Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Teh vuk zem robit - Copy.doc
Скачиваний:
526
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
44.85 Mб
Скачать

4.5. Виробничо-технічна документація

Разом з проектно-технологічною документацією, проектами організації будівництва і проектами виробництва робіт на кожному об’єкті, що будується, функціонує і така технічна документація, як заводські паспорти на залізобетонні вироби і конструкції, сертифікати на металеві конструкції, відомості комплектувань і різні накладні. Дані документи необхідні для якісного приймання виробів, що поступають, конструкцій, матеріалів і напівфабрикатів на об’єкти, що будуються. Таке приймання здійснюють матеріально відповідальні майстри або виконроби, а також бригадири і робочі.

Ведеться і виробнича документація. Основним документом кожного об’єкту, що будується, є загальний журнал робіт та спеціальні журнали з окремих видів робіт перелік яких встановлюється генпідрядчиком за погодженням із замовником і субпідрядними організаціями, а при наявності авторського нагляду проектних організацій — також і журнал авторського нагляду. Складають акти обстеження прихованих робіт, проміжного прийняття відповідальних конструкцій, індивідуальність комплексного випробовування устаткування, систем, мереж та пристроїв, оформляють іншу виробничу документацію, передбачену ДБН. Журнал робіт щодня заповнює відповідальна особу за будівництво даного об’єкту (виконроб, майстер), починаючи з першого дня підготовчих робіт і до здачі об’єкту в експлуатацію.

Загальний журнал робіт необхідний для того, щоб зафіксувати найважливіші чинники будівництва, що характеризують якість будівельно-монтажних робіт, терміни їх виконання, а також організацію і особливі умови виробництва.

У журналі записуються всі інженерно-технічні працівники, що здійснюють будівництво даного об’єкту, і реєструються всі проектно-технічні документи: проект виробництва робіт, робочі креслення і кошториси, акти на приховані роботи, доповнення або зміни і висновки експертних комісій.

Щоденник робіт — основна частина журналу, в якому записується об’єм, якість, виконавці і дати початку і закінчення робіт, а також вживаний матеріал. У зимовий час ще указується температура повітря, розчинів, бетонів, промерзання землі.

Після закінчення будівництва і після здачі об’єкту в експлуатацію журнал робіт передається замовникові.

Акти на приховані роботи. Прихованими називаються роботи і конструкції, які в процесі зведення будівлі (споруди) ховаються наступними. Наприклад, укладені арматурні сітки в цегляні простінки ховаються штукатуркою або пароізоляція ховається з утеплювачем і так далі.

У актах на приховані роботи відображається короткий опис виконаних робіт і конструкцій; відповідність виконаних робіт і конструкцій робочим кресленням і їх номери; якість і характеристика вживаних матеріалів.

Акти на приховані роботи складаються в двох екземплярів і підписуються технаглядом замовника, головним інженером будівництва, виробником робіт (майстром). Вони пред’являються робочій і Державній комісіям спільно з журналом робіт.

До виробничої документації відносяться також журнали лабораторного контролю земляних мас, монтажних, зварювальних, антикорозійних і суміщених робіт; журнали реєстрації по техніці безпеки, перевірки знань безпечних методів і приймання робіт; журнали випробування і видачі вантажопідйомних механізмів і пристосувань, обліку роботи механізмів; протоколи навчання і привласнення кваліфікаційних розрядів; наряди і акти на нещасні випадки; виконавча документація.

При здачі об’єктів в експлуатацію складається спочатку акт робочої комісії (підрядник передає об’єкт замовникові), потім акт Державної комісії (замовник передає об’єкт експлуатуючої організації).

Для роботи приймально-здаточній комісії пред’являються всі акти на приховані роботи; журнал виробництва; проектно-змінна і виконавча документація; акти приймання фасадів, устаткування, геодезичного розбиття основних осей, зовнішніх і внутрішніх комунікацій; акти випробувань; довідка організації, що приймає будівлю в експлуатацію; довідка про усунення недоробок, виявлених робочою комісією; довідки про приймання робіт по телефонізації, радіофікації, газифікації, озелененню і ряду інших документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]