Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+Том 1 - ПРОБЛЕМАТИКА ЗМІ - 521 стор.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
3.06 Mб
Скачать
  1. Соціальні програми

Престиж преси визначається низкою актуальних тем, які вона порушує, висвітлює і дає напрямок активності у спрямуванні санкцій в суспільстві.

Яскравим прикладом публікації на соціальну тематику слід вважати подану далі. Ознайомимося з текстом і викоремимо конкретні засоби (інструменти) автора, спрямованів на висвітлення й аналіз проблеми соціальних програм.

Міська соціальна програма підтримки молодих підприємців

Кредитна спілка «Перше кредитне товариство» та організація молодих підприємців «Молодіжна корпорація» представляють за підтримки Молодіжного виконавчого комітету при Виконавчому комітеті Одеської міської ради експериментальну програму підтримки молодих підприємців «Кредитування молодіжного підприємництва».

Програму розроблено для людей віком від 18 до 28 років яка передбачає як навчальний курс по підприємництву, так і кредитування, включаючи беззаставне та безвідсоткове мікрокредитування.

Суть Програми міститься в тому, щоб навчити молодих людей взаємовідносинам з банківською системою, виростити з них бізнесменів, готових до серйозного кредитування, вивести їх в зрілий світ комерції.

Якщо молодий чоловік готовий подати бізнес-план своєї підприємницької діяльності, він братиме участь у конкурсі, якщо йому для цього не вистачає знання або досвіду, йому буде запропоновано бізнес-освіта. Це ще один аспект Програми.

Головне для участі в конкурсі – базова освіта. Хоча свої бізнес-плани можуть подавати навіть учні старших класів. В цьому і полягає принцип своєрідного бізнес-інкубатора – готувати майбутню бізнес-еліту буквально з пелюшок.

Бізнес-плани, що пройшли конкурс, розглядаються Правлінням Кредитної спілки «Перше кредитне товариство» на предмет видачі молодому підприємцю без заставного безвідсоткового кредиту терміном до одного року.

Крім того, молоді бізнесмени користуються інформаційною, юридичною та кадровою підтримкою, їм надаються кваліфіковані консультації з питань ведення бізнесу, бухгалтерського обліку і звітності, а також діловодства.

Міська соціальна програма підтримки молодих підприємців [Електронний ресур]. – Режим доступу: http://www.creditukraine.com/ua/social/business4beginners.html

Інструменатрій (засоби) журналіста

  1. Вказування на владну підтримку запропонованої дії.

  2. Визначення віку молоді, на який спрямовано соціальну програму.

  3. Визначення сутності соціальної програми.

  4. Показані різні аспекти й функціональність соціальної програми.

  5. Висвітлені переваги соціального проекту.

  6. Зазначено інформацію про додаткові можливості соціального проекту.

  1. Інвалідність

Наступна соціальна проблема, що досить часто висвітлюється на шпальтах друкованих ЗМІ, а також – на сайтах інтернет-видань, в телепрограмах та радіопередачах, це інвалідність та допомога інвалідам з боку суспільства.

Для прикладу ми звернемося до публікації в регіональній газеті «Слово трудівника», що видається на Житомирщині і вдамося до аналізу тих інструментів, які допомогли авторові матеріалу висвітлити проблему інвалідності і ставлення до неї з боку суспільства.