Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Зразок №62

АКТ

ревізії підсобного господарства військової частини А-0000, виконаної в період з "___"_______ 200_ р. по "__"________ 200_ р. начальником фінансового органу військової частини А-0000 ________________________________ при участі внутрішньої перевірочної комісії

Підстава: Наказ командира частини від "___" ____________ 200_ р. № _____

Ревізією охоплений період з "___"________ по "__"__________ 200 _ р.

Відповідальними за підсобне господарство в об ревізований період були:

  • заступник командира частини по тилу __________________ на посаді з "__"___________ р.

  • начальник продовольчої служби частини ________________ на посаді з "___"____________ р.

В результаті проведеної ревізії виявлено:

  1. Виробнича діяльність підсобного господарства.

  2. Фактична наявність тварин і матеріальних цінностей підсобного господарства.

  3. Стан тварин і матеріальних цінностей. Законність витрачання продукції підсобного господарства.

  4. Доцільність і законність витрачання грошових коштів по виду №13 позабюджетних коштів.

  5. Виконання пропозицій по актам попередніх ревізій і перевірок.

  6. Висновки.

  7. Пропозиції.

Підписи перевіряючих і відповідальних осіб.

Примітка: акт складається в 2-х екземплярах. Перший зберігається в фінансово-економічній службі. Другий – в продовольчій службі. Акт підписується перевіряючими, заступником командира частини з тилу, начальником продовольчої служби і доповідається командиру частини.

Методика ревізії офіцерського гуртожитку

Ревізія офіцерського гуртожитку проводиться помічником командира військової частини-начальником фінансово-економічної служби військової частини. В ревізії, за наказом командира частини, приймають участь члени внутрішньої перевірочної комісії по перевірці квартирно-експлуатаційної служби, члени ради гуртожитку, інші посадові особи. Ревізія проводиться згідно з програмою, затвердженою командиром частини.

В програмі передбачаються наступні основні питання, які підлягають ревізії :

  • наявність готівки в касі, стан касової дисципліни;

  • наявність матеріальних цінностей в гуртожитку та відповідність їх обліку;

  • благоустрій гуртожитку та забезпеченість його меблями, білизною і обладнанням;

  • стан обліку осіб, що проживають в гуртожитку, своєчасність та повнота їх розрахунків за проживання;

  • повнота надходження доходів, законність та доцільність витрат гуртожитку;

  • результати (аналіз) виконання кошторису по доходам та витратам, правильність визначення плати за проживання в гуртожитку;

  • виконання пропозицій за актами попередніх ревізій та перевірок..

Ревізія, як правило, починається з перевірки фактичної наявності прийнятих грошових коштів, які не були здані в фінансово-економічний орган військової частини. Звірка фактичної наявності коштів з обліковими даними проводиться по виписаним на прийняття готівки прибутковим касовим ордерам. Перевіряється також правильність виписки прибуткових касових ордерів на приймання готівки від осіб, що проживають в гуртожитку, та своєчасність здачі готівки в фінансово-економічну службу. При наявності виправлення в прибутковому касовому ордері, квитанції до нього, перевірка проводиться шляхом опитування осіб, які заплатили грошові кошти , та по обліковим даним гуртожитку.

Своєчасність та повнота здачі готівки у фінансово-економічну службу частини перевіряється по прибутковим касовим ордерам на отримання готівки від осіб, що проживають у гуртожитку, та на здачу готівкових коштів в фінансово-економічну службу з одночасною перевіркою повноти оприбуткування цих сум за видом №14 позабюджетних коштів.

При ревізії гуртожитку облік та фактична наявність матеріальних цінностей, правильність їх експлуатації, збереження, законність та доцільність використання, а також відповідність типовим нормам обладнання гуртожитків. Одночасно перевіряється повнота оприбуткування придбаних товарно-матеріальних цінностей за рахунок коштів гуртожитку та отриманих в службах військової частини по накладним ( без оплати), а також правильність списання по обліку меблів, які прийшли в непридатність, постільної білизни, обладнання та своєчасність поповнення гуртожитку майном. В процесі ревізії проводиться звірка прибуткових та видаткових операцій, які відображені по обліку матеріальних цінностей гуртожитку, з обліковими даними служб, які забезпечують гуртожиток майном.

