Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1elkurslekc.doc
Скачиваний:
390
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
3.96 Mб
Скачать

1. Прибиральний інвентар

У прибиральний інвентар для готелів входять (на прикладі прибирального інвентаря німецької марки “Vileda Professional”):

  • Серветки (мікроволоконні, з латексним покриттям, серветки зі штучної замші, з коротким терміном використання, серветки-губки)

  • Губки

  • Щітки ручні

  • Система для очищення вікон Еволюшн

  • Системи по догляду за підлогами

  • Система Хай-Спид (СВЕП)

До складу системи СВЕП входять системи для прибирання пилу, миючі насадки (мопи), утримувачі миючих насадок, телескопічні ручки, згони і аксесуари, совок і щітка для підлоги, візки і бокси для мопів).

  • Інструментарій для вологого прибирання (утримувач КомбіСпид і миючі насадки (мопи), швабра Кентуки-мол, набір супер-мол, ганчірки для миття підлог)

  • Інструментарій для сухого прибирання (утримувач Дастмастер і даст-мопи)

  • Згони, щітки, аксесуары. В цю групу входять згони для видалення вологи, щітки для підмітання і очищення, аксесуари (йорж для туалету з підставкою, м'яка ручна щітка і совок, совок з ручкою).

  • Відра з віджимом і комплексні таці (відро з системою віджимання Ерго, візок два відра Дюра, системи віджимання, комплексний візок Модулайн, аксесуари (відра, табличка «Обережно! Мокра підлога!», шланг для наповнення відер водою, фіксатор ручок Брюнер, настінний каркас Брюнер))

  • Ручні пади і пади з утримувачами

Різне призначення падів відповідно диктує їх форму і абразивність.

Ручні пади з різним ступенем абразивності призначені для догляду (сухим або вологим методом) за поверхнями з сильними забрудненнями. Для ефективного їх використання необхідно застосовувати спеціальні падоутримувачі того ж виробника. Утримувачі для падів прямокутні. Ручний утримувач простий у використанні, захищає руки від контакту з абразивом і хімічними засобами.

Ручні пади використовують не тільки для прибирання приміщень, вони так само незамінні у виробничих приміщеннях підприємств харчування для видалення нагару з поверхні грилів, противнів і сковорід. Із застосуванням професійної хімії і різних, залежно від необхідності, падів процес прибирання стає значно простішим і швидшим.

Утримувач Пад Майстер має спеціальний шарнір для довгої ручки, що спрощує чищення стін і стель.

Ручні Суперпади (прямокутні) довжиною 20 см. Призначені для прибирання із застосуванням прямокутних утримувачів. Використовуються для вологого агресивного чищення нечутливих поверхонь і полірування.

Ручні пади Стандарт довжиною 10 см різного ступеню абразивності – гнучкі і зручні в роботі. Призначені для ручного очищення поверхонь без використання спеціального утримувача.

  • Кола для поломийних и полірувальних машин. Утримування в чистоті поверхонь підлог (кам'яних і покритих килимовим покриттям) усередині приміщень адміністративних будівель неможливе без застосування роторних машин, у свою чергу для їх ефективної роботи використовують пади для машинного чищення, ще вони мають назву «кола для машин». Залежно від діаметру шліфувального кола треба застосовувати і відповідний за діаметром пад.

Для будь-якого паду (як для ручного так і для машинного) має значення колір: чим темніший колір паду, тим крупніший абразив нанесений на нього і, відповідно, має сильнішу дію на оброблювану поверхню. Колірна маркіровка починається з білого кольору – найм’якіший пад призначений для поліровки поверхні, а чорний знімає тонкий шар матеріалу кам'яної підлоги. На сьогоднішній день лідерами з виробництва якісних падів є два виробники, які конкурують між собою: це фірма Vileda і фірма 3M. Застосування падів професійних виробників дає кращий результат як з точки зору економії грошей так і економії часу.

  • Засоби захисту (перчатки «Надійне охоплення», багатоцільові, Супертаф, посилені гумові перчатки, універсальні гумові перчатки).

  • Брудозахисні покриття (модульні брудозахисні покриття, ворсові брудозахисні покриття, протиковзкі і антивтомні покриття).

Для готелів характерні умови, близькі до умов прибирання в квартирах або котеджах: м'які меблі, килимові покриття, особливі елементи декору і тому подібне. Специфіка роботи полягає в тому, що прибирання в номері повинне проводитися максимально швидко і практично безшумно. Тому дуже зручними для здійснення прибиральних робіт є сервісні візки:

  • Сервісний візок зручний тим, що в нім достатньо місця для розміщення таких необхідних речей, як, прибиральна миючі засоби,допоміжний прибиральний інвентар, мішки для білизни і інші корисні відсіки. Запас витратних засобів і зручність доступу до них дозволяють скоротити час обслуговування кожного окремого номера.

До прибиральних механізмів також відносяться візки для перевезення білизни.

Візки для перевезення білизни покоївки використовують для внутрішнього транспортування чистої і брудної білизни з поверхів в центральну білизняну і назад. Розміри візка такі, що він вільно входить до кабіни ліфта. У візок можна занурити 10-15 комплектів постільної білизни і рушників.

На кожному поверсі повинно бути по два такі візки: один призна-

чений для перевезення чистої білизни, інший – для брудної. Аналогічні візки використовуються для перевезення прибирального інвентарю і матеріалів.

Візки покоївок слугують для транспортування засобів, що необхідні для прибирання номерів. Сьогодні існує дуже багато моделей візків покоївок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]