Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

4. Організація роботи внутрішньої перевірочної комісії по фінансово-економічній службі

Необхідність подальшого підвищення ролі масового фінансового контролю, що доповнює діяльність вищестоячих органів внутрівідомчого фінансового контролю, зобов’язує відповідних командирів і начальників підвищити якість внутрішнього контролю в цілому та роботу внутрішніх перевірочних комісій зокрема.

Внутрішня перевірочна комісія організується на допомогу командиру частини для здійснення перевірок, що регламентовані Інструкцією про порядок проведення внутрішньої документальної перевірки фінансового господарства військової частини, доведену Вказівкою начальника ГФЕУ МО України №146\1\10\1219 від 02.12.2002 р. та начальника ГКРУ МО України № 193\1499 від 02.12.2002 р.

Внутрішня перевірочна комісія створюється у всіх військових частинах, що мають самостійне фінансове господарство, а також у всіх установах, підприємствах і будівельних організаціях Міністерства оборони, що знаходяться на господарському розрахунку та самостійному балансі. Вона створюється із офіцерів, прапорщиків та мічманів, працівників частини, що володіють знаннями про фінансове та військове господарство. В таких військових частинах, як окремий батальйон (дивізіон), полк внутрішня перевірочна комісія створюється у складі трьох осіб, а у будівельних організаціях та великих виробничих підприємствах – у складі п’яти, а при необхідності і більше, осіб. У виробничих підприємствах, будівельних організаціях до складу внутрішніх перевірочних комісій також можуть входити штатні працівники та службовці. Помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби частини і всі інші посадові особи фінансово-економічної служби (до складу внутрішньої перевірочної комісії не призначаються.

Внутрішня перевірочна комісія призначається наказом командира частини на рік, який повинен бути підписаний за місяць до початку наступного року. Помічник командира військової частини - начальник фінансово-економічної служби повинен сприяти створенню внутрішньої перевірочної комісії із осіб, що добре володіють фінансовим і військовим господарством, надавати допомогу членам комісії у вивченні діючих та нових документів з фінансових питань.

Посада, військове звання, прізвище, ім’я, по-батькові голови внутрішньої перевірочної комісії доводяться начальнику вищестоячого фінансового органу.

Внутрішня перевірочна комісія призначається для проведення документальних перевірок фінансового господарства. Крім того, вона за вказівкою командира частини здійснює раптові перевірки наявності грошових коштів та цінностей, що зберігаються в грошовому сейфі (касі) частини.

Знаючи добре життя військової частини, внутрішня перевірочна комісія має можливість ретельно перевірити фінансово-господарську діяльність частини. Вона може виявити недоліки ще до проведення ревізії вищестоячим фінансовим органом та сприяти їх усуненню.

При добрій організації роботи внутрішньої перевірочної комісії, систематичної допомоги з боку начальника фінансового органу та навчання її методам перевірки комісія активно впливає на покращення фінансового господарства військової частини.

Голова і члени комісії мають визначені права, для них встановлені обов’язки та відповідальність по здійсненню внутрішнього контролю.

Соседние файлы в папке тактика_0310