Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мк лекции.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

3. Телевізійний маркетинг прямоговідгуку. Інтерактивний маркетинг. Телевізійний маркетинг негайного відгуку.

Телевізійний маркетинг негайного відгуку - це маркетинг товарів і послуг, що здійснюється за допомогою рекламних телевізійних відеокліпів, програм з використанням елементів зворотного зв'язку.

Телевізійний маркетинг негайного відгуку буває двох видів:

1. Розміщення реклами, що дає можливість негайного відгуку.

Рекламні відеокліпи, розраховані на негайний відгук, переконливо описывают. властивості товару й повідомляють покупців номер безкоштовного телефону, подзвонивши по якому, можна замовити товар.

Деякі компанії використовують виробництво информаци~нных роликів, у стилі документальних зйомок (реклама засобу проти паління, випадання волось, для втрати ваги) користувачів, що одержують величезне задоволення від товару або послуги, і вказується безкоштовний номер, по якому здійснюється замовлення або бажаючі одержують додаткову інформацію.

Телевізійна реклама негайного відгуку може використовуватися й для формування відносини покупців до конкретної торговельної марки, повідомлення інформації про торговельну марку й (або) продукті, підготовки споживачів до покупки й створення бази даних опокупателях.

Телевізійна аудиторія може зіштовхуватися й з більше об'ємними рекламними телепрограмами, що розповідають про одним-єдиний товар, - презентаційними фільмами. Презентаційний фільм являє собою тематичну телепрограму, звичайно тривалістю 30 хв., на протязі якої "експерти" розписують перед глядачами властивості та інші достоїнства товару (спортивний тренажер, кухонна техніка). Для залучення уваги цільової аудиторії ці програми найчастіше створюються в розважальній формі.

2. Телемагазини - це телепрограми (або цілі канали), які спеціалізуються на продажі товарів і послуг.

Власники компаній пропонують низькі ціни на всілякі продукти, починаючи від ювелірних виробів, освітлювальних ламп, колекційних ляльок і закінчуючи електроінструментами й електронікою. Глядачеві досить зробити безкоштовний дзвінок по телефоні, щоб замовити річ, що сподобалася.

Покупка в телемагазинах широко поширена в США. Європейські країни відстають ненабагато.

Інтерактивний маркетинг.

Найсучасніша й быстроразвивающаяся форма прямого маркетингу пов'язана з використанням комп'ютерних мереж.

Інтерактивний маркетинг здійснюється за допомогою інтерактивних комп'ютерних служб, що надають інформаційні послуги в оперативному режимі.

Матеріальною базою інтерактивного маркетингу є комп'ютерна мережа й модеми, які забезпечують зв'язок користувача, за допомогою телефонної лінії, з різними інформаційними службами й іншими власниками комп'ютерів.

Існують два типи каналів інтерактивного маркетингу: комерційні оперативно-інформаційні служби й ІНТЕРНЕТ.

Комерційні оперативно-інформаційні служби представляють своїм абонентам інформацію й маркетингові послуги в режимі реального часу за певну помісячну плату.

Комерційні оперативно-інформаційні служби надають своїм абонентам необхідну інформацію (новини, бібліотеки, утворення, подорожі, спорт, довідки), забезпечують ним розваги (гри та інше), торговельні в слуги, організує діалог між абонент'l- мі (електронні дошки оголошень, форуми) і надає послуги електронної