Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Порядок видачі авансів

Військові частини мають право видавати аванси по договорам, які укладено з державними підприємствами, закладами та організаціями, якщо про надання авансів є рішення відповідних вищестоячих інстанцій. У цих випадках військова частина перераховує суму авансу платіжним дорученням на розрахунковий ра­хунок постачальника у розмірі, який вказано в договорі.

Порядок і термін повернення авансу визначається у договорі. При цьому термін повернення (погашення) авансу не може бути вста­новлено більш терміну дії договору. При оплаті рахунків за матері­альні цінності та виконані роботи, фінансово-економічна служба військової час­тини враховує суму авансу порядком, який передбачається у договорі.

Крім випадків, які вказані вище, військовим частинам дозволя­ється видавати аванси підприємствам зв'язку (без укладання догово­ру). Аванси видаються на розрахунки за міські та міжміські телефон­ні переговори, передачу службових телеграм, пересилку службових посилок, листів та бандеролей. Пересилка за рахунок авансу грошових переказів, звичайних листів та листів на замовлення не допускається.

Аванси на оплату службової кореспонденції видаються тільки тими військовими частинами, які мають постійну велику кількість та­ких відправлень. Військові частини, які мають незначну кількість поштових і телеграфних відправлень, оплачують їх готівкою. Аванси на розрахунки з підприємствами зв'язку перераховуються на рахунки цих органів платіжним дорученням на початку кожного місяця у розмірі, який не перебільшує середньомісячну витрату на оплату цих послуг. Остаточний розрахунок по виданим авансам проводиться у грудні поточного року.

Поновлення авансу на оплату поштово-телеграфних відправлень проводиться тільки після отримання рахунку, що підтверджує суму попе­реднього авансу. Нижче приводиться зразок договору поставки:

Зразок №33

ДОГОВІР ПОСТАВКИ

м._____________ "___"_____________200__ р.

Підприємство

названо у подальшому "Постачальник", в особі

(посада, прізвище, ім'я, по батькові)

що діє на підставі

з однієї сторони, і

(назва підприємства)

названо у подальшому "Покупець", в особі

(посада, прізвище, ім'я, по батькові)

що діє на підставі

з другої сторони, уклали цей Договір про подане нижче.

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Постачальник зобов’язується виготовити і поставити продукцію, а Покупець - прийняти її і оплатити в строк, зазначений у доданій до цього Договору специфікації, яка є невід’ємною частиною Договору.

2. ЯКІСТЬ І КОМПЛЕКТНІСТЬ ПРОДУКЦІЇ

2.1. Якість продукції, що підлягає постачанню, має відповідати державним стандартам і технічним умовам.

2.2. Постачальник зобов'язаний на кожну партію продукції, що постачається, видати сертифікат, який посвідчує відповідність продукції вимогам стандарту або технічних умов.

2.3. Продукція, що постачається, підлягає обов’язковому маркірування згідно з вимогами стандарту або технічними умовами.

3. ТАРА І УПАКОВКА

3.1. Продукція, що постачається, пакується у тару відповідно до вимог стандартів або технічних умов, зазначених у доданій до Договору специфікації.

3.2. Кожне упаковане місце повинне мати маркірування на тарі, упаковці або бірці згідно з державним стандартом або технічними умовами.

4. ЦІНА ПРОДУКЦІЇ І УМОВИ ФРАНКО

4.1. Постачальник відвантажує продукцію на адресу Покупця за цінами, передбаченими діючими прейскурантами. Дослідні зразки продукції оплачуються Покупцем за калькуляцією, розробленою Постачальником і погодженою з Покупцем.

4.2. Продукція, виготовлена за цим договором, відвантажується на адресу Покупця на умовах франко - станція призначення.

5. ТЕРМІН І ПОРЯДОК ВІДВАНТАЖЕННЯ ПРОДУКЦІЇ

5.1. Продукція, що постачається за цим Договором, відвантажується на адресу Покупця щоквартально однаковими партіями.

6. УМОВИ РОЗРАХУНКУ

6.1. Розрахунок за цим Договором між Постачальником і Покупцем провадиться виставленням рахунку на інкасо, тобто із застосуванням акцептованої форми розрахунків.

6.2. У випадку зміни Покупцем рознарядки на постачання продукції зазначення іншого вантажоодержувача Постачальникові надається право вимагати у нього виставлення акредитиву для попередньої оплати вартості продукції, що підлягає відвантаженню на його адресу.

7. ПОРЯДОК КІЛЬКІСНОГО І ЯКІСНОГО ПРИЙМАННЯ

Приймання продукції за кількістю і якістю провадиться Покупцем відповідно до інструкції про порядок приймання продукції виробничо-технічного призначення, затверджених Державним арбітражем.

8. ДОДАТКОВІ УМОВИ ДОГОВОРУ

Після відвантаження Постачальником продукції за рознарядками Покупця на адресу організацій, розташованих за межами України, ця продукція підлягає відправленню в особливо міцній тарі, що виключає псування і ушкодження вантажу на шляху руху.

9. МАЙНОВА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

9.1. Майнова відповідальність сторін регулюється нормативними актами, встановленими діючим законодавством.

