Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Переоформлення реєстраційних та спеціальних реєстраційних рахунків

Військова частина при переоформленні, повідомляючи про зміни (реорганізацію, зміну найменування та підлеглості) рахунку подає заяву в орган Державного казначейства на протязі місяця з дня отримання повідомлення про реорганізацію, та документи, які вказані при відкритті рахунка. Після того як пройшов місяць з дня реорганізації, перейменування або зміни підлеглості, фінансування з Державного бюджету призупиняється до подання військовою частиною відповідних документів.

При переоформленні рахунку військовій частині надається новий дозвіл забезпечуючого фінансового органу.

При тимчасовій відсутності печатки у заново створеного підрозділу, а також у зв’язку з реорганізацією, передислокацією, зміною найменування або підлеглості, зношеністю або втратою печатки, керівник органу Державного казначейства надає власнику рахунку необхідний час для виготовлення печатки. Одночасно він визначає порядок оформлення розрахунково-грошових документів на час відсутності печатки, дозволяючи, в залежності від обставин, завіряти документи минулою печаткою або печаткою вищестоящої організації, яка знаходиться в тому ж населеному пункті, або надавати документи без відбитка печатки. В таких випадках відповідальним виконавцем органа Державного казначейства робиться відповідна відмітка в карточці.

Після надання військовою частиною необхідних документів про переоформлення рахунків всі зміни реквізитів військової частини вносяться в реєстрації рахунків і в автоматизовану базу даних на протязі одного робочого дня.

При письмовому зверненні військової частини про тимчасову зміну документів (карток із зразками підписів та інших) по дійсним рахункам відповідальний виконавець органа Державного казначейства приймає їх, перевіряє та завіряє своїм підписом. На карточці із зразками підписів ставиться відмітка « Тимчасово» і термін дії.

Призупинення операцій по рахункам

Органи Державного казначейства призупиняють виконання витратних операцій по рахункам у випадку виявлення фінансових порушень з боку військової частини або в інших передбачених законодавством випадках.

Операції по рахунках військових частин призупиняються при наданні рішення судових органів на арешт рахунку на період з’ясування причин, які стали підставою для прийняття даного рішення, до зняття арешту.

Органи Державного казначейства призупиняють операції по рахункам у випадках:

  • перевищення сум грошових коштів, які надійшли на рахунки, над сумою, затвердженою кошторисом доходів та видатків військової частини до з’ясування причин;

  • перерозподіл сум по кодам економічної класифікації в супереч реєстру, що надійшов, без погодження головного розпорядника коштів з органами Державного казначейства;

  • використання грошових коштів за нецільовим призначенням;

  • надходження на рахунок повернених сум від постачальників по розірваним угодам до з’ясування причин;

  • неподання на протязі 30 діб дозволу на відкриття рахунка.

Призупинення операцій по рахункам не обмежує зарахування коштів, які надходять в порядку фінансування. При знятті обмежень з рахунку операції ведуться в звичайному порядку.

Соседние файлы в папке тактика_0310