Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчальна практика БО.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
313.34 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ І ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

Кафедра обліку і аудиту

Програма навчальної практики з бухгалтерського обліку

Для студентів 2 курсу економічного факультету

Спеціальності «Облік і аудит»

ХЕРСОН 2011 р.

Затверджено на засіданні кафедри обліку і аудиту ( протокол № 1 від 02.09.2011 року) та рекомендовано до друку науково-методичою комісією економічного факультету (протокол № від 2011 р.)

Мохненко А.С. – доктор економічних наук, доцент, Херсонський державний університет

Скрипник С.В., Шепель І.В., Гаврилова Ю.О.

Програма навчальної практики з бухгалтерського обліку для студентів 2 курсу економічного факультету спеціальності "Облік та аудит". - Херсон, РВВ "Колос" ХДАУ, 2011.

Містить цілі і завдання практики; організацію проведення практики; графіки проходження практики; план проведення заняття, зміст практики; вимоги до звіту по практиці, підведення підсумків практики та критерії оцінювання. Представлено список рекомендованої літератури.

Цілі I завдання практики

Навчальна практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів у Вищих навчальних закладах. «Бухгалтерський облік» тісно пов'язаний з вимогами Закону "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" і є першою зі спеціальних дисциплін цього плану. Лише глибоке, всебічне й послідовне вивчення теоретичних основ та чинної практики облікового процесу, відповідних нормативних актів та національних стандартів забезпечує належне його ведення та відповідну практичну корисність. Вивчення бухгалтерського обліку неможливо без закріплення на навчальній практиці отриманих знань на лекційних та практичних заняттях по бухгалтерському обліку. Тому в методичних вказівках по темах, для вивчення яких відводяться години навчальної практики, надаються завдання. Програма навчальної практики є основним учбово-методичним документом для студентів та керівників практики.

Мета практики - закріпити теоретичні знання, отримані студентами в результаті проведення аудиторних занять, вивчити методику складання первинних документів, облікових реєстрів, виявлення рівня теоретичної та практичної підготовки студентів з бухгалтерського обліку; формування професійних умінь і навичок; розвиток професійних якостей майбутнього фахівця; систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань з бухгалтерського обліку; розвиток навичок самостійної роботи із спеціальною літературою, законодавчими та нормативними актами; розвиток вміння складати облікові регістри, форми звітності підприємства; накопичення досвіду практичної виробничої діяльності зі спеціальності.

Завдання практики - сформувати у студентів навички аналізу та реєстрації господарських операцій в обліку, опрацювання первинної документації,ведення синтетичного й аналітичного обліку.

Після проходження практики студент повинен знати нормативне забезпечення бухгалтерського обліку, методику скліідііпня первинних документів, регістрів синтетичного та аналітичного обліку.

Після проходження практики студент повинен вміти складати первинні документи та обробляти їх, узагальнювати та складати регістри аналітичного та синтетичного обліку.