Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
math.pdf
Скачиваний:
448
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
9.32 Mб
Скачать

Передмова

Навчально-практичний довідник складено відповідно до чинної програми з математики для загальноосвітніх навчальних закладів і являє собою докладний, заснований на багаторічному педагогічному досвіді автора виклад усього курсу математики 5—11 класів загальноосвітньої школи з акцентами на основних математичних поняттях, формулах і теоремах.

Довідник зручний у користуванні, оскільки докладно і чітко структурований. Видання складається з розділів «Арифметика», «Алгебра та елементарні функції», «Елементи математичного аналізу», «Комбінаторика. Початки теорії ймовірностей. Математична статистика», «Геометрія» і «Координати та вектори».

У межах розділу теоретичний матеріал подано за темами і супроводжено численними прикладами, схемами, рисунками, графіками, таблицями, що дає змогу наочно ілюструвати його зміст.

Посібник якнайкраще допоможе учням засвоїти навчальний матеріал, систематизувати його та швидко повторити в разі потреби. Адже окрім теоретичного матеріалу наведено методи розв’язування основних типів задач, розглянуто алгоритми їх розв’язування. Структура довідника дозволяє учням виділити основне при вивченні певної теми, а наведені приклади — переконатися в успішному її за­ своєнні.

Очевидною є багатопрофільність застосування довідника: ним можна скористатися як під час вивчення поточного навчального матеріалу, так і у ході підготовки до поточного або підсумкового контролю, державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання; сприятиме формуванню й закріпленню навичок самостійної роботи з довідковою літературою.

Посібник можна використовувати в комплекті з будьяким чинним підручником. Наявність докладного змісту й предметного покажчика максимально полегшить пошук потрібної інформації.

3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]