Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Облік операцій на рахунках органів Державного казначейства

Облік розподілених обсягів лімітів бюджетних зобов’язань і фінансування по державним цільовим програмам, дотаціям, компенсаціям, субвенціям, трансфертам, бюджетним позикам, іншим державним заходам, за якими у відповідності з Розписом доходів та витрат Державного бюджету головним розпорядникам коштів є Міністерство фінансів України, проводиться у відповідності з витратним розписом вищестоячого органу Державного казначейства на рахунках відповідних органів Державного казначейства.

Органи Державного казначейства відкривають рахунки в установах банку з наданням номера. Ці рахунки є дохідно-витратними і відкриваються для бюджетних коштів в групі 35 (25) « Інші кошти клієнтів , які отримуються з Державного бюджету» для позабюджетних коштів в групі 353 (253) «Кошти Державного бюджету України» відповідно до кодів бюджетної класифікації доходів і символів звітності банку. Облік операцій по касовому виконанню витрат Державного бюджету на цих рахунках здійснюється у розрізі показників бюджетної класифікації України.

Касові витрати проводяться органами Державного казначейства у відповідності та в межах доведених обсягів фінансування.

Касові витрати на виплату пільг і компенсацій по державним цільовим програмам здійснюються органами Державного казначейства шляхом перерахування коштів Державного бюджету на рахунки організацій-роботодавців, після перевірки відповідних документів і звітів, що підтверджують цільовий характер витрат.

Виплата пільг і компенсацій по державним цільовим програмам непрацюючим громадянам здійснюється через органи соціального захисту населення або інші уповноважені рішеннями Уряду України органи, з відображенням операцій по касовому виконанню витрат Державного бюджету на рахунках отримувача коштів відкритих цим уповноваженим органом в органах Державного казначейства.

Кошти, що підлягають виплаті вказаним категоріям громадян, можуть перераховуватися з рахунків органу Державного казначейства або рахунків отримувачів коштів, відкритих уповноваженим органам в органах Державного казначейства, на рахунки громадян, відкриті їм в установах банків, при наявності заяв від цих громадян, які зберігаються в справах організації-роботодавця або уповноваженого органу. В цьому випадку в орган Державного казначейства організаціями-роботодавцями або уповноваженими органами надаються платіжні доручення та переліки для зарахування коштів на рахунки по внесках, що оформлені у встановленому порядку.

Касові витрати Державного бюджету по фінансуванню дотацій, компенсацій і субвенцій, призначених для підприємств і організацій, пойменованих в витратному розкладі вищестоячого органу Державного казначейства здійснюється шляхом перерахування коштів Державного бюджету з рахунків органа Державного казначейства на рахунки цих підприємств і організацій, відкриті в установах банків. В зазначених випадках перерахуванню коштів передує перевірка органом Державного казначейства документів, що є підставою для здійснення таких касових витрат Державного бюджету.

Касова витрата Державного бюджету при виділенні суб’єктам господарської діяльності України трансфертів, дотацій і субвенцій здійснюється шляхом перерахування коштів з рахунків Державного казначейства на відповідні рахунки органів виконавчої влади суб’єктів господарської діяльності України, відкриті ними в установах банків.

Порядок обліку на рахунках органів Державного казначейства операцій, пов’язаних з наданням за рахунок коштів Державного бюджету бюджетних позик (кредитів) юридичним особам та суб’єктам господарської діяльності України, встановлює Міністерство фінансів України.

Соседние файлы в папке тактика_0310