Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мк лекции.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

3. Організація рекламної компанії.

1. Сутність організації рекламної компанії

Різні підприємства вирішують питання, що стосуються реклами, самими різними способами.

У невеликих і середніх фірмах рекламою займається фахівець із відділу збуту або маркетингу.

Великі компанії можуть дозволити собі створити рекламні відділи, які будуть співробітничати з рекламними агентствами або займатися організацією демонстрації товарів дилерам і іншій рекламній діяльності, який, як правило, агентства не займаються.

Для успішного проведення кампанії по просуванню товарів і послуг необхідно відповісти на наступні питання:

1. Хто? Хто є вашими клієнтами зараз і в майбутньому. У повинні правильно сегментировать ринок для того, щоб точно представляти на кого спрямована реклама.

2. Для чого? Чого ви намагаєтеся досягти? Збільшення обсягу продажів?

Подання нового продукту? Утримання або завоювання часток ринку? Створити собі імідж або підтримати його.

3. Коли? Для реклами дуже важливий час її проведення. Кращий промоушн буде зведений на ні, якщо не буде проведений вчасно.

4. Що? Яка специфіка продукту (послуги) який ви намагаєтеся просунути на ринок. У чому унікальність його продажу?

5. Jгдe? Який засіб масової інформації найбільше ПОДХQДИТ для проведення вашої рекламної кампанії.

6. Як? Чи користуватися послугами рекламного агентства, якщо так те якого. Вам необхідно досить зробити для запуску свого бізнесу. Ви повинні уважно вивчити й схвалити пропоновану вам рекламну кампанію.

Пункти "Де" і "Як" менш важливі, чим ідейний зміст вашого повідомлення.

наступ і через три дні оточили OCHOBHі сили японсько! apMі!. Озлоблені бо! продовжувалися 129 днів. 16 вересня на прохання Японі! бойові ді! були припинені. Поді! у ріки Халхін- Гол Малі важливе військово- політичне значення. Смороду запобігли спроби створення осередку війни на далекосхідних межах СРСР. Проте небезпека війни в цьому районі зберігалася. Радяllсько-ЯпоllськUй пакт про llейтралітет

З огляду на силу Радянського Союзу, уряд Японі! в обстановці загострення японоонімецьких імперіалістичних протиріч стало схилятися до висновку договору про ненапад із СРСР. Навколо цього питання розгорнулася гостра політична боротьба. Висновку договору перешкоджали найбільше авантюристичні елементи в японському уряді й військовому командуванні, TіcHO пов'язані з гітлерівською Німеччиною. Натискали на Японі! і значним представникам правлячих кіл США, що ринулися до погіршення японо-радянських відношень. Так, наприклад, сенатор Вандерберг заявивши, що "якщо тільки Японія й Радянський Союз укладуть договір про ненапад, те Сполучені Штати негайно введуть ембарго на експорт американських TOBapі у Японі!".

Німецький уряд також намагався утримати Японію від заключення договору з Радянським Союзом. 27 березня 1941 р. під година перебування японського MіHіcTpa закордонних справ Мацуока в Берліні Риббентроп завіряв свого колегу, що війна проти СРСР закінчиться легкою й швидкою перемогою. "На сході,- казав Bі, - Німеччина трима€ війська, що в будь- який година rOTOBі виступити проти Pocі!, і якщо Росія позиці позицію ворожу Німеччини, те фюрер розіб'€ Росію. У Німеччині упевнені, що війна з Росі€ю закінчиться остаточним розгромом російських армій і аварі€ю державного ладу". У відповідь Мацуока заявивши Риббентропу: "Японія завжди була лояльним союзником, ЩО цілком віддасть собі загальній справі". Проте, уряд Японі! обме)l(ИВСЯ лише обіцянкою почати військові дй проті' володінь США й Англі! на Тихому oKeaHі.

На оберненому шляху з Берліна в TOKіo Мацуока затримався в MOCKBі, давши від іMeHі свого уряду згоду на висновок радянсько- японського договору про нейтралітет. Японський уряд розглядав цей договір як засіб, що дa€ можливість вибрати найбільше зручний момент для нападу на СРСР. Воно вважало, що Радянський Союз, покладаючись на договір, відведе св про! війська з Далекого Сходу, що забезпечить Японі! успіх віроломного нападу.

Підступні задуми Японських правителів не були секретом для СРСР. Алі Радянський уряд, на відміну від японського, щиро ринувся до CBіTY на Далекому Сході. Договір давав можливість уникнути одночасного нападу Німеччини і Японіі'. Подальший розвиток подій залежавши від реально! обстановки, та опору Радянського Союзу гітлерівській Німеччині.

Радянсько-Японський договір про нейтралітет був підписаний 13 квітня 1941 р. Заключення цього договору явилося великою несподіванкою для Німеччини. Риббентроп давши указівку німецькому послові в TOKіo зажадати пояснень від японського уряду. Японський уряд відповів Берліну, що Bі завтратитися вірним сво!м зобов'язанням по союзних договорах із Німеччиною.Радянсько- Японський договір 'зустріли в правлячих колах США вкрай недоброзичливо. Наді! цих кіл на ті, що !м удасться здійснити сво! плани у відношеннl СРСР і Японі! шляхом провокування війни між ними, валилися.

Завдяки зусиллям Радянського Союзу починали поступово укладатися домов для утворення майбутньо! антифашистсько! коаліці! у випадку нападу Німеччини на СРСР. в !хньому виникненні й розвитку величезну роль зіграла радянська зовнішня політика.Радянсько- німецький договір допоміг Радянському уряду в самий важкий момент забезпечити на якийсь година безпечу СРСР. Завдяки договорові Радянський Союз виграв година для підготування до оборони.

Значення договору позначилося й у тому, ЩО Bі ускладнив об'€днання, що намічалося, двох ворогуючих імперіалістичних коаліцій для спільного походу проти СРСР. Таким чином, була ліквідована спроба реакційних кіл Західно! €вропи й США дипломатично