Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Teh vuk zem robit - Copy.doc
Скачиваний:
484
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
44.85 Mб
Скачать

Контрольні питання

1. Для чого потрібні нормативні документи?

2. Що таке ДБН і ким вони затверджуються?

3. Назвіть основні частини ДБН.

4. Що викладене в III частині ДБН?

5. У чому полягає суть єдиної модульної системи?

6. Що таке модулі і які вони бувають?

7. Дати визначення типізації і уніфікації.

8. Дати визначення стандартизації.

9. Які основні завдання стандартизації?

10. Які різновиди стандартів?

11. На які види продукції розробляються ТУ?

12. Що таке наряд і калькуляція?

13. Розкажіть про порядок видачі і закриття наряду.

14. Правила і обов’язки технагляду замовника.

15. Що перевіряє ГАСК і авторський нагляд?

16. Перерахуйте організації і служби, які займаються питаннями технічного контролю.

4.7. Підготовчі роботи при зведенні будівлі

4.7.1. Етапи проведення підготовчих робіт

Будівництво нових, розширення і реконструкцію існуючих будівель (споруд) дозволяється виконувати тільки після організаційно-технічної підготовки (ДБН А.3.1-5-96).

Організаційно-технічна підготовка до будівництва — це комплекс заходів організаційного, технічного і планово-економічного характеру, сприяючих планомірному розгортанню і здійсненню будівництва.

Загальна організаційно-технічна підготовка повинна відповідати Правилам про договори підряду на капітальне будівництво і включати: забезпечення об’єкту проектно-кошторисною документацією; відведення в натурі майданчика для будівництва; оформлення фінансування будівництва, укладення договорів підряду і субпідряду на будівництво; оформлення дозволів і допусків на виробництво робіт; вирішення питань про переселення осіб і організацій, розміщених в тих, що підлягають зносу будівлях; забезпечення будівництва під’їзними шляхами, электро-, водо- і теплопостачання, системою зв’язку і приміщеннями побутового обслуговування кадрів будівельників, організацію постачання на будівництво устаткування, конструкцій, матеріалів і готових виробів.

Організаційно-технічна підготовка здійснюється в три етапи:

На I етапі, який триває до початку підготовчого періоду, виконуються заходи, необхідні для фінансового, матеріально-технічного забезпечення майбутнього будівництва (реконструкції).

Після виконання робіт першого етапу генпідрядник отримує в Державному архітектурно-будівельному контролі дозвіл на виробництво робіт на будівельному майданчику.

На II етапі, який продовжується протягом підготовчого періоду, що встановлюється нормами тривалості будівництва (СНиП 1.04.03-85), проводяться необхідні внутрішньомайданчикові роботи з підготовки будівельного майданчика в цілому на початок зведення основних об’єктів.

III етап включає підготовчі внутрішньомайданчикові роботи, які потрібно виконати до початку будівництва кожного пускового комплексу або окремого основного об’єкту.

На цьому етапі закінчується освоєння ділянки і інженерного устаткування будівельного майданчика.

При підготовці до виробництва будівельно-монтажних робіт слід розробити проекти виробництва робіт; передати і прийняти закріплені на місцевості знаки геодезичного розбиття по частинах будівель (споруд) і видах робіт; розробити і здійснити заходи щодо організації праці (зокрема методом крізного потокового бригадного підряду) і забезпечення будівельних бригад картами трудових процесів, організувати інструментальне господарство для забезпечення бригад необхідними засобами малої механізації, інструментом, засобами вимірювань і контролю, засобами підмощування, огорожами і монтажним оснащенням в складі і кількості, передбаченими нормо-комплектами; обладнати майданчики і стенди укрупненими і конвеєрними збірками конструкцій; створити необхідний запас будівельних конструкцій, матеріалів і готових виробів; виконати постачання або перебазувати на робоче місце будівельні машини і пересувні механізовані установки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]