з Державного бюджету, не дозволяється. Кошти від місцевих органів влади, фінансова допомога інших підприємств, організацій й установ повинні обліковуватися на спеціальних реєстраційних рахунках. Кошти, які безпідставно надійшли на рахунок казначейства, повинні бути повернені платнику або зараховані на спеціальний реєстраційний рахунок військової частини.

При надходженні на рахунок бюджетних коштів по фінансуванню витрат минулих періодів, органи Державного казначейства повинні перевірити їх обґрунтованість. При підтвердженні необґрунтованості витрат повідомити управління Державного казначейства і забезпечуючий фінансовий орган. Суму заблокувати до рішення вищестоячих органів.

При надходженні не виясненого платежу, орган Державного казначейства приймає оперативні заходи до вияснення отримувача коштів. Якщо на протязі 5 робочих днів отримувача визначено, то нез’ясований платіж повертається платнику.

Всі надходження, які відносяться до коштів Державного бюджету є позабюджетними і зараховуються на відповідні рахунки в банку.

При переказі грошових коштів телеграфом, військова частина відносить витрати по його здійсненню за рахунок кошторису Міністерства оборони України.

Кошти, які надійшли по виписці з банку, не підтверджені платіжними документами (паперовими носіями) і розпорядженнями на зарахування, направляються операціоністом органу Державного казначейства на рахунок нез’ясованих сум, про що одночасно повідомляється військова частина. При подальшому надходженні платіжних документів операціоніст проводить переміщення коштів з рахунку нез’ясованих сум на рахунки військової частини.

Відкликання коштів, надлишково або помилково перерахованих, проводиться на підставі розпорядження забезпечуючого фінансового органу або вищестоячого органу Державного казначейства. Орган Державного казначейства, який отримав розпорядження, оформляє повернення з рахунку військової частини або забезпечуючого фінансового органу на рахунок, що вказаний в розпорядженні, зменшуючи тим самим суму фінансування військової частини або забезпечуючого фінансового органу. Повернена сума може використовуватися забезпечуючим фінансовим органом для наступного перерозподілу.

Соседние файлы в папке тактика_0310