Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кучеренко В.doc
Скачиваний:
103
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.15 Mб
Скачать

Задачі та ситуації

Г(5;4) З(6;3)

A(10;8) Д(8;8)

Б(9;4) Е(3;1) К(9;4)

И(4;1) М(3;3)

В(8;6)

Ж(5;2) Л(5;4)

Рис. 3.11 Сітьова діаграма проведення проектних робіт

Умовні позначки:

  • Буква над стрілкою - код роботи.

  • Цифри в лапках - відповідно термін її виконання в днях та величина ресурсу, який використовується в умовних одиницях.

  • Цифра в колі - код події.

  1. Визначте термін виконання проекту в днях (рис. 3.10).

  1. Резерв часу по роботах, які ведуть до здійснення події "6" (рис. 3.11).

3. Як зміниться термін виконання проекту, якщо скоротити час виконання роботи Ж на 3, за рахунок затримки виконання роботи З на 5 (рис. 3.11).

4. Припустимо, що є можливість скоротити ресурси на виконання робіт В, Ж, М на 3. При цьому сумарний термін їх виконання збільшиться на 2. Як це позначиться на терміну виконання та бюджеті проекту (рис. 3.11).

5. Якщо перерозподілити ресурси з робітВ, Ж, М на роботуД в кількості 3, термін виконання перших збільшиться на 5, а останньої скоротиться на 1. Як це позначиться на терміну виконання та бюджеті проекту (рис. 3.11).

6. За бізнес-планом, який розраховано на 3 роки, при реалізації проекту додатковий чистий прибуток на рік складе 780 тис. грн. При затримці з виходом нового продукту на ринок на 1 місяць, ймовірність одержання очікуваного прибутку знижується на 5%.

При виконанні проекту була виявлена можливість скоротити витрати на реалізацію проекту на 300 тис. грн., але це, в свою чергу призведе до затримки з виконанням проекту на 2 місяці.

Обґрунтуйте доцільність рішення про скорочення витрат.

7. За бізнес-планом, який розраховано на 3 роки, при реалізації проекту додатковий чистий прибуток на рік складе 780 тис. грн. При затримці з виходом нового продукту на ринок на 1 місяць, ймовірність одержання очікуваного прибутку знижується на 5% і навпаки.

При виконанні проекту була виявлена можливість скоротити термін виконання проекту на 2 місяці, але це, в свою чергу призведе до збільшення бюджету проекту на 500 тис. грн.

Обґрунтуйте доцільність рішення про скорочення терміну виконання проекту.

8. За бізнес-планом, який розраховано на 3 роки, при реалізації проекту додатковий чистий прибуток на рік складе 780 тис. грн. При затримці з виходом нового продукту на ринок на 1 місяць, ймовірність одержання очікуваного прибутку знижується на 5% і навпаки.

При виконанні проекту була виявлена можливість скоротити термін виконання проекту на 2 місяці, але це, в свою чергу, потребує збільшення бюджету проекту.

Розрахуйте граничну суму збільшення бюджету проекту, яка не призведе до погіршення результатів втілення бізнес-ідеї.

Глава 4. Організаційні форми управління підприємницькими проектами

4.1 Організаційні основи управління проектами

4.2 Загальні принципи побудови організаційної структури проекту

4.3 Види організаційних структур в управлінні діловими проектами

4.4 Вимоги до формування команди менеджера проекту

4.5 Статут проекту

Основні терміни:

Організаційна структура проекту - сукупність елементів організації та зв'язків між ними.

Посередники - це окремі особи, які полегшують горизонтальні зв'язки між функціональними підрозділами

Виділена організаційна структура проекту - форма організації виконання проекту при якої КМП діє як самостійний підрозділ, керівнику якого - менеджеру проекту тимчасово підпорядковується залучений з інших підрозділів персонал.

Дуалістична структура - форма організації виконання проекту при якої кілька осіб одночасно є замовниками проекту і формують його команду на паритетних основах, несуть солідарну відповідальність за результати виконання проектних робіт.

Адхократична організаційна структура - структура, яка будується від випадку до випадку і діє короткий термін до досягнення задач, які перед нею поставлені.

Статут проекту - домовленість зацікавлених сторін проекту, яка оформляється в офіціальному документі щодо параметрів проекту, основних задачах команди, повноваженнях та обов'язках команди менеджеру проекту.