Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Організація практики та керівництво нею

  • Згідно програми «Менеджмент організацій та адміністрування» базою виробничої практики з менеджменту має бути організація акціонерної форми власності у сфері виробництва, торгівлі або послуг.

  • Виробнича практика з менеджменту майбутніх спеціалістів проводиться на базах практики, які мають відповідати необхідним вимогам для здійснення активного оволодіння студентами-практикантами навичками самостійної роботи.

  • Бази практики; визначаються університетом за попередньо сформованим банком договорів.

  • З дозволу кафедри студенти можуть самостійно підбирати місце проходження практики, пропонувати його для узгодження в термін, який не перевищує одного місяця до початку практики.

  • Загальну організацію практики та контроль за її проведенням здійснює завідуючий відділом практики університету.

  • До керівництва практикою студентів залучаються і призначаються наказом ректора університету досвідчені викладачі профілюючих кафедр, які викладають професійно орієнтовані дисципліни, та мають практичний досвід діяльності у відповідній галузі.

  • На підприємстві (організації), що є базою практики, наказом директора призначається керівник практики із числа найбільш досвідчених економістів, які мають сучасні знання та поняття про існуючі ринкові процеси.

Обов'язки керівника практики від профілюючої кафедри університету.

У період виконання своїх функцій керівник практики зобов'язаний:

  • організувати практику відповідно затвердженої програми;

  • провести інструктаж і студентами про порядок проходження практики, а також забезпечити студентів необхідними для проходження практики звітними матеріалами (направлення, програми, щоденник, календарний план, індивідуальне завдання, методичні рекомендації);

постійно консультувати студентів з питань добору і підготовки матеріалів для підсумкової кваліфікаційної роботи, а також з приводу проходження

  • практики у підрозділах;

-забезпечувати взаємодію з керівником практики від бази практики;

- брати участь у роботі комісії, яка проводить заліки за результатами практики, давати характеристику на студента та відзив на його звіт;

- надавати завідуючому кафедрою письмовий звіт про проведення практики із зауваженнями та пропозиціями щодо її поліпшення.

Обов'язки керівника практики від бази практики.

У період виконання покладених на нього функцій керівник практики зобов'язаний:

- забезпечити студентів конкретною роботою з потрібним матеріалами згідно з програми і робочого графіка практики;

- здійснювати методичне керівництво і надавати допомогу студентам при виконанні відповідних розрахунків та у доборі матеріалів для підсумкової кваліфікаційної роботи;

  • контролювати роботу студентів з урахуванням додержання ними трудової дисципліни, обліковуючи вихід на практику;

  • періодично перевіряти ведення щоденників практики, аналізувати звіти з практики та оцінювати їх;

  • давати письмові характеристики на студентів з оцінкою їхнього ставлення до роботи, додержання, ними трудової дисципліни, .рівня теоретичної і практичної підготовки, надбаних навичок і вмінь.