Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1elkurslekc.doc
Скачиваний:
393
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
3.96 Mб
Скачать

5. Готелі для ділових людей.

В організації інфраструктури ділового туризму провідну роль відіграють готелі та бізнес-центри, водночас ці заклади повинні бути профільними, здатними забезпечити ефективну, з усіма зручностями діяльність ділових туристів. Дослідження довели що, наприклад, станом на 2010 рік в Україні лише 18% готелів відповідають вимогам міжнародних стандартів якості за рівнем комфорту бізнес-класу. Майже всі висококатегорийні готелі розташовані в Києві та найбільших регіональних центрах (Донецьку, Одесі, Львові, Харкові, Дніпропетровську).

Серед головних послуг, яких потребують ділові туристи, – телекомунікаційні послуги, тобто можливість швидкого отримання і передавання інформації, автоматизоване управління системами життєзабезпечення, кондиціонування, супутникове й ефірне телебачення, система ідентифікації і контролю доступу.

До групи готелів, що здатні обслуговувати бізнесменів та інших ділових людей в Україні можна віднести: відомчі готелі, бізнес-готелі, конгрес-готелі, готельно-офісні центри, конгрес-центри; бізнес-центри, готель-резиденцію.

Відомчий готель є різновидом готелів загального типу розрахований переважно на проживання людей, що приїжджають з діловими цілями у певне відомство, заклад або підприємство. Такі готелі розміщують поблизу цього відомства або у місцях, зручно пов’язаних з ним громадським транспортом.

Бізнес-готель – це готель, що спеціалізується на обслуговуванні ділових людей і підприємців, пропонує їм максимальні зручності для професійної діяльності: для проведення семінарів, переговорів і т.д. Бізнес-готелі мають в своєму розпорядженні бізнес-центри, конференц-зали, банкетні зали, оздоровчі клуби, тенісні корти, сауну