Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Забезпечення військових частин коштами при передислокації

З метою підвищення бойової готовності та по іншим причинам військові частини можуть змінювати місце своєї дислокації, тобто переміщуватися з одного пункту в інший.

Якщо в зв'язку з передислокацією військова частина переходить на забезпечення до іншого забезпечуючого фінансового органу, то до вибуття в новий пункт дислокації необхідно:

  • закінчити всі розрахунки з постачальниками і платними спожи­вачами пального, продовольства, речового майна, комунальних послуг та інше;

  • грошові кошти і матеріальні цінності підсобних підприємств, господарств передати по акту тим органам, в відання яких вони переходять;

  • закінчити розрахунки з дебіторами і кредиторами;

  • здати за належністю залишки коштів ліквідованих підсобних підприємств:

  • передати по актам незакінчені об'єкти будівництва, які будуються господарським способом, і залишки будівельних матеріалів згідно вказівок відповідного забезпечуючого органу;

  • здати забезпечуючому фінансовому органу залишок коштів, відпущених на капітальне будівництво;

  • представити авансовий звіт про витраті коштів, отриманих на капітальне будівництво;

  • здати по належності позабюджетні кошти;

  • визначити потребу в грошових коштах на організаційні заходи в тому числі на шлях проходження до зарахування на забезпечення в новому пункті розташування;

  • здійснити розрахунки з працівниками по заробітній платі;

  • закінчити взаєморозрахунки з забезпечуючим фінансовим органом по бюджетним і позабюджетним коштам, отримати від забезпечуючого фінансового органу фінансовий атестат форма №7;

  • закрити рахунки в Держказначействі, при цьому використати залишок коштів по призначенню, здати невикористані бланки чеків в Держказначейство.

Розглянемо докладніше, як військова частина визначає потребу в грошових коштах на організаційні заходи, в тому числі на шлях проходження і закінчує взаєморозрахунки з забезпечуючим фінансовим органом.

Помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби спільно з начальниками служб скла­дає у довільній формі розрахунок коштів, необхідних на цю мету. Якщо строк чергової виплати грошового забезпечення особо­вому складу наступить в період, коли військова частина знаходиться на шляху слідування, грошове забезпечення виплачується до вибуття в новий пункт розташування.

Розрахунок доповідається командиру частини, який встановлює суму готівки на всі ці заходи.

Військова частина бере з собою готівкою залишки позабюджетних коштів, кошти підсобних підприємств, які переміщуються з частиною, використовуючи цю готівку під час руху на невідкладні поточні потреби, з віднесенням витрат на відповідні коди програмної, економічної класифікації витрат за кошторисом Міністерства оборони або види позабюджетних коштів. Кошти по кошторису Міністерства оборони дозволяється брати готівкою тільки в тому випадку, якщо сума залишків позабюджетних коштів не покриває потреби на шлях сліду­вання.

Закінчення взаєморозрахунків з забезпечуючим фінансовим ор­ганом заключається в закритті особового рахунку "недоотримані бюджетні кошти" тобто в зменшенні призначень по кодам програмної, економічної класифікації витрат кошторису Міністерства оборони і в повернені бюджетних коштів.

Приклад. Залишки грошових коштів і потреба військової частини на витрати в дорозі характеризуються даними, які приведені в таблиці.

Як видно із приведених даних, потреба військової частини на шлях слідування складає 500 грн., а залишки позабюджетних коштів, які дозволяється взяти з собою - 400 грн. Для забезпечення військової частина на шляху слідування необхідно взяти із бюджетних коштів 100 грн. додатково до залишку позабюджетних коштів, тому при зменшенні призначень по кодам економічної класифікації кошторису Міністерства оборони необхідно залишити 100 грн. за рахунок призначень.

В даному випадку донесення про зменшення призначень слід пред­ставити на наступні суми :

КПК

Коди економічної класифікації витрат кошторису Міністерства оборони і №№ видів

Залишки по обліку

1020

1050

1050

1112 – Грошове утримання

військовослужбовців

1131 – Предмети, матеріали, обладнання, інвентар

1133 – Продукти харчування

10000

900

1100

Всього по ст. кошторису

12000

Недоотримані бюджетні кошти

11000

Всього по кошторису

1000

Вид № 3

Вид №13

100

300

Всього по позабюджетним коштам

400

Всього :

1400

КПК

КЕКВ по кошторису Міністерства оборони

Потреба на витрати в дорозі

1050

1050

1131

1133

300

200

Всього

500

По КЕКВ 1112 - 10000 грн., 1131 - 500 грн. і по 1133 - 1100 грн.

Всього на 11900 грн.

Після проводки донесення про зменшення призначень по обліку залишки по КЕКВ 1112, 1133 будуть дорівнювати нулю, залишок призначень по КЕКВ 1131 - 100 грн., а залишок по грошовому рахунку "Недотримані бюджетні кошти" - 900 грн. Для закриття цього особового рахунки необхідно перерахувати 900 грн. на рахунок забезпечуючого фінансового органу.

