Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Отримання інших поштових відправлень

Прості відправлення і відправлення на замовлення, періодичні видання, а також повідомлення на цінні листи, цінні бандеролі, посилки і на перекази (разом з талонами), адресовані військовим частинам, установам, закладам і їх особовому складу, видаються підприємствами зв’язку військовим листоношам або уповноваженим частин, установ і закладів.

Начальник підприємства зв’язку спільно з командуванням військової частини встановлює терміни явки військових листонош для отримання і здачі поштових відправлень. У випадках порушення встановлених термінів повідомляється командування частин.

Військовий листоноша повинен мати довіреність військової частини (установи, закладу) на право отримання коштів, підписану командиром частини і завірену відтиском гербової печатки.

Довіреність видається не більше ніж на один календарний рік. Вона знаходиться на руках у військового листоноші, який зобов’язаний подавати її при кожному отриманні пошти. За вказані довіреності поштовий збір не стягується.

Видача поштових відправлень військовим листоношам здійснюється наступним чином:

  • прості листи, бандеролі, газети, журнали та повідомлення на цінні листи, цінні бандеролі, посилки і перекази – без розписки,

  • замовні відправлення – під розпис в книзі форма 8 із вказівкою їх кількості прописом і дати отримання, наприклад, “Чотири відправлення отримав І5. 04. 20 __ р. військовій листоноша Іваненко“.

Якщо окремі доплатні відправлення підлягають видачі військовослужбовцям без утримання доплатного збору, то на такі відправлення складається реєстр в одному екземплярі зі вказівкою в ньому кількості листів, суми доплатного збору і підстави для безкоштовної видачі.

Реєстр підписується двома особами: начальником підприємства зв’язку (його заступником, помічником) або начальником цеху (дільниці) і працівником, що веде облік доплатних відправлень. Вручення таких листів військовим листоношам здійснюється під розпис в реєстрі. В розписці зазначається кількість листів, сума доплатного збору і дата отримання. Реєстри брошуруються в окремі пачки і служать підставою для списання на витрати за книгою листів, що видані без стягнення збору.

Посилки, цінні листи та цінні бандеролі, що адресовані військовим частинам (установам, закладам), видаються за разовими або терміновими довіреностями, підписаними командиром частини (установи, закладу) іпомічником командира військової частини-начальником фінансово-економічної служби. Довіреності повинні бути завірені відтиском гербової печатки частини.

Оплата переказів, адресованих військовим частинам (установам, закладам), що мають рахунки здійснюються шляхом перерахування незалежно від суми переказу. Перекази на ім’я військових частин (установ, закладів), що не мають своїх рахунків, оплачуються за їх письмовими заявами шляхом перерахування на рахунки їх забезпечуючих частин.

Посилки, цінні листи і цінні бандеролі, що адресовані особовому складу військових частин, видаються з підприємств зв’язку особисто адресатам або за їх разовими довіреностями, – організованим порядком – через уповноважених військових частин за реєстрами–довіреностями.

Таким чином, у сучасних умовах у світлі вимог Президента України про посилення ощадливості, викорінювання безгосподарності і нехлюйства до забезпечення збереженості коштів потрібно приділяти посилену увагу.

Для виконання цих вимог необхідно:

  • викоріняти безтурботність і благодушність, створювати у військових частинах обстановку нетерпимості до порушень державної і фінансової дисципліни;

  • давати гостру принципову оцінку фактам нечесності окремих посадових осіб;

  • підвищити персональну відповідальність командирів військових частин і інших посадових осіб за розумне використання виділених у їх розпорядження коштів, дотримання встановленого порядку в їх обліку і збереженні;

  • начальників фінансових органів, що не справляються з покладеними на них обов'язками і не вселяють довірою заміняти чесними, принциповими, кваліфікованими кадрами фінансово-економічної служби здатними повною мірою забезпечити схоронність державної власності.

Нижче приводяться зразки реєстрів довіреності форми № 2, № 3.

Соседние файлы в папке тактика_0310