Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна ПРОГРАМА 2012.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Тема 2. Формування персоналу організації. Ділова оцінка персоналу.

Знайомлячись з порядком планування чисельності персоналу та інших показників по праці, оцінити наявні плани та їх виконання. Вивчити показники кількісних та якісних характеристик персоналу, ефективності його використання, окупності витрат на управління персоналом. Крім того вивчити і оцінити джерела найму, методи оцінки і відбору персоналу. Проаналізувати практику управління трудовою адаптацією, в т.ч. з'ясувати хто виконує функції управління трудовою адаптацією, які заходи проводяться для прискорення адаптації нового працівника. Вивчити практику проведення атестації, в випадку відсутності ділової оцінки кадрів оцінити можливості використання певної методики. Варто охарактеризувати причини вивільнення персоналу і проаналізувати відповідність програми робіт при вивільненні персоналу причинам звільнення (як при звільнені за власним бажанням так і з ініціативи адміністрації та виході на пенсію). Обов'язковим є ознайомлення з комплексом документів, що супроводжують вищеназвані процедури роботи з персоналом.

Форма контролю - виконання обов'язкове включення до звіту форм статистичної звітності по праці, зразків документів, що супроводжують вищеназвані процедури роботи з персоналом, підсумків здійснення оцінки результативності праці керівника підприємства та керівників виробничих підрозділів за показниками, що відповідають даним посадам, а також короткий опис в звіті іншої отриманої під час вивчення вище названих питань інформації.

Тема 3. Професійний розвиток і навчання персоналу в організації.

Розглядаючи практику управління службово-професійним просуванням персоналу підприємства звернути увагу, зокрема, на критерії відбору претендентів у кадровий резерв. Ознайомитися з процедурою формування плану резерву кадрів, плану навчання резерву кадрів. Оцінити можливості професійного зростання для працівників високої кваліфікації в межах підприємства.

Форма контролю виконання - включення до звіту виконаної студентом кар'єрограми одного з працівників апарату управління підприємства, визначення групи критеріїв відбору на певну конкретну посаду, формування плану навчання управлінських кадрів підприємства, а також короткий опис в звіті іншої отриманої під час вивчення вище названих питань інформації.

Тема 4. Система компенсацій і винагород в організації.

Вивчаючи традиційну систему компенсацій і винагород організації, звернути увагу на виробництві яких видів продукції застосовується годинна система оплати праці, визначити її мотиваційний потенціал в межах даного, підприємства. Які пільги (матеріальні блага, що підвищують життєвий рівень працівників) передбачені Колективною угодою, що укладається між представниками підприємства та профспілковою організацією чи представниками трудового колективу. Проаналізувати нетрадиційну систему компенсації: визначити недоліки і переваги практики застосування відрядної системи оплати праці, можливості і ефективність винагороди за результатами роботи підрозділу (організації).

Форма контролю - виконання: включення до звіту опису умов застосування почасово та відрядної система оплати праці, витягів з Колективної угоди, що характеризують комплекс пільг для працівників підприємства, цифрової інформації, що характеризує ефективність існуючої системи стимулювання праці, а також короткий опис в звіті іншої отриманої під час вивчення вище названих питань інформації.