Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Методика ревізії фінансово-господарської діяльності колективу військових мисливців

Документальні ревізії фінансово-господарської діяльності в колективах військових мисливців, які нараховують не менше 15 членів, проводиться одним ревізором, а в колективах , що нараховують 15 і більше членів, - ревізійною комісією, яку обирають на загальних зборах колективу військових мисливців. Вона зобов’язана проводити ревізії фінансово-господарської діяльності колективу військових мисливців не менше двох разів на рік.

Командир військової частини керує діяльністю колективу та здійснює контроль за дотриманням Статуту колективу військових мисливців. Помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю колективу та не менше одного разу на рік приймає участь в ревізії.

Ревізійною комісією (ревізором) при участі помічника командира військової частини-начальника фінансово-економічної служби розробляється програма ревізії. В програму, як правило, включаються основні питання:

  • наявність грошових коштів та невикористаних марок державного мита в касі; касова дисципліна;

  • перевірка повноти оприбуткування за обліком прийнятих внесків та мита за право полювання, а також отриманих коштів від гарнізонної (окружної) ради товариства;

  • ревізія прибутково-витратних документів ;

  • стан обліку та фактична наявність матеріальних цінностей, законність здійснення по ним операцій;

  • стан звітності;

  • перевірка виконання пропозицій за актом попередньої ревізії.

Після перевірки наявності готівки та невикористаних марок державного мита в касі, що проводиться звичайним порядком, встановлюється вірність, повнота та своєчасність утримання вступних внесків та державного мита по відомостях. При цьому записи в відомостях звіряються з книгою реєстрації рушниць, видачі мисливських квитків та виплати державного мита на право полювання.

По сумах вступних та членських внесків, які здані у фінансово-економічну службу військової частини по прибутковим касовим ордерам проводиться звірка вірності записів в обліку грошових коштів колективу військових мисливців по касі з записами по виду № 25 позабюджетних коштів.

На отримання грошових коштів від гарнізонної(окружної) ради товариства колективом військових мисливців оформлюються листи-довіреності в двох примірниках, в яких радою робиться відмітка про фактично видані кошти. Перевірка повноти та своєчасності оприбуткування таких сум по обліку проводиться по другим примірникам листів-довіреностей, витягу гарнізонної (окружної) ради товариства та виданій цією радою довідки про всі фінансово-господарські операції, проведені з даним колективом за ревізуємий період.

При ревізії фінансово-господарських операцій застосовується та ж сама методика, що й при ревізії підсобних підприємств військової частини. При цьому слід враховувати, що колективи військових мисливців можуть утворювати мисливсько-рибальські пункти, стрілкові стенди, тири, кімнати та кутки мисливців та рибалок, видавати стенди та фотогазети, а також придбати для колективного користування (але не для індивідуального) мисливський та рибальський інвентар.

Перевірка правильності записів в книзі обліку грошових коштів колективу проводиться на підставі документів, підтверджуючих надходження та витрати грошових коштів.

Повнота оприбуткування отриманих в гарнізонній (окружній) раді товариства, а також придбаного інвентарю і іншого майна по інвентарній книзі перевіряється по первинним виправдальним документам та довідці відповідної ради про всі операції з обліковими даними колективу за період, що підлягає обревізуванню. Ревізором проводиться перевірка фактичної наявності матеріальних цінностей колективу та звірка з обліковими даними на день по інвентарній книзі колективу.

Вірність складання річного звіту колективу та відображення в ньому отриманих від гарнізонної (окружної) ради грошових коштів та матеріальних цінностей перевіряються по книзі обліку грошових коштів колективу, іншим книгам обліку та документам колективу.

Ревізія фінансово-господарської діяльності колективу завершується перевіркою виконання пропозицій, внесених в акті попередньої ревізії.

Результати ревізії викладаються в акті, який складається в трьох примірниках, підписується ревізійною комісією (ревізором), головою колективу, секретарем-касиром та доповідається командиру частини та гарнізонній раді товариства. Другий примірник акту відсилається раді, а третій – зберігається у справах ревізійної комісії (ревізора).

Соседние файлы в папке тактика_0310