Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_shpory_2.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
433.66 Кб
Скачать

209. Переваги і недоліки та умови використання підприємствами апк зовнішньої реклами (щитів) як засобу розміщення реклами.

Зовнішня реклама. Переваги: Гнучкість, висока частота повторних контактів, невисока вартість, низький рівень конкуренції. Величезні можливості у використанні графіки. Колір. Великий розмір. Високоякісна репродукція. Як правило, простій і дохідливий текст. Можливість використання візуального повідомлення в якості єдиного засобу привернення увагу.Можливість безпосереднього розміщення в місці продажу товару , що рекламуеться; адресність стаціонарність, економічність. Недоліки: Відсутність селективності аудиторії, обмеження творчого й адміністративного характеру. Однобічний рекламний засіб з обмеженими можливостями для розширення рекламного тексту і видачі більш докладної інформації. Надто неточні дані про сприйняття рекламного девізу, особливо як рекламний щит установлений на транзитній автостраді.

210. Переваги і недоліки та умови використання підприємствами апк телебачення як засобу розміщення реклами.

Переваги: Комбінація зображення і звуку. Рух.Високий рівень привертання уваги. Не відбувається накладення рекламних текстів. Велика віддача з боку глядача. можливість демонстрації товару. Фактор довіри: "Ви можете купити саме те, що ми зараз показуємо". Недоліки: Відносно висока вартість.Не вистачає часу для передачі великої кількості інформації.-Миттєвість рекламного контакту.Невелика вибірковість . Недостатня кількість програм, куди можна було б вмістити рекламу (майже 25% телевізійного часу відводиться під урядові заяви, прогноз погоди і т.д.). Психологічний фактор вторгнення в особисте життя (телебачення як і раніше очолює перелік по скаргах на ЗМІ в цьому відношенні). Капризна цивільна цензура.

211. Переваги і недоліки та умови використання підприємствами апк прямої реклами (direct mail) як засобу розміщення реклами.

Переваги : 1) Її можна зорієнтувати на конкретних осіб, конкретні ринки, із збереженням значно більшого контролю за її здійсненням, ніж в інших засобах. 2) Її можна задати особистісний характер, аж до абсолютної конфедеційності; 3) пряма реклама – це індивідуальне звернення одного рекламодавця ( без конкуренції з ін. Рекламою) 4) Не обмежується місцем і форматом 5) Надає багато можливостей у виборі матеріалів і процесів виробництва 6) Дає можливості вносити елементи новезни і реалізму в інтерпритацію ідеї реклами 7) Виробництво реклами о точній відповідності до графіка реклами 9) Можливість зворотньог звязку у вигляді різних купонів, анкет. Гнучкість графічного і матеріального виконання, використання трьохмірного ефекту (об'ємні рекламні брошури і т.д.). Простота в підрахунку розісланих рекламних оголошень. Високий ступінь персонализаціі.-вибірковість використання. Недоліки ( від себе) Потребує великої затрати праці, коштів і часу при розселанні реклами та обробки результатів зворотнього звязку. Творча діяльність значно обмежується державним законодавством, а також поштовими правилами. Цензура часто непередбачувана.Існує також громадська думка про те, що поштова реклама, як правило, призначена для розповсюдження самих дешевих і неякісних товарів.Відносно висока вартість.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]