Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Методика перевірки платних заходів клубів військових частин

Внутрішній фінансовий контроль за платними заходами клубів здійснюється шляхом:

  • перевірки кошторисних розрахунків в процесі складання загального кошторису клуба;

  • систематичної перевірки роботи касирів білетних кас;

  • комплексної перевірки всієї організації платних заходів клуба.

Перевірка фінансово-господарської діяльності шкільно-курсової мережі та інших платних заходів клубу проводиться начальником фінансового органу військової частини не менше одного разу на рік. В такій перевірці за вказівкою командира частини можуть приймати участь представники ради клуба та інші посадові особи. Перевірка проводиться за розробленою начальником фінансово-економічного органу програмою, яка затверджується командиром частини. В програмі, як правило, передбачаються наступні питання:

  • наявність готівки в касі, касова дисципліна;

  • законність проведення платних заходів та утримання курсів, гуртків, більярдної тощо;

організація платних заходів; повнота та своєчасність надходження, оприбуткування та здачі отриманої готівки в фінансово-економічну службу;

  • організація курсів, гуртків і інших платних заходів; забезпечення утримання їх на принципах самоокупності; вірність, повнота та своєчасність надходження плати за навчання;

  • аналіз виконання кошторису клубу; вірність встановлення плати за навчання; законність та доцільність витрачання грошових коштів;

  • контроль за фінансово-господарською діяльністю шкільно-курсової мережі та інших платних заходів, які здійснюються начальником клубу;

  • перевірка виконання пропозицій за актами попередніх ревізій та перевірок.

Перевірка фактичної наявності грошових коштів і касової дисципліни проводиться таким же чином, як і в підсобних підприємств військової частини.

При перевірці законності проведення платних заходів і утримання шкільно-курсової мережі встановлюється, чи є дозвіл управління виховної роботи оперативного командування, виду Збройних Сил на проведення в клубі військової частини платних концертів та вистав, утворення та утримання на повній самоокупності платних курсів стенографії і іноземних мов, гуртків машинопису, технічних, музичних, спортивно-художніх, підготовки водіїв тощо, а також затвердження встановленим порядком прибутково-витратного кошторису клуба та штатного розпису на утримання працівників, які необхідні для забезпечення платних заходів.

За платними заходами клубів перевіряється періодичність концертів і вистав, їх відвідування, вірність та своєчасність розрахунків з концертними колективами та організаціями за проведені ними концертно-виставкові вистави. Одночасно необхідно перевіряти, чи є посвідчення та дозвіл концертних і театральних організацій (філармоній, концертно-естрадних бюро) на проведення концертно-театральних вистав.

По шкільно-курсовій мережі перевіряється організація, характер, склад курсів і гуртків, а також забезпечення їх на принципах самоокупності. Повнота та своєчасність надходження плати за навчання від учнів встановлюється шляхом звірки прибуткових касових ордерів на приймання готівки з журналами обліку проведення занять та відвідування шкільно-курсової мережі..

Аналіз виконання кошторису клубу проводиться по доходам та видаткам. При цьому встановлюється правильність складання кошторису, визначення плати за навчання в шкільно-курсовій мережі та вартості наданих послуг, а також чи дотримується принцип повної самоокупності не тільки в цілому шкільно-курсової мережі, але й окремих курсів, гуртків і інших платних заходів.

Перевіряється законність та доцільність утримання керівників платних гуртків (курсів), контролерів-білетерів, прибиральниць, маркерів, керівників колективів (гуртків) художньої самодіяльності та інших працівників, які необхідні для забезпечення платних заходів.

Правильність витрачання фонду заробітної плати нештатного складу та виплата заробітної плати працівникам, які забезпечують платні заходи, в тому числі і тим, що знаходяться на погодинній оплаті, перевіряється по роздавальним відомостям, штатним розписам, табелям виходу на роботу, звіреним з журналами обліку занять, які проводяться, і відвідування шкільно-курсової мережі і встановленим розміром виплати (з обліком освіти, стажу роботи тощо).

Методика перевірки інших витрат, які передбачені кошторисом, аналогічна методиці, що застосовується при ревізії витрат на утримання підсобних підприємств військової частини.

При перевірці встановлюється, чи здійснюється контроль за діяльністю шкільно-курсової мережі та іншими платними заходами з боку начальника клубу, а також виконання пропозиції за актами попередніх ревізій і перевірок.

Акт перевірки затверджується командиром частини.

Крім щорічної ревізії платних заходів в відповідності з програмою, помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби періодично проводить перевірки за окремими питаннями. Він зобов’язаний не менше двох разів на місяць проводити раптові перевірки готівки, звіряти наявність сум готівкових коштів з обліковими даними, перевіряти вірність складання прибутково-витратного кошторису клуба та встановлення плати за навчання на курсах (гуртках), виконання кошторису клубу, дотримання штатно-тарифної дисципліни та інші питання, які включені в місячні плани роботи. Про результати кожної перевірки складається акт чи доповідь, які надаються командиру частини.

Соседние файлы в папке тактика_0310