Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_shpory_2.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
433.66 Кб
Скачать

204 Охарактеризуйте основні етапи вибору засобів для розміщення реклами.

Фахівець по засобам реклами, плануючий їх використання, проводить відбір на основі ряду характеристик, найважливішими з яких є: 1. Прихильність цільової аудиторії до певних засобів інформації. Наприклад, радіо і телебачення найбільш ефективні для обхвату аудиторії підлітків. 2. Специфіка товару. Жіночі плаття краще усього представляти в кольорових журналах, а фотоапарати «Полароїд» - по телебаченню. У різних засобів інформації різні потенційні можливості демонстрації товару і його наочного уявлення, різна міра ясності тлумачення, достовірності і використання кольору. 3. Специфіка звернення. Звернення, несуче звістку про великий розпродаж, який відбудеться завтра, вимагає використати радіо або газету. Звернення, що містить великий обсяг технічної інформації, може зажадати використання спеціалізованих журналів або поштових відправлень. 4. Вартість. Самим дорогим є телебачення, а реклама в газетах обходиться дешево.

І. Прийняття рішень про широту охоплення, частоту, силу реклами

Охоплення: необхідно визначити, яка кількість осіб в рамках цільової аудиторії повинна ознайомитися з рекламою за конкретний проміжок часу (наприклад, 70% цільової аудиторії протягом першого року).

Частота появи: необхідно визначити, скільки разів за конкретний проміжок часу має зіткнутись з рекламним зверненням до нього середній представник цільової аудиторії (наприклад, три контакти).

Сила впливу: необхідно визначити, якою силою впливу має володіти контакт з рекламою (телебачення сильніше за радіо, різна дія у різних журналах).

ІІ. Основні види засобів розповсюдження реклами

ІІІ. Циклічність реклами

Припускається рівномірне розміщення оголошень у рамках часового періоду. Можна планувати публікації щотижнево, щомісячно або у вигляді декількох сконцентрованих "сплесків" ("сплески", за деякими даним, дають той же ефект, але дешевше).

Проблема в тому, щоб точно визначити межу між введенням в оману і надмірним захвалюванням товару.

205. Широта, частота та сила впливу реклами. Приклади для продукції апк. Прийняття рішення про циклічність виходу реклами для підприємств апк.

1. Широта. Рекламодателю потрібно визначити, яке число осіб в рамках цільової аудиторії повинно познайомитися з його рекламною кампанією за конкретний відрізок часу. Наприклад, рекламодатель може прагнути забезпечити обхват 70% цільової аудиторії протягом першого року. 2. Частота появи реклами. Рекламодателю потрібно також вирішити, скільки разів за конкретний відрізок часу повинен зіткнутися з його рекламним звертанням середній представник цільової аудиторії. Наприклад, можна домагатися забезпечення трьох рекламних контактів. 3. Сила впливу. Крім того, рекламодателю потрібно продумати, якою силою впливу повинен володіти контакт з його рекламою. Звернення по телебаченню звичайно справляють більш сильне враження, ніж звертання по радіо, тому що телебачення-це не просто звук, а поєднання зображення і звуку. У рамках конкретного різновиду коштів реклами, скажемо журналів, одне і те ж звертання в одному журналі може сприйматися як більш достовірне, ніж в іншому. Наприклад, рекламодатель може домагатися полуторної сили впливу, тоді як показник сили впливу оголошення в середньому засобі реклами рівний одиниці. Розробка графіків виходу реклами передбачає визначення часу та періодчності появи реклам у ЗМІ, тривалість демонстрації плакатів тошо. При цьому враховують частоту появи на ринку нових покупців, частоту купівель, темпи забування продукту та сезонність товару. Графіки рекламування можуть бути стабільними або пульсуючими (характерні для сезонних товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]