Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Прийом та здача посади при тимчасовому вибутті начальника фінансового органу

При тимчасовому вибутті начальника фінансового органу (у відпустку по хворобі, на збори та інше), командир частини своїм наказом допускає до тимчасового виконання посади помічника командира військової частини-начальника фінансово-економічної служби підібраного заздалегідь офіцера або прапорщика (мічмана) частини, що має спеціальну підготовку або практичний досвід фінансової роботи та якому властиві володіє високі моральні якості.

Щоб тимчасово допущений до виконання посади офіцер (прапорщик) міг вести фінансове господарство без порушень, помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби повинен завчасно готувати його до роботи: знайомити з керівними документами по фінансовим питанням, залучати на збори начальників фінансових органів військових частин, що проводяться у масштабі з'єднання, корпусу, доручати практичну роботу у фінансово-економічній службі. Досвід проведення подібних заходів показує, що вони значно підвищують фінансову підготовку офіцерів і прапорщиків, що допускаються до тимчасового виконання посади, у результаті своєчасно й повно забезпечуються грошовими коштами потреби військової частини й не припускаються фінансові порушення за час відсутності начальника фінансового органу. Як правило, до тимчасового виконання посади начальника фінансового органу допускаються особи, які по штату працюють в цьому фінансовому органі.

Прийом і здача справ, грошових коштів та цінностей при тимчасовому вибутті начальника фінансового органу провадиться в такому порядку:

  • на день прийому - здачі підсумовуються дані обліку ;

  • передаються грошові суми та цінності, що зберігаються в грошовому сейфі, а також бланки суворого обліку;

  • складається стислий акт про прийом-здачу посади з вказівкою у ньому наявності грошових коштів у грошовому сейфі, на рахунках в Держказначействі та у підзвітних осіб і відповідності їх даним обліку.

До акту додається опис переданих цінностей, справ, бланків суворого обліку, виконавчих документів судових і нотаріальних органів й керівних документів по фінансово-економічній службі.

Акт підписується здаючим та приймаючим справи і затверджується командиром частини.

Після затвердження акта приймаюча особа вступає в тимчасове виконання посади начальника фінансового органу, про що оголошується наказом командира частини.

Про кожний випадок допуску до тимчасового виконання посади начальника фінансового органу осіб, що не займають штатних посад фінансових робітників, командир частини повідомляє забезпечуючому фінансовому органу.

Командир частини, вищестоячий фінансовий орган повинні забезпечити контроль за роботою особи, допущеної до тимчасового виконання посади начальника фінансового органу, повсякденно керувати його роботою.

Після повернення в частину начальника фінансового органу прийом справ, грошових коштів і цінностей від особи, що тимчасово виконує посаду, проводиться в порядку, встановленому для здачі справ при тимчасовому вибутті його з частини. Помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби зобов'язаний документально перевірити фінансові операції за час своєї відсутності й при виявленні помилок прийняти заходи до їх усунення.

Соседние файлы в папке тактика_0310