Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1elkurslekc.doc
Скачиваний:
393
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
3.96 Mб
Скачать

2. Вимоги до готелів відповідно категорії

Готелі категорії одна зірка. Готелі категорії одна зірка можуть бути побудовані з недорогих будівельних матеріалів, мати устаткування та меблі, випущені серійно, але всі меблі і електроприлади повинні бути справні та функціональні.

Постільна білизна та рушники повинні бути якісні, без пошкоджень.

Санвузли повинні бути оснащені справним устаткуванням, стіни та підлога покриті водонепроникним матеріалом.

Готелі категорії дві зірки. Все устаткування в готелі може бути недороге, але функціональне, справне, в хорошому технічному стані.

Постільна білизна у хорошому стані, незношене, без пошкоджень, з натуральних або натурально-штучних тканин: може бути однотонна або з малюнком, біла або кольорова, клітчата або в смужку.

Оснащення санвузлів повинне мати естетичний вигляд, стіни та підлога покриті водонепроникним матеріалом і зроблені якісно, без видимих недоліків.

Готелі категорії три зірки. Будівля готелю повинна органічно вписуватися в архітектурний ансамбль вулиці (площі), головний фасад будівлі повинен відповідати певному архітектурному стилю. Якщо будинок побудований за невдалим проектом і він має невиразний фасад, повинен бути застосований широкий спектр сучасних будівельних технологій і матеріалів, які дають можливість зробити зовнішній вигляд привабливим.

Меблі та оснащення можуть бути з матеріалів середньої вар-тості, але добре оформлені, відповідати єдності стилю. Все устатку-вання повинне бути в хорошому технічному стані та створювати затишок. Номери та громадські приміщення повинні бути прикрашені декоративними елементами або іншими художніми творами. Постільна білизна з натуральних тканин, незношена, однотонна або з малюнком, біла або кольорова, клітчата або в смужку.

Санвузли повинні бути оснащені якісним устаткуванням середньої вартості, стіни та підлога покриті відповідним водонепроникним матеріалом, зроблені без недоліків.

Готелі категорії чотири зірки. Будинок готелю повинен органічно вписуватися в архітектурний ансамбль вулиці (площі). Всі фасади будинку повинні відповідати певному, чітко вираженому архітектурному стилю; у разі реконструкції будинку, який є історико-архітектурною визначною пам'яткою, потрібно зберегти початковий вид фасадів, фресок, вітражів.

Інтер'єр будинку повинен бути створений відповідно до єдиного проекту дизайну, стіни прикрашені художніми творами, які гармону-ють з інтер'єром.

Будівельні матеріали, меблі та устаткування громадських приміщень і номерів повинні бути з дорогих матеріалів, комфортні і в дуже хорошому технічному стані. У всіх приміщеннях повинні бути килими або килимові покриття відповідної якості.

Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин, біле або кольорове.

Санвузли повинні бути оснащені якісним дорогим устаткуван-ням у відмінному стані, стіни та підлога покриті відповідним водоне-проникним матеріалом не менше ніж на дві третини поверхні за висотою.

Готелі категорії п'ять зірок. Вимоги до будинку такі ж, як до готелів категорії чотири зірки. Винятковий дизайн інтер’єру. Номери, холи, вестибуль прикрашено авторськими роботами: картинами, декоративними прикрасами, керамікою, гобеленами і тому подібне. Предмети інтер'єру та оформлення повинні створювати респектабельну атмосферу готелю.

Загальне обладнання, устаткування громадських приміщень, кімнат і санвузлів, меблі та килими повинні бути з найдорожчих матеріалів, мати власні неповторні особливості і знаходитися в бездоганному стані. Посуд і столові прибори повинні бути одного стилю, гарнітурні. Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою або витканою емблемою готелю.

Інші вимоги до готелів різних категорій відповідно до ДСТУ 4269:2003 подані у додатку Б.

Лекція 5

Спеціалізації готелів

План лекції

1. Спеціалізовані туристичні готелі та заклади розміщення

2. Курортні готелі і комплекси

3. Готелі на короткий термін перебування

4. Готелі полегшеного типу

5. Готелі для ділових людей

6. Готелі для молоді

7. Соціальні готелі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]