Якщо в зв'язку з переміщенням військова частина не переходить на забезпечення до іншого фінансового органу, то до вибуття в новий пункт розташування потрібно виконати всі вказані вище заходи, крім зменшення призначень, отриманих від забезпечуючого фінансового ор­гану. Фінансовий атестат ф. №7 в такому випадку військовій частині не видається.

Всі прибутково-видаткові документи, справи для зберігання переписки і грошових виправдувальних документів перево­зяться разом з документами штабу частини.

Грошовий сейф з готівкою охороняється в відповідності до діючого законодавства. Допуск до грошового сейфа і здача його під охорону варті проводиться в відповідності до Статуту гарнізонної і вартової служб.

Зарахування на фінансове забезпечення по новому місцю розташування проводиться для військових частин:

  • які не входять в склад оперативного командування, виду Збройних Сил України - Головним фінансово-економічним управлінням Міністерства оборони;

  • які входять в склад військ оперативного командування, виду Збройних Сил – відповідним фінансово-економічним управлінням цих військових структур.

Зарахування на фінансове забезпечення проводяться, як правило, по принципу підлеглості. В окремих випадках, коли військова части­на територіально розташована далеко від того забезпечуючого фінан­сового органу, в якому вона повинна утримуватись на забезпеченні в порядку підлеглості, вона може бути зарахована на забезпечення в іншому фінансовому органі, територіально розташованому ближче. Для цього необхідно розпорядження відповідного забезпечуючого фінансового органу.

Для зарахування на фінансове забезпечення військова частина надає новому забезпечуючого фінансовому органу фінансовий атестат ф. №7, кошторис доходів та видатків на грошові кошти з прикладенням всіх фінансово-планових документів в розрізі кодів програмної, економічної класифікації витрат за кошторисом Міністерства оборони, які потрібні до кінця поточного року. В кошторис доходів та витрат включаються також суми, витрачені на потреби частини на шляху прямуван­ня і в пункті нового розташування за рахунок позабюджетних коштів.

В окремих випадках військові частини можуть убувати з попе­реднього місця дислокації раптово, не закривши рахунки і не отримавши фінансового атестату ф. №7 від забезпечуючого фінансового органу. Після відбуття військової частини забезпечуючий фінансовий орган своїм розпорядженням (листом в Держказначейство) закриває рахунки вибулої частини, зараховує їх на вид "Грошові кошти військових частин" залишені ними в Держказначействі при зміні місця розташування.

Військова частина при прибутті в новий пункт розташування зра­зу ж представляє новому забезпечуючому фінансовому органу:

  • кошторис доходів та витрат на грошові кошти з прикладенням всіх фінансово-планових документів по кодам економічної класифікації витрат за кошторисом Міністерства оборони до кінця поточного року;

  • зведення про загальні залишки коштів на рахунку з вказівкою загальної суми залишків бюджетних і позабюджетних коштів;

  • донесення про зменшення призначень на суми залишків призначених по кошторису Міністерства оборони;

  • зведенню по формі фінансового атестата;

  • чекову книжку з невикористаними бланками чеків.

Забезпечуючий фінансовий орган по новому місцю розташування пересилає попередньому забезпечуючому фінансовому органу дані, необхідні для виписки атестата, а також необхідні реквізити Державного казначейства, що обслуговує цю військову частину.

Бувший забезпечуючим фінансовий орган, отримавши зведення про розшифровку залишку грошових коштів на рахунку і донесення про зменшення призначень грошових коштів, переводить військовій частині позабюджетні кошти які їй належать і одночасно висилає фінансовий атестат форма №7.

Залишені військовою частиною на рахунках бюджетні кошти попередній забезпечуючий фінансовий орган військовій частині не перево­дить, а зараховує їх на відновлення коштів.

Військова частина по обліку відтворює їх як повернені забезпечуючому фінансовому органу.

При отриманні фінансового атестата новий забезпечуючий фінансовий орган перевіряє правильність наданих військовою частиною даних і висилає їй другий аркуш кошторису доходів та витрат з затвердженими призначен­нями до кінця поточного року і висилає попередньому забезпечуючому фінансовому органу чекову книжку з невикористаними бланками чеків. Таким чином, при передислокації військової частини начальни­ку фінансового органу потрібно закінчити всі розрахунки, отримати готівку на шлях слідування, закрити рахунок та одержати фінансовий атестат ф. №7.

При розрахунках з установами, організаціями і особами і при зверненні в установи Державного казначейства, банку він завжди повинен пам'ятати про те, що переміщення військової частини складає військову таємницю і всі військо­вослужбовці зобов’язані суворо зберігати її. Ніяких зведень про причини закриття рахунку в Держказначействі та банку, про причини завершення розрахунків помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби ніяким організаціям не повідомляє.

На шляху прямування помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби зобов'яза­ний забезпечити цілісність грошових коштів і документів.

По прибутті в новий пункт розташування помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби приймає необхідні міри до зачислення частини на фінансове забезпечення, забезпеченню грошовими коштами виконання планів бойової підготовки і своєчасної виплати грошового забезпечення і заробітної плати особово­му складу. В першу чергу, по новому місцю розташування військової частини їй відкриваються рахунки в Державному казначействі порядком, викладеним в розділі IІІ даного навчального посібника.

Соседние файлы в папке тактика_0310