Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
416479_6E75A_shevchuk_s_v_ukra_nske_dilove_movl....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
4.01 Mб
Скачать

§ 13. Доручення /

Доручевая — це письмове повідомлення, за яким оргаигзадия-чи окрема особа надає право іншій особі від її імсіїі зш'йсніоаатз* ' певні юридичні чинності або отримувати матеріальні щвиосїі. ь •

Доручення видаються на розпорядження майном, отримання грошових і матеріальних иінностей. Вони поділяються на особисті та офіційні.

Особисті лоручення внлактться окремими особами, які пере­дають свої права іншим особам (право на отримання заробітної плати, поштового переказу та ін.). Обов'янговою умовою право­мірнім: п особистого доручення с наявність підпису службової осо­би й печатка установи, пьшригметва, шо засвідчу* підпис довірн-теля (доручення, які вилаються студентам, можуть засвідчуватись навчальним закладом).

В офіційному дорученні обов'язково зазначаються:

  1. Назва організації, яка видає доручення.

  2. Номер доручення Й лата видання.

У Посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, якій видано в> ручення.

4. Назва організації чи пізпригьктва. ви якого повинні бути отримані матеріальні шнності.

  1. Перелік иінностей із вказівкою на їх кількість і суму.

  2. Строк Дії доручення

  3. Зразок підпису особи, якої видано доручення.

8. Назад документа, топосвідчусособу отримувача цінностей (паспорт, посвідчення).

9. Підписи службових осіб, які видали лоручення 10. Печатка організації, шо видала доручення.

Офіційні доручення можуть бути разовими, спеціальними й загальними.

Разові видаються на виконання одноразової дії (отримання ю-варно-матеріальних цінностей, одержаній заробітної платні, пен­сії, стипендії, поштового переказу).

Спеиіаінні — на здійснення приватною чн службовою особою однотипних лій (представництво в органах суду, виконання бан­ківських операцій у межах певного терміну)

Загальні — на виконання широких повноважень (отримання дкягументів. ведення справи в усіх судових, агюітражіїнх і адмпист -ратианнх установах з усіма правами, шо надані законом по ткачеві, відповідачеві; укладання угод, одержаній чайна тощо)

Дав багатьох доручень г друковані бланки, хули віл руки впи­сують при ви ще. ім'я та по батькові того, кому лоручшться. що саме, де треба їх іс ржа ги. та завіряють підписом і круглою печат­нош. Зааірясться також підпис особи, на ім'я атом написано дору­ченні.

Завірені нотаріально дорученні ьюжна передавати телеграмою. Тс тс ірама-доручення складастьсв з тексту доручення, який може бути відповідно скорочений, та посвідчу вального напису з підпи­сом нотаріуси й печаткою нотаріальної контори. Підпис нотаріуса іасвілчугться органом зв'язку, через який передасться телеграма-доручення Такс доручення маг силу оригіналу.

Зразки доручень:

Доручення

Я, Король Петро Пилипович, доручим) Сяободянннх Оксані Володимирівні отримати належну студентам'12-Xгрупимхтечно-педагогічного факультету стипендію за вересень 1999р.

Доручення дійсне до 12 жовтня 1999 р.

20 вересня 1999 р. (підпис) П. П. Король

Підпис студента Короля П II. Засвідчую:

Декан мулично~педагогі чмого

факультету (підпис) СІ. ЬонОсренко

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]