Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

1.5. Програма виробничої практики з менеджменту передмова

Практика з менеджменту є важливим етапом вивчення дисципліни “Основи менеджменту”. Вона має на меті закріплення великої частини теоретичних знань, розвиток практичних умінь і формування навичок з дисципліни.

У результаті проходження навчальної практики студент повинен уміти:

  • орієнтуватися в історії менеджменту;

  • застосовувати різні методи досліджень у менеджменті;

  • визначати місію та цілі організації;

  • аналізувати організаційну культуру;

  • аналізувати і будувати різні типи організаційних структур управління;

  • здійснювати самоменеджмент.

Студенти зрозуміють, наскільки різноманітною і об’ємною є інформація з менеджменту. Вони дізнаються про великих управлінців, політиків, акторів тощо, про те, як потрібно будувати стосунки з іншими людьми, щоб чогось досягти в своїй діловій кар’єрі.

Тематичний план проходження практики

п/п

Назва теми та мета

К-сть годин

1

Зміст, мета практики, підготовка та участь у конкурсі “Знавець історії менеджменту”. Актуалізація наявних і отримання додаткових теоретичних знань з історії менеджменту, закріплення умінь працювати з джерелами інформації.

12

2

Організації як об’єкти управління. Функції менеджменту. Узагальнення теоретичних знань з тем “Організації як об’єкти управління”, “Функції менеджменту”, розвиток умінь збирати, аналізувати й узагальнювати інформацію та працювати в групі; закріпити уміння будувати організаційні структури управління, планувати з допомогою мережевого графіка.

18

3

Планування малого бізнесу з використанням методу послідовного опису дій. Навчитися розробляти окремі етапи щодо змісту діяльності новоствореного підприємства.

6

4

Екскурсія на підприємство. Ознайомлення з особливостями виробничо-господарської діяльності та менеджментом конкретного підприємства

6

5

Виготовлення наочності. Підготувати наочність, яку можна застосувати для використання під час вивчення дисципліни „Основи менеджменту”.

6

6

Дослідження в менеджменті. Продовжити роботу над розвитком умінь використовувати різні методи досліджень у менеджменті; визначити, які психологічні якості притаманні лідерам, які – викликають у людей довіру; продовжити роботу над формуванням умінь здійснювати ефективні комунікації і приймати рішення; навчитися розрізняти соціально відповідальну поведінку менеджменту конкретних підприємств і безвідповідальну.

6

7

Аналіз результатів досліджень в менеджменті. Продовжити роботу над розвитком умінь аналізувати результати досліджень у менеджменті.

6

Самоменеджмент. Продовжити роботу над розвитком умінь самоменеджменту.

6

Підготовка до конференції з навчальної практики. Підведення підсумків навчальної практики. Якісно підготувати звіт з практики. Узагальнити теоретичні знання і практичні уміння з основ менеджменту.

6

Завершальне оформлення щоденників навчальної практики разом з додатками і короткий висновок щодо того, чому Ви навчились на цій практиці.Підготовка до конференції за результатами практики. Наукова конференція за результатами студентських досліджень, проведених протягом практики (виступи представників мікрогруп).

Захист звітів з навчальної практики.

6