Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тактика_0310 / PosbnFZVCh0_ch_1 VK.doc
Скачиваний:
255
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.5 Mб
Скачать

Зразок №28

Форма № 39

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Командир військової частини А-0001

________________________________

(військове звання, підпис)

"____"___________________200__р.

М.П.

А К Т

"___"_____________200__р. на підставі наказу командира військової частини А-0001

( військове звання, прізвище та ініціали)

начальник фінансового органу військової частини А-0001 _____________________________________

(військове звання, прізвище та ініціали)

в присутності командира військової частини А-0002 _________________________________________

(військове звання, прізвище та ініціали)

та інспектора-ревізора __________________________________________________________________

( найменування вищестоячого фінансового органу, військове звання, прізвище та ініціали)

зробив передачу грошових коштів начальнику фінансового забезпечення знову сформованої військової частини А-0002 ______________________________________________________________

( військове звання, прізвище та ініціали)

Стан коштів характеризується наступним:

1. ____________________________________________________________________________________

( найменування забезпечуючого фінансового органу)

призначено і переведено військовою частиною А-0001 для військової частини

А-0002 10000 грн.

2. Витрачено військовою частиною А-0001 на потреби військової частини А-0002 з початку її формування 8250 грн.

3. Залишок коштів 1750 грн.

Передається військовою частиною А-0001 для військової частини А-0002:

а) по коду економічної класифікації витрат 1133 “Предмети, матеріали, обладнання та інвентар” 1250 грн.

б) по коду економічної класифікації витрат 1133 на продукти харчування 500 грн.

В с ь о г о............................... 1750 грн.

Вказану суму - одну тисячу сімсот п’ятдесят грн. і другий примірник цього акту

Передав

Начальник фінансового органу військової частини А-0001

_______________________________

(військове звання, підпис)

Прийняв

Начальник фінансового органу військової частини А-0002

_______________________________

(військове звання, підпис)

Командир військової частини а-0002

__________________________________

(військове звання, підпис)

Інспектор-ревізор________________________________________________________

(найменування вищестоячого фінансового органу, військове звання, підпис)

Акт складений у двох примірниках. Перший примірник акта залишається у військовій частині А-0001, другий - вручений начальнику фінансового забезпечення військової частини А-0002.

Начальник фінансового органу військової частини А-0001

___________________________________

(військове звання, підпис)

____________________

Розділ V. Організація підсобних підприємств і господарств військової частини їх фінансово-господарська діяльність

1. Завдання підсобних підприємств і господарств військової частини, їх організація і отримання

З метою виконання рішень, указів Президента, постанов Верховної Ради України створюються всі умови для покращення культурно – побутових умов особового складу Збройних Сил. Для обслуговування культурно – побутових потреб особового складу військових частин організуються і функціонують підсобні господарства та підприємства, що сприяє одержанню додаткових джерел фінансування військ для підтримання в належному рівні їх бойової та мобілізаційної готовності.

В тих випадках, коли військові частини не мають можливості задовольнити побутові потреби особового складу своїми штатними засобами і користуватись послугами місцевих підприємств або підприємств військторгу. вони можуть створювати відповідні підсобні підприємства і господарства, які не переведені на повний госпрозрахунок.

Так, в військових частинах можуть організовуватися: підсобне господарство, майстерні по ремонту обмундирування і взуття, дитячі дошкільні установи, лазнево-пральні підприємства, меблеві комбінати, готелі, домоуправління, гуртожитки, їдальні, перукарні, різноманітні гуртки, більярдні, типографії, друкарські кабінети, автостоянки і деякі інші підприємства.

Підсобні підприємства, які не мають в своєму складі військовослужбовців, створюються і утримуються в військових частинах з дозволу начальників відповідних забезпечуючих управлінь. При необхідності організувати підсобне підприємство командир частини клопоче про це по команді. Наприклад, при організації самодіяльної їдальні подається клопотання такого змісту:

Кутовий штамп

Військова частина А-0000

Вих. № __________________

«___»_____________20___р.

Начальнику продовольчого управління Південного оперативного командування

м. Одеса.

В зв'язку з віддаленим розташуванням військової частини А-0001 від міста Харкова і труднощами в транспортному сполученні, прошу Вас розглянути питання і прийняти рішення про організацію і створення при частині самодіяльної їдальні, для харчування в ній офіцерів і прапорщиків за плату.

Командир військової частини А-00000

полковник В. Борисенко

При отриманні дозволу військова частина представляє на затвердження в забезпечуюче управління, до відання якого відноситься підприємство, яке відкривається, проект штатного розпису на утримання робітників і службовців. Затверджений штатний розпис реєструється фінансовими органами забезпечуючих управлінь і відділів в строк не пізніше 1 квітня поточного року і повертається у військову частину. Для організації і утримання невеликих підсобних підприємств без адміністративно-управлінського персоналу підставою є затверджений і зареєстрований штатний розпис.

Штатний розпис домоуправлінь, готелів, гуртожитків представлено право затверджувати і реєструвати квартирно-експлуатаційні органи, для підсобного господарства - командири частин, лазнево-прального комбінату – начальник речового управління, дитячого садка - начальник виховного управління, їдальні - начальник продовольчого управління.

Військові частини, підприємства і установи Міністерства оборони, на відміну від підприємств і організацій інших міністерств і відомств, штатні розписи для реєстрації в органи Міністерства фінансів не подають.

В окремих випадках підсобні господарства і підприємства можуть виконувати роботи і надавати послуги за плату для інших військових частин. Крім того, підсобні підприємства надають послуги офіцерам, прапорщикам, військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом, робітникам, службовцям військової частини і членам їх сімей за плату. Виконання робіт або надання послуг організаціям і окремим особам, які не відносяться до Збройних Сил допускається тільки в тих випадках, коли це передбачено наказами Міністра оборони.

Послуги підсобних підприємств (вантажні і пасажирські перевезення, відпущення електроенергії, лазнево-пральне обслуговування) оплачується по єдиним тарифам, цінам і розцінкам, установленим постановами Уряду, місцевих органів влади, наказами Міністра оборони та вказівок забезпечуючих управлінь.

За роботи, виконані швейними і взуттєвими майстернями, плата утримується по затвердженим прейскурантним цінам для однотипних цивільних підприємств побутового обслуговування по місцю розташування. Якщо на такі роботи або послуги єдиних тарифів, цін і розцінок не установлено, плата за них утримується по собівартості, в яку включаються витрати виробництва (матеріали, заробітна плата з нарахуваннями, амортизація обладнання, інвентарю і інструментів, комунальні витрати та інше) і накладні витрати, а також податок на додану вартість. При виконанні робіт для організацій інших міністерств на собівартість проводиться націнка в розмірі встановленому законодавством, в тому числі нараховується податок на додану вартість.

Розцінки за платні роботи і послуги оголошуються в наказі командира частини.

Соседние файлы в папке тактика_0310