Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1elkurslekc.doc
Скачиваний:
393
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
3.96 Mб
Скачать

4. Обслуговування клієнтів

У блок обслуговування клієнтів головного меню «Облік» входять розділи, в яких міститься інформація про різні додаткові послуги, що надаються клієнтам в готельному комплексі.

Журнал питань. Даний розділ Системи призначений для обліку і систематизації інформації про всі питання, що стосуються будь-якого готельного номера або певної картки клієнта.

Розділ складається з однієї таблиці «Питання» і містить зведення про зміст питання і його виконання по відношенню до готельного номера і автора цього питання.

Реєстрація питання. Заголовок запису про питання містить дані про поставлене питання (ким поставлений, картка клієнта, до якого номера відноситься і інші дані), а також дані про виконання рішення, прийнятого з даного питання (виконавець, дата виконання, коментар).

Погодинне обслуговування. Даний розділ Системи призначений для ведення погодинного обліку різних додаткових послуг, що надаються готельним комплексом підприємства.

На підставі картки погодинного обслуговування можна підготувати і вивести на друк наступні документи:

  • платіжний документ на оплату;

  • витікаючий рахунок на оплату;

  • платіжний документ на повернення;

  • фіскальний чек;

  • чек в ручному режимі.

Головне вікно розділу містить дерево каталогів з вказівкою переліку погодинних послуг, основну таблицю, що містить відомості про кожну послугу в розрізі днів тижня і годин, а також чотири таблиці специфікації: «Вартість послуги», «Картки обслуговування», «Надані послуги», «Документи».

За допомогою умов відбору можна встановити будь-який період проглядання погодинних послуг. При вході в розділ автоматично відображаються дані по ці послуги за тиждень, починаючи від поточної дати.

Також в розділі існує можливість проглядання інформації по певній послузі усередині кожної години з п'ятихвилинним інтервалом.

Для резервування послуги встановлюють курсор на позиції з датою, що цікавить, і користуються функцією контекстного меню "Зарезервувати"

Після проведення операції резервування погодинної послуги в основній таблиці розділу «Погодинне обслуговування» на певну дату кольором буде відмічений зарезервовані години, а також проставлені цифри, що означають кількість вільних місць по цій послузі.

Телефонні переговори. У цьому розділі Системи можна отримати повну інформацію про всі види телефонних дзвінків, проведених з будь-якого готельного номера

Всі дані по проведених дзвінках імпортуються з файлу, який формує зовнішня білінгова система. Файл може мати різну структуру, залежно від використовуваної білінгової системи.

Дисконтні/клубні картки. Розділ призначений для реєстрації дисконтних і клубних карток, ведення історій витрат за картками і надходжень на них грошових коштів.

У розділі «Дисконтні/клубні картки» можна надрукувати наступні документи і звіти:

  • детальний звіт по одній картці;

  • детальний звіт за всіма картками.

Форма реєстрації дисконтної/клубної картки містить дані про номер картки, періоді її дії, ПІБ клієнта, про те, чи є власник картки співробітником готелю, а також дані про бонуси, знижки і залишок грошових коштів. У специфікації картки містяться дані про витрати і надходження грошових коштів.

Нагадування. Використовуючи цю функцію, можна переглядати і оновлювати інформацію про дні народжень співробітників і відвідувачів, яка береться відповідно із словників «Співробітники», «Відвідувачі».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]