Стан обліку осіб, що проживають в гуртожитку, і правильність розрахунку з ними перевіряється по відомості обліку розрахунків з мешканцями гуртожитку. У відомості на підставі письмових розпоряджень (тимчасових ордерів), які є підставою для заселення в гуртожиток військовослужбовців та працівників, перевіряється правильність відкриття на них особових рахунків та зроблених нарахувань за проживання в гуртожитку, а по прибутковим касовим ордерам – своєчасність та повнота утримання плати за проживання. В гуртожитках ліжкового типу плата утримується з робітників та службовців по шкалі ставок в залежності від розміру місячного заробітку та благоустрою будинку, з офіцерів – по ставках, встановлених законодавством, крім того, повинна утримуватися плата (за собівартістю) за надані комунально-побутові послуги: опалення, гаряче водопостачання, електроенергію для освітлення та електропобутових приладів загального користування, водопостачання, каналізацію, газ, радіотрансляцію, користування меблями, постільною білизною, прання її, приготування окропу.

Перевіряється правильність утримання плати за проживання в гуртожитку з осіб, що приїхали у відрядження в не залежності від того чи мають трудовий зв’язок з військовою частиною, але мешкають у гуртожитку.

Ревізія витрат на виплату заробітної плати персоналу гуртожитку, на комунально-побутове та господарське обслуговування та ремонт меблів та інвентарю, на поточний ремонт гуртожитку проводиться таким же чином, що й при ревізії витрат підсобного господарства військової частини.

Особливу увагу необхідно приділяти перевірці законності виплат премій адміністративно-управлінському та обслуговуючого персоналу гуртожитку, з цією метою ретельно перевіряється виконання всіх показників та умов, які дають право на отримання премій, а також правильність їх нарахування.

При неповному завантаженні гуртожитку з конкретних умов, виявляються можливості скорочення робітників. Це особливо важливо в випадку невиконання доходної частини кошторису гуртожитку. При перевірці правильності витрачання дотації за рахунок бюджетних коштів необхідно враховувати, що за рахунок дотації перекривається частина витрат на утримання персоналу гуртожитку (крім кастелянші, прибиральниць, натирачів підлоги, кубовщиків), а також на поточний ремонт приміщень та оновлення меблів.

У випадку перевищення фактичних витрат на комунальне обслуговування порівняно з передбаченим кошторисом встановлюються ті послуги, за якими перевищені витрати, та з’ясовуються конкретні причини.

При перевірці витрат на оновлення та ремонт меблів та обладнання слід вираховувати, що витрати можуть проводитися тільки в межах сум, передбачених на ці цілі кошторисом гуртожитку, та з урахуванням сум зносу меблів та обладнання .

Важливе значення при ревізії має аналіз виконання прибутково-витратного кошторису, в процесі проведення якого перевіряється правильність складання кошторису та визначення плати за проживання в гуртожитку, встановлюються джерела надходження коштів або окремі витрати, які підлягають ретельній перевірці, та причини невиконання окремих показників кошторису. Для аналізу виконання кошторису співставляються планові показники та фактичне їх виконання за ревізуємий період, а при необхідності й за цілий ряд років, в цілому по доходах та витратах, а також за окремими джерелами надходження коштів та статтями витрат.

Аналіз виконання прибутково-витратного кошторису гуртожитку закінчується перевіркою обґрунтованості отримання дотацій за кошторисом Міністерства оборони та встановлення причин фактично отриманої та витраченої суми дотацій від запланованої.

Ревізія закінчується перевіркою виконання пропозицій за актами попередніх ревізій та перевірок і складанням акту. Матеріал ревізії рекомендується розташовувати в послідовності, яка передбачена програмою ревізії гуртожитку.

Акт підписується помічником командира військової частини-начальником фінансово-економічної служби, особами, що приймали участь в ревізії, завідуючим гуртожитком та доповідається командиру частини на затвердження.

Соседние файлы в папке тактика_0310