Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Прибутковий касовий ордер №____

Но­мер доку­мента

Дата складання

Кореспон­дуючий рахунок субрахунок

Код аналі­тичного обліку

Сума

Код ціль­ового призна­чення

Прийнято від

Підстава:

грн. коп.

прописом

Додаток:

Головний бухгалтер

Одержав касир

8. Прийом готівки в дозволених випадках через довірених осіб

Прийом готівки у військовій частині повинен здійснюватися тільки фінансово-економічною службою, однак відповідними законодавчими актами передбачені наступні випадки, коли прийом готівки може здійснюватися довіреними особами з наступною здачею прийнятих сум у фінансовий орган з оформленням прибуткового касового ордера і видачі квитанції до прибуткового касового ордеру платнику про здачу грошей:

  • підсобними підприємствами (кравецькими майстернями, фотоательє, готелями, перукарнями, дитячими садками та ін.) за виконувані ними роботи (послуги);

  • по індивідуальній підписці на газети і журнали;

  • за гру на більярді;

  • за навчання на курсах крою і шиття, машинопису, підготовки водіїв і інших заходів, які організовуються при військових частинах.

Розглянемо особливості прийому готівки через довірених осіб.

У підсобних підприємствах, що не мають самостійного фінансового облікового апарата, у випадках, коли за умовами їхнього розташування неможливо робити прийом грошей безпосередньо фінансово-економічною службою частини, дозволяється прийом грошей цими підприємствами. Прийом готівки в підсобних підприємствах організує помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної службивійськової частини. Він видає відповідальній посадовій особі підсобного підприємства під розписку бланки прибуткових касових ордерів.

Відповідальна особа підсобного підприємства приймає готівку з випискою прибуткового касового ордеру і квитанції до нього, яка видається кожному платнику. Гроші, що надійшли на протязі дня, з прибутковими касовими ордерами на прийняття грошей повинні бути в той же день здані у фінансово-економічну службу частини. При прийомі грошей від підсобних підприємств помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної службипо прибутковим касовим ордерам підраховує загальну суму, що протягом дня прийнята в підприємстві і підлягає здачі у фінансово-економічну службу. На прийняту суму касир фінансово-економічної служби виписує прибутковий касовий ордер і видає платнику квитанцію до нього.

В окремих випадках, коли надходження готівкою складають незначну суму чи за умовами розташування підсобних підприємств щоденна здача прийнятих грошей фінансово-економічній службі ускладнена, наказом командира частини можуть встановлюватися для підприємств інші терміни здачі грошей, але не рідше одного разу на тиждень і не пізніше останнього дня кожного місяця. У цьому випадку командир частини повинен забезпечити збереженість готівки, яка одержується підсобним підприємством. Підсобним підприємствам забороняється самостійно витрачати отримані гроші.

Нові бланки прибуткових касових ордерів відповідальній особі підсобного підприємства видаються помічником командира військової частини-начальником фінансово-економічної службитільки після повного використання раніше виданих.

Прийом підписки на газети і журнали у військових частинах і установах організується завідувачем бібліотекою (бібліотекарем).

При відсутності штатних бібліотек проведення підписки на газети і журнали покладається на організатора підписки, призначеного наказом командира частини з числа офіцерів, прапорщиків чи службовців.

Для оформлення індивідуальної підписки в підрозділах виділяються уповноважені по підписці, що приймають гроші від особового складу під розписку в передплатних аркушах встановленої форми. Прийняту готівку уповноважені особи здають у фінансово-економічну службу з оформленням прибуткового касового ордеру і отриманням квитанції до прибуткового касового ордера платником. Помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної службиперевіряє суму, що підлягає здачі кожною уповноваженою особою шляхом ретельного підрахунку підсумків у передплатних аркушах і стежить за повнотою здачі зібраних сум.

Прийом плати за гру на більярді проводиться маркером, що враховує суми, що надійшли, по спеціальній відомості, зареєстрованої у фінансово-економічній службі. Прийняті суми маркер здає у фінансово-економічну службу з оформленням прибуткового касового ордеру і отриманням квитанції до нього не пізніше наступного робочого дня.

Прийом грошей за навчання на курсах, які організуються при військових частинах здійснюється довіреною особою по прибутковому касовому ордеру і квитанції до нього, тобто порядком, аналогічним прийому грошей у підсобних підприємств військової частини.

Помічник командира військової частини-начальник фінансово-економічної служби частини зобов'язаний здійснювати систематичний контроль за правильністю одержання готівки підсобними підприємствами і повнотою здачі їх у фінансовий орган, періодично проводити раптові перевірки наявності прийнятих грошей, а також правильність оформлення прийняття готівки.

Контроль за правильністю і повнотою оприбуткування і здачі грошей у фінансово-економічну службу від підсобних підприємств здійснюється також внутрішньою перевірочною комісією військової частини, вищестоячим фінансовим органом.

Соседние файлы в папке тактика_0310