Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Основні знання та вміння, що одержують студенти під час практики

Студент повинен закріпити знання про

- ключові положення базових макроекономічних теорій, ринкових механізмів та механізмів макроекономічної політики щодо регулювання економіки;

- методи вимірювання та динаміки обсягів національного виробництва;

- умови формування та наслідки порушення макроекономічної рівноваги;

- .вплив інфляції та безробіття на економічний розвиток;

- методи бюджетно – податкового регулювання економічних процесів;

- інструменти монетарної політики та їх вплив на стан національного ринку;

- фактори та механізм економічного зростання.

Студент повинен закріпити вміння

.- вільно орієнтуватися в теоретичних та практичних макроекономічних проблемах національної економіки;

- аналізувати результати функціонування національної економіки;

-оцінювати основні макроекономічні показники та встановлювати їх взаємозалежність;;

- через індикатори аналізувати стан, причини виникнення та шляхи подолання макроекономічної нестабільності,

- будувати короткострокові прогностичні моделі;

- оцінювати ефективність інструментарію державного регулювання соціально-економічних процесів і розумітись на ролі ринкових регуляторів.

Організація проведення практики.

Базою для проведення практики є навчальні аудиторії, комп’ютерні класи.

Умови проведення навчальної практики забезпечуються вимогами навчального плану та навчального процесу. Навчальна практика здійснюється протягом 5 днів в кінці семестру. Під час практики студенти ведуть записи завдань відповідно до плану проведення практичного заняття, а викладач в кінці дня робить запис з поміткою балів, яка оцінює ступінь активності студента та рівень набутих практичних навиків рішення задач, графоаналітичних вправ та тестів

Зміст навчальної практики.

Тематичний план проведення практики.

Назва тематичних блоків

К-сть годин

1

Вступ до макроекономіки (теми -.1, 2)

4

2

Ринкова система та інфляція (теми 3—6)

8

3

Приватна закрита економіка. (теми 7—10)

8

4

Змішана закрита економіка (теми. 11—14)

8

5

Відкрита економіка ( теми. 15, 16)

8

Разом

36

Вимоги до звіту про навчальну практику.

Форма звітності студента за навчальну практику - методична розробка з записами студента за всі дні проходження практики та помітками в ньому результатів перевірки в викладача. А також відповіді студента за індивідуальними завданнями за вибором викладача при перевірці результатів проходження навчальної практики. Здача індивідуальної самостійної роботи за обраною студентом темою з використанням матеріалів статистичних збірників. Ведення записів має бути акуратним.

Підведення підсумків навчальної практики та критерії оцінювання.

Оцінювання знань студентів з навчальної практики здійснюється на основі результатів поточного ( щоденного контролю ) і підсумкового контролю знань за вибором викладача.

Поточний контроль знань проводиться з метою виявлення якості набуття навиків в процесі навчальної практики, що здійснюється в ході аудиторних занять та перевірки індивідуальної самостійної підготовки до виконання студентами завдань, передбачених навчальною програмою практики.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння та використання засвоєного матеріалу, вироблених навичок здійснення економічних розрахунків, умінь самостійно опрацьовувати тести, здатності осмислити зміст тем, умінь презентувати матеріал при рішенні задач біля дошки.

Об’єктами поточного контролю знань студента є два види практичної навчальної діяльності: рівень засвоєння знань та активність роботи при опитуванні, або тестуванні; виконання практичних завдань під контролем викладача, або біля дошки.

При контролі рівня знань та активності роботи студента оцінці підлягають: рівень знань, продемонстрований у відповідях з теоретичних питань та правильність відповіді на тест та задач оцінюється вміння використовувати формули та встановлювати залежності, а також результати виконання індивідуальної самостійної роботи.

Результат заліку про навчальну практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента за підписом викладача.

Якщо програма практики не виконана з поважних причин, то студенту надається можливість в визначений деканатом проміжок часу самостійно, відповідно до методичних рекомендацій з проходження практики напрацювати навики рішення задач, графоаналітичних вправ та тестів і в індивідуальному порядку засвідчити їх викладачеві.

Керівником навчальної практики з макроекономіки є викладач з цієї дисципліни, оскільки практика є продовженням вивчення дисципліни і проходить в кінці семестру перед заліковою неділею.