Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Помічник начальника фінансового органу (бухгалтер-касир)

У військових частинах з великим об’ємом фінансової роботи передбачені посади помічника начальника фінансового органу (скарбник, бухгалтер-касир). На посади помічника начальника фінансового органу можуть призначатися особи з числа офіцерів, прапорщиків, мічманів, а на посаду бухгалтера-касира - службовці, які мають спеціальну підготовку або практичний досвід фінансової роботи.

Помічник начальника фінансового органу (бухгалтер-касир) отримує готівкові гроші, цінні папери, зберігає їх і проводить виплату тільки на підставі правильно оформлених грошових виправдальних документів. Він проводить видачу грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати працівникам по роздавальним відомостям та видатковому касовому ордеру, приймає готівку від платників, по прибутковому касовому ордеру з видачею квитанції до нього. Він веде записи фінансових операцій по обліку та щодоби до здачі під охорону звіряє фактичні залишки грошових сум та цінностей нагородного фонду, які знаходяться в грошовому сейфі з даними обліку, а також при доставці грошей з установи банку. З касиром, бухгалтером з числа цивільних осіб командир частини при прийомі на роботу укладає угоду про повну матеріальну відповідальність згідно з діючим законодавством.

Якщо штатом частини в фінансовому органі передбачені бухгалтер, рахівник та інші посадові особи, то їх обов’язки встановлюються начальником фінансового органу та затверджуються командиром частини.

Всім посадовим особам фінансового органу військової частини заборонено виконувати обов’язки уповноваженого ощадною касою, а також вести розрахунки та проводити грошові операції в підсобних підприємствах та господарствах військової частини, в яких повинно вестися фінансове господарство.

Заступники командира військової частини, начальник штабу та начальники служб

У віданні заступників командира частини, начальника штабу та начальників служб знаходяться грошові кошти, які відпускаються на потреби службам, якими вони керують. Вони відповідають за своєчасне та правильне визначення потреб в грошових коштах, які знаходяться в їх розпорядженні, а також за законні економні та господарсько-доцільні витрати цих грошових коштів.

Посадові особи, які вказані вище, зобов’язані у встановленні терміни складати обґрунтовані розрахунки 1/ФС та 1а/ФС на грошові кошти по відповідним кошторисним підрозділам.

При фінансовому плануванні, а також після отримання від забезпечуючого фінансового органу повідомлення про призначення грошових коштів, заступники командира військової частини, начальник штабу та начальники служб разом з начальником фінансового органу за вказівкою командира частини визначають заходи по доцільному витрачанню коштів на заплановані витрати, приводять їх до відповідності з річним призначенням грошових коштів.

Заступники командира частини здійснюють безпосереднє керівництво діяльністю підсобних підприємств та підсобного господарства. Вони зобов’язані забезпечити складання виробничих планів та фінансових кошторисів цих підприємств та господарств.

Якщо в дозволених випадках військова частина відпускає матеріальні цінності (надає послуги) за плату, відповідальні посадові особи зобов’язані забезпечити своєчасне та повне отримання з платних споживачів сум за надані матеріальні цінності (надані послуги).

Заступники командира частини та начальники служб планують та організовують роботу по економному та доцільному використанню грошових коштів та матеріальних цінностей.

Начальник штабу, крім виконання вищезазначених обов’язків, забезпечує передачу у фінансовий орган частини даних про проходження служби особовим складом, наказів про вибуття, прибуття та переміщення військовослужбовців, робітників та службовців.

Він організує перевірку відповідності роздавальних відомостей на видачу грошового забезпечення та заробітної плати особовому складу за списком та штатом (штатним розписом) частини, про що у відомості робить запис такого змісту: «Особовий склад, включений в дану роздавальну відомість, посади, які вони займають, відповідають штату та списку особового складу військової частини».

Соседние файлы в папке тактика_0310