Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1elkurslekc.doc
Скачиваний:
390
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
3.96 Mб
Скачать

5. Підготовка звітів.

Працюючи практично з будь-яким розділом Системи, можна створювати звітні документи. Крім того, в Системі існує розділ, спеціально призначений для підготовки звітних документів.

Всі звіти формуються, редагуються і виводяться на друк в Microsoft Excel.

Журнал обліку мешканців готелю. Містить найповнішу інформацію (автобіографічні дані, дати прибуття і від'їзду, форму оплати і інше) про всіх клієнтів, що проживають в готельному комплексі за певний період.

Для підготовки звіту користуються пунктом головного меню «Журнал обліку мешканців», після чого на екрані відкриється вікно з формою для завдання параметрів його формування (періоду і розділу словника «Номерний фонд», по якому слід підготувати звіт, шаблон).

Звіт по категоріях мешканців готелю. Звіт по категоріях гостей містить зведення про кількість клієнтів в розрізі організацій, або розділів організацій.

Відомість руху номерів. У відомості руху номерів відображаються дані про стан всіх категорій номерів на встановлену дату: кількість місць і номерів, кількість вільних, зайнятих і заброньованих номерів, кількість номерів в стані простою, ремонту.

Аналіз руху путівок. У звіті по аналізу руху путівок відображаються дані про всі путівки, що реєструються в Системі.

Звіт про рівень завантаженості номерів. У цьому звіті відбивається завантаженість всіх номерів в процентному співвідношенні на вказаний період часу. Також в звіті наводиться показник загальної завантаженості номерів по категоріях і в цілому по готельному комплексу.

Звіт про надані послуги. У звіті відбивається інформація про надані за вказаний період послуги з урахуванням їх кількості, часу надання, а також дати, суми і форми оплати.

Касовий звіт. Касовим звітом є звіт по видах платежів, кількості і сумі оплати в розрізі наданих послуг. У підсумкових рядках підбиваються суми оплат без урахування ПДВ, ПДВ, суми готельного збору і повернення грошових коштів.

Звіт про оплату за послуги. Даний звіт містить відомості про сплачені послуги з кожної картки клієнта, про форму оплати і оператора, який її зафіксував. У підсумках підбивається загальна сума оплати по кожному виду послуги.

Звіт про оплату за мешкання. Звіт про оплату за мешкання формується по категоріях номерів. Усередині кожної категорії дані групуються по номерах, а усередині номерів - за картками клієнтів. У звіті також міститься інформація про вартість номерів і кількість діб мешкання для кожної картки клієнта.

Звіт про оплату за додаткові послуги. Звіт про оплату за додаткові послуги формується по категоріях номерів. Усередині кожної категорії дані групуються по номерах, а усередині номерів - за картками клієнтів. У звіті також міститься інформація про кількість наданих послуг і їх вартість по кожній картці клієнта.

Генератор звітів. Розділ призначений для створення і редагування різного виду звітів з використанням Генератора звітів, який є основним засобом для розробки звітів довільної форми.

Розділ "Генератор звітів" забезпечує:

  • реєстрацію в Системі готових XML-звітів, що входять в стандартне постачання Системи або отриманих окремо;

  • синхронізацію розбіжностей звітів, розташованих в різних каталогах;

  • створення власних звітів;

  • можливість редагування наявних звітів.

Модуль 4

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИБИРАЛЬНИХ РОБІТ У ПРИ-МІЩЕННЯХ ГОТЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Лекція 14

Організація готельного номеру та його обслуговування

План лекції

1. Класифікація готельних номерів

2. Організація готельного номеру

3. Особливості організації номеру для інвалідів

4. Види прибиральних робіт у номері та їх послідовність

5. Прибирання санвузлів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]