Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Тема 1. Системна модель управління організацією

Ознайомлення з зовнішнім середовище організації опосередкованого (напрямного) впливу включає аналіз економічних, соціально-культурних факторів, існуючої технології, правових та політичних умов діяльності організації та визначення характеру і сили їх впливу. Детальніше вивчається зовнішнє середовище організації прямого впливу (постачальники, споживачі, місцеві органи, урядові органи, торгівельні підприємства, конкуренти, акціонери). Визначаються особливо значимі суб'єкти зовнішнього середовища прямого впливу та зміст їх взаємозв'язків з організацією (договірна документація). Характеристика внутрішнього середовища організації (структура, культура, ресурси) підтверджується цифровими та іншими фактичними матеріалами.

Результатом виконання завдань з даної теми повинна бути частина звіту, яка містить інформацію про звіт отриманої під час вивчення вище названих питань інформації, оформлення цифрової та ін. фактичної інформації в вигляді таблиць, схем.

Тема 2. Специфіка менеджменту на кожній стадії життєвого циклу.

Практиканту слід визначити та обґрунтувати стадію життєвого циклу організації, місця виробничої практики. Дати прогноз щодо можливих змін в товарі, поведінці покупців, маркетингу, виробництві і розподілу, зовнішній стратегії, конкуренції, ризику, прибутків.

Результатом виконання завдань з даної теми повинна бути частина звіту, яка містить інформацію про звіт отриманої під час вивчення вище названих питань фактичної інформації та основних позицій прогнозу змін згідно розвитку життєвого підприємства.

Тема 3. Галузеві особливості функціонального управління організацією.

Визначити масштаби організації та фактори, що їх зумовлюють здійснюється згідно методичних рекомендації, що розглядались під час аудиторних занять. Оцінка структури управління організацію (як форми організаційного регламентування функцій) вимагає побудови схеми управління організацію. Після визначення її відповідності соціальним, економічним і культурним умовам функціонування пропонуються напрямки удосконалення і проектний варіант структури управління. Обов'язково переглядаються Положення про підрозділи та посадові інструкції, з'ясовується порядок їх підготовки в організації. Аналізується повнота їх викладу, взаємозв'язок і взаємовідповідність. Вивчаються особливості функціонального управління організації даного напрямку спеціалізації.

Результатом виконання завдань з даної теми повинна бути частина звіту, яка містить інформацію про звіт висновків, щодо масштабу організації, фактичної та запропонованої схем структури управління, їх характеристики, оцінки змісту положень і інструкцій, з'ясованих особливостей функціонального управління організацією.

Тема 4. Передкризове та антикризове управління організацією.

Під час практики студент повинен з'ясувати основні джерела виникнення кризових ситуацій в організації. З застосуванням методів прогнозування кризових явищ, оцінюється загроза виникнення кризових явищ в організації. Оцінюються можливості організації щодо підготовки до функціонування в кри­зових ситуаціях, відпрацьовується система заходів управління організацією у кризі. Визначається наявність (відсутність) об'єктивних передумов для банкрутства організації.

Результатом виконання завдань з даної теми повинна бути частина звіту, яка містить інформацію про звіт опису кризових явищ, що мали місце в організації, оцінки передумов банкрутства організації.