Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Зразок №8 ознаки кодування реєстраційних та спеціально-реєстраційних рахунків

Шифр реєстраційного рахунка

1 2 3

4 5 6 7

8 9 10 11 12

Код (відомчій) головного розпорядника коштів

210 – код Міністерства оборони

Код програмної класифікації видатків бюджету

Наприклад 1020 – утримання особового складу Збройних Сил України

Код розпорядника бюджетних коштів відповідно до Мережі підприємств, організацій, установ Міністерств (відомств), що отримують кошти з Державного бюджету

010– номер особового рахунку військової частини в ЗФО.

Особові рахунки ЗФО:

50– Міністерство оборони України

51– Південне ОК

52– Західне ОК

53– ППО

54– ВПС

55– ВМС

56– 43 Ракетна армія

57– Північне ОК

Шифр спеціального реєстраційного рахунка

1020

210

52

010

Код позабюджетних коштів, де:

1. Плата за послуги

2. Інші джерела власних надходжень

3. Інші кошти спецфонду

Наприклад: 210102052010/1 – проставляється в кінці номера рахунку цифра 1 через дріб (в залежності від групи позабюджетних коштів). У даному випадку наведений приклад рахунку з обліку коштів отриманих, як плата за послуги, що надаються бюджетними установами.

3. Обов’язки помічника командира військової частини-начальника фінансово-економічної служби при отриманні витягів з рахунків

Витяги з рахунків періодично, в термін, який встановлено, але не менше одного разу на місяць, видаються помічнику командира військової частини-начальнику, або іншому працівнику фінансово-економічної служби під розписку.

Іншим особам витяги з рахунків видаються тільки по довіреності, яка підписується командиром військової частини. Разом з витягом видаються додатки до нього, тобто документ чи копії документів на підставі яких зроблені записи по рахунку. За документами, які додаються до витягу, помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби встановлює, від кого і на які цілі надійшли суми, які зараховані на рахунок. Це може бути платіжне доручення, повідомлення, тощо.

Всі витяги з рахунків підписуються посадовими особами і завіряються печаткою для витягів чи штампом з найменуванням Державного казначейства. Усі виправлення у витязі повинні бути оговорені за підписом головного бухгалтера або його заступником з додатком відтиску печатки казначейства, банку. Помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби при отриманні витягу повинен звірити правильність записаних в ньому операцій з операціями, які проведені по обліку фінансового органу по меморіальним ордерам №2, №3/1,2,3, а при виникненні необхідності – із первісними виправдними документами.

У випадку знаходження неправильного запису казначейством, банком операцій по рахунку або помилкового зарахування сум на рахунок, а також виявленні розходжень, помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби зобов’язаний повідомляти казначейство, установу банку про зарахування на рахунок частини коштів, що їй не належить, і в 5–денний термін з дня зарахування цих коштів на рахунок пред’явити казначейству (банку) платіжне доручення про перерахування цих коштів їх власнику.

Коли відображені у витягу операції відповідають запису за обліком, повідомлення не надсилається. При отриманні витягу по закінченню бюджетного року помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби звіряє операції, які відображені у витязі, а також залишок коштів на 1 січня і не пізніше 10 січня надає Казначейству письмове підтвердження залишку на спеціальному бланку. Підтвердження залишку завіряється підписом командира військової частини і помічника командира військової частини-начальника фінансово-економічної служби та закріплюється відтиском гербової печатки. У випадку неподання підтвердження у встановлений термін, залишок рахунку, виведений казначейством, банком, рахується підтвердженим.

Дивися зразок довідки про підтвердження залишків коштів на рахунках станом на 1 січня 20 __ р.

Соседние файлы в папке тактика_0310