Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

7. Учбові заходи та роз’яснювальна робота начальника фінансового органу військової частини

В військовій частині до фінансово-економічної роботи, крім фінансових працівників, мають відношення і приймають в ній участь багато посадових осіб (командири і старшини підрозділів, начальники служб і інші). З ними необхідно систематично проводити спеціальні заняття. Якщо в фінансово-економічній службі, крім начальника фінансового органу є й інші працівники, то навчальні заняття з ними по спеціальній підготовці організуються розпорядженням командира частини.

Військовослужбовці (фінансисти) включаються в склад корпусної, дивізійної навчальної групи і навчаються разом з начальником фінансового органу. Форми заняття з підлеглими робітниками начальник фінансового органу вибирає в залежності від конкретних умов. Заняття можуть бути щоденні, у вигляді інструктажу, вивчення нового законоположення, рішення задач, аналізу помилок тощо.

З начальниками служб і постійними підзвітними особами доцільно проводити як групові, так і індивідуальні навчальні заняття.

Такі заняття проводяться, як правило, один – два рази на рік, на початку і наприкінці бюджетного року. Індивідуальні заняття проводяться у формі інструктажу по питанням, які є специфічними для даної служби, або для конкретної посадової особи.

Практика показує, що якісне проведення спеціальних занять з посадовими особами сприяє попередженню неправильних та незаконних витрат грошових коштів, вносить певний порядок в службові взаємовідносини, забезпечує поліпшення стану фінансового господарства частини.

З командирами і старшинами підрозділів заняття в основному проводяться з питань правильного складання роздавальних відомостей форма №16 на виплату грошового забезпечення, а також порядок видачі грошей військовослужбовцям строкової служби.

В кожному з'єднанні (корпусі) створюються навчальні групи підвищення кваліфікації фінансових працівників військових частин. Заняття тривалістю 6-7годин проводяться один раз на місяць протягом двох-трьох днів.

Самостійна підготовка за фахом - це не особиста справа, а службовий обов'язок начальника фінансового органу, обумовлений його посадовим положенням.

В процесі самостійної підготовки помічник командира військової частини - начальник фінансового органу не повинен обмежуватися вивченням лише керівних документів по фінансово-економічній службі. Потрібно систематично ознайомлюватись з новинками економічної і воєнної літератури, постійно бути в курсі суспільного життя країни.

Все це допомагає правильно розуміти і застосовувати на практиці законоположення по фінансовим питанням, правильно пояснювати їх зміст іншим.

Правильна організація праці начальника фінансового органу передбачає вірну постановку роз'яснювальної роботи з фінансових питань серед особового складу, особливо по грошовому забезпеченню та заробітній платі. Ця робота сприяє правильному розумінню законодавства, попередженню скарг по фінансовим питанням.

Форми і методи роз'яснювальної роботи начальника фінансового органу можуть бути різними. Це виступи:

  • на службових нарадах, що проводяться командуванням;

  • перед особовим складом підрозділів з доповідями, бесідами, на вечорах запитань та відповідей, індивідуальні консультації;

  • в армійській пресі тощо;

  • а також організація та поновлення спеціальних стендів по фінансовим питанням.

Особливо важливою ділянкою роз'яснювальної роботи є прийом відвідувачів і розгляд листів, скарг та заяв з різних питань. Потрібно уважно ставитися до листів, скарг і заяв працівників, їх запитань та пропозицій.

(Нижче дивись зразки № 21, 22, 23, 24, 25, 26. Це план прийому і здачі посади помічника командира військової частини-начальника фінансово-економічної служби, акт прийому і здачі посади начальника фінансового органу і фінансового господарства військової частини, опис книг обліку і справ, розпорядок дня роботи фінансово-економічної служби військової частини, план роботи начальника фінансового органу військової частини на місяць, а також план-графік основних робіт фінансово-економічної служби військової частини на рік.

Соседние файлы в папке тактика_0310