Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Навчально-методичне забезпечення проведення практики студентів і. Освітньо-кваліфікаційний рівень “бакалавр”

    1. Програма навчальної практики з дисципліни

ВСТУП ДО ФАХУ”

Передмова

Навчальна практика з дисципліни „Вступ до фаху” є важливим етапом підготовки фахівця в галузі управління. Вона має на меті сприяння адаптації першокурсників до умов навчання у аграрному університеті, стимулювання свідомого і активного включення їх у самостійну навчальну, наукову, суспільну діяльність, забезпечення первинної підготовки до проведення виробничої практики з менеджменту.

Завдання: озброєння студентів першочерговими уміннями навчальної діяльності студента в університеті та професійної діяльності менеджера, створення у них установки на оволодіння глибокими теоретичними знаннями і професійними вміннями та навичками, необхідними для майбутньої професійної діяльності, формування інтересу до професії менеджера.

Предмет: ознайомлення з роллю та навчанням сучасного менеджменту у сільськогосподарському виробництві і в процесі розвитку підприємств галузі. Майбутні об’єкти професійної діяльності. Методика та навички самостійного опанування дисципліни.

У результаті проходження навчальної практики студент повинен уміти:

  • орієнтуватися в основних поняттях менеджменту;

  • застосовувати найпростіші методи досліджень у менеджменті;

  • здійснювати самоуправління власною навчальною діяльністю.

Студенти зрозуміють, наскільки різноманітною і об’ємною є інформація з менеджменту. Вони дізнаються про великих управлінців, політиків, акторів тощо, про те, як потрібно будувати стосунки з іншими людьми, щоб чогось досягти в своїй діловій кар’єрі.

Тематичний план проходження практики

п/п

Назва теми та мета

Кількість годин

1

Основні поняття дисципліни. Поглиблення, повторення й узагальнення теоретичних знань та подальший розвиток практичних умінь студентів із дисципліни “Вступ до фаху”.

6

2

Теорія і практика дисципліни „Вступ до фаху”. Актуалізація, узагальнення теоретичних знань та подальший розвиток практичних умінь студентів із дисципліни “Вступ до фаху””.

6

3

Робота в бібліотеці. Актуалізація, узагальнення теоретичних знань та подальший розвиток практичних умінь студентів із дисципліни “Вступ до фаху””.

6

4

Екскурсія на підприємство. Ознайомлення з особливостями виробничо-господарської діяльності та менеджментом конкретного підприємства.

6

5

Самоменеджмент. Визначення “поглиначів” власного часу та оцінка типу особистості.

6

6

Самоменеджмент (продовження). Виявити сильні та слабкі сторони своєї особистості, які можуть проявитися в роботі.

12

7

Робота в мікрогрупі: вивчення змісту освітньо-професійної програми (ОПП) підготовки фахівця з напряму менеджмент, а саме змісту анотацій дисциплін, і підготовка переліку літератури, яку, на Вашу думку, доцільно було б мати Вам у власній бібліотеці – не менше трьох джерел з кожної дисципліни.

6

8

Робота в мікрогрупі. А. Вибрати тему дослідження з двох запропонованих тем згідно номера мікро групи. Б. Встановити існуючу проблему, визначити ціль і завдання дослідження, розробити найпростішу програму дослідження, підготувати необхідний матеріал для його проведення, провести дослідження, зробити детальний аналіз отриманих результатів, підготувати висновки і розробити практичні рекомендації.

6

9

Робота в бібліотеках. Пошук і знайомство зі змістом нових (тобто що вийшли друком у 2008-2012 роках) публікацій, які, на Вашу думку, мають відношення до менеджменту.

6

10

Складання списку літератури для дисципліни „Вступ до фаху” за темами лекцій – не менше двох джерел з кожної лекції – загалом не менше 28 джерел і місцезнаходження цих джерел

6

11

Підготовка навчального матеріалу, який можна використати для навчання студентів (дисципліна „Вступ до фаху” або обладнання для навчальної аудиторії з менеджменту

6

12

Дооформлення звіту з навчальної практики разом з додатками і підготовка до наукової конференції за результатами досліджень. Участь у конференції за результатами навчальної практики. Захист звітів з практики.

6