Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Teh vuk zem robit - Copy.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
44.85 Mб
Скачать

Контрольні питання

1. Сезонне промерзання і властивості мерзлих ґрунтів.

2. Методи використання земляних робіт в зимовий період.

3. Рекомендації по вибору способу виробництва земляних робіт в зимову пору року.

4. Підрахунки товщини утеплюючих шарів ґрунту.

5. Проект виробництва робіт в зимових умовах.

6. Підготовка будівельного майданчика до виконання робіт нульового циклу.

7. Захист ґрунтів від промерзання.

8. Способи захисту ґрунтів від промерзання.

9. Способи підготовки мерзлих ґрунтів до обробки.

10. Способи відтаювання ґрунтів (гаряче повітря, пара, електричний струм, сонячна енергія).

11. Спушування ґрунтів вибуховим методом.

12. Застосування вибухових речовин.

13. Механічне спушування ґрунтів.

14. Розпушування мерзлих ґрунтів клин-бабою, дизель-молотом, сталевими зубами, двобаровою машиною.

15. Використання високочастотного ножа для спушування ґрунтів.

16. Організація і технологія розробки ґрунту в зимових умовах.

17. Відсоток мерзлого ґрунту при влаштуванні насипу.

18. Заходи для забезпечення нормальної роботи в зимовий час.

19. Вимоги до котлованів і траншей при засипанні ґрунтом.

20. Умови при влаштуванні насипів в зимній період.

21. Контрольні спостереження з щомісячним заведенням спеціальних жур-налів і перелік питань, які заносяться в журнал.

22. Техніка безпеки і екологія.

12. Організація будівельного майданчика гідротехнічного об’єкта

12.1. Склад об’єктів будівельного майданчика

Під будівельним майданчиком гідротехнічного об’єкту прийнято розуміти територію, на якій розміщуються основні споруди гідровузла, споруди для пропуску будівельних витрат, об’єкти виробничої бази будівництва, включаючи тимчасові будівлі і споруди, внутрішньобудівельні дороги, інженерні мережі і комунікації, будівельні кар’єри і інші об’єкти і споруди, пов’язані з даним будівництвом. У зв’язку з відособленістю гідротехнічних об’єктів в районі споруди гідровузла зазвичай будуються тимчасові і постійні селища будівельників, яких також прийнято відносити до об’єктів будівельного майданчика.

Під організацією будівельного майданчика розуміють комплекс будівельно-монтажних робіт і заходів, що забезпечують нормативне обслуговування тих, що працюють і прийнятій технології будівельного виробництва споруджуваних об’єктів матеріально-технічними і енергетичними ресурсами, будівельними матеріалами і виробами, що забезпечують технічне обслуговування і ремонт будівельної техніки і засобів транспорту.

Об’єкти будівельного майданчика по технологічних принципах і функціональному призначенні об’єднуються в наступні групи.

1. Підприємства по виробництву будівельних матеріалів і виробів: бетонне господарство, каменедробильні і заводи по сортуванню гравію, полігони збірного залізобетону, асфальтобетонні заводи, арматурні і деревооброблюючі майстерні, домобудівні комбінати, кар’єри.

2. Об’єкти ремонтно-механічного господарства: ремонтно-механічні заводи або майстерні, бази механізації, санітарно-технічного монтажу, головного механіка і тому подібне.

3. Об’єкти транспортного господарства: автомобільні бази з авторемонтними майстернями, профілакторіями і закритими стоянками, депо тепловозів, затони з судноремонтними майстернями для відстою і ремонту річкового флоту.

4. Бази спеціалізованих організацій: Гідромеханізації, Гідроспецбудівництва, Гідромонтажу, Спецгідромонтажу, Гідроелектромонтажу та ін.

5. Об’єкти складського господарства: матеріально-технічні склади, склади технологічного устаткування ГЕС, паливно-мастильних матеріалів, вибухових речовин і тому подібне.

*23 Кизима В. Технологія виконання та проектування земляних робіт в будівництві

6. Дільничні господарства генпідрядника: бази управління будівництвом ГЕС, дамби, шлюзи; бази спеціалізованих організацій генпідрядника – база управління екскаваторно-тракторних робіт, дорожнього будівництва, промислового будівництва та ін.

7. Об’єкти енергетичного призначення: тимчасові електростанції, електричні підстанції, лінії електропередачі, котельне господарство, компресорні, кисневі і ацетиленові станції, бази головного енергетика.

8. Об’єкти водопостачання і каналізації: відкриті та свердловинні водозабори, насосні і фільтрувальні станції, очисні споруди, мережі водопостачання і каналізації.

9. Тимчасові гідротехнічні споруди: що захищають котлован основних споруд перемички, канали, тунелі для пропуску будівельних витрат і ін.

10.Система внутрішньобудівельних транспортних комунікацій: автомобільні і залізні дороги, магістральні конвеєрні лінії, канатні дороги, поромні переправи і тому подібне.

11.Під’їзні автомобільні і залізні дороги, що сполучають будівельний майданчик із зовнішніми магістралями, лінії електропередачі і зв’язку, радіорелейні лінії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]