9.2. Кількість продукції, недопоставленої Постачальником у один здавальний період (квартал), додається до іншого здавального періоду. У цьому разі Покупець має право накласти на Постачальника штрафні санкції за загальну кількість недопоставленої продукції у межах шестимісячного строку давності.

10. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДАННЯ СПОРІВ І ПІДСУДНІСТЬ СТОРІН

10.1. Усі спори з цього Договору розглядаються в органах арбітражу: стосовно кількості - за місцем знаходження Постачальника, стосовно якості - за місцем знаходження Покупця.

11. СУМА ДОГОВОРУ

11.1. Загальна вартість продукції, що підлягає постачанню, визначається у розмірі _________________________ грн.

(суму цифрами і прописом)

ПРИМІТКА. У випадку зміни ціни на продукцію, що поставляється, відповідно змінюється сума Договору, що оформлюється додатковою угодою між сторонами.

12. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

12.1. Термін дії Договору встановлюється з 1 січня до 31 грудня 200 р.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН

Постачальник

____________________________

____________________________

Підпис

____________________________

М.П.

Покупець

____________________________

____________________________

Підпис

____________________________

М.П.

2. Трудові угоди із фізичними особами

Як вже відмічалось, військові частини при необхідності можуть передавати виконання різних робіт державним і кооперативним під­приємствам і організаціям шляхом укладання з ними договорів. Ра­зом з тим у дозволених випадках для виконання деяких робіт вій­ськові частини можуть притягувати окремих спеціалістів, з якими ук­ладається трудова угода.

Трудова угода – це узгодження між робітником і командуванням військової частини, по якому робітник зобов'язується виконува­ти роботу, яка визначена цим узгодженням, з дотриманням внутрішнього розпорядку, а командир військової частини зобов'язується виплачувати робітнику заробітну платню і забезпечувати умови праці, які необхідні для виконання роботи, згідно до Кодексу України про працю.

Укладання трудової угоди з приватними особами на виконання робіт допускається при наступних умовах, якщо:

  • військова частина не має можливості виконувати роботу власними силами у зв’язку з відсутністю спеціалістів;

  • робота не може бути доручена державним, кооперативним або суспільним організаціям;

  • військова частина має затверджений встановленим поряд­ком фонд заробітної плати позаспискового складу робітників та службовців по кошторису Міністерства Оборони, або виду позабюджетних коштів, за рахунок яких належить оплатити виконану роботу.

При відсутності хоч однієї з приведених умов укладання трудової угоди з приватними особами забороняється.

Як виняток, для виконання окремих робіт по поточному ремонту споруд трудова угода може бути укладена без реєстрування кількості і фонду заробітної плати, але з дозволу в кожному конкретному випадку вищестоячого командування. Такий дозвіл надається у випадку, якщо роботу не можливо виконати власними силами у зв’язку з відсутністю необхідних спеціалістів.

В практичній діяльності військ трудові угоди укладаються, наприклад, на ремонт меблів, покрівлі, споруд, спортивного майна та ін.

Трудова угода укладається обов’язково у письмовій формі в двох примірниках. Проект угоди розробляється відповідним начальником служби, перевіряється та підписується помічником командира військової частини-начальником фінансово-економічної служби. Обидва примірника підписуються командиром військової частини та робітником - виконавцем роботи, котрому надається один примірник угоди, завірений печаткою. Про отримання примірника угоди робітник розписується на першому примірнику, який залишається у фінансово-економічній службі. У випадку виникнення трудової суперечки, відсутність у робітника примірника договору розглядається як порушення його трудових прав.

Трудова угода укладається не більш як на рік. Вона повинна мати такі ж реквізити, що і договір на виконання робіт державними підприємствами. Крім цього обов’язково вказуються: адреса особи, з якою укладається трудова угода, номер його паспорту, ким і коли він був виданий. У кожному конкретному випадку до трудової угоди може бути включено і інші умови. Так, у трудовій угоді має бути вказано, що ро­бота виконується з матеріалів замовника, тобто з матеріалу військової частини, при цьому обумовлюється порядок доставки матеріалів до місця виконання роботи. Забороняється виконувати роботу з матеріалу підрядчика, оскільки придбання будь яких матеріалів у приватних осіб забороняється.

На виконання робіт згідно з трудовою угодою відповідною службою військової частини виписується наряд з вказівкою найменування робіт, їх обсягу, розцінок за одиницю роботи та загальної вартості робіт. Наряд має бути виписаний на виконання всього обсягу або частки цих робіт.

Після виконання вказаних у наряді робіт здійснюється їх прийом спеціально призначеною комісією військової частини, в склад її входить представник служби до ведення якої відноситься виконана робота. На практиці помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби приймає наряди до оплати тільки після їх перевірки інженером квартирно-експлуатаційної частини або спеціалістом іншої організації.

Оплата робіт передбачається в угоді по розцінкам, які встановлені для оплати подібних робіт у державних підприємствах. Видача авансів в рахунок обумовленої оплати забороняється.

Виплата грошей за виконані роботи здійснюється по роздавальній відомості з оформленням видаткового касового ордеру, з нарахуваннями і утриманнями згідно діючого законодавства.

Нижче приводиться зразок трудової угоди:

Соседние файлы в папке тактика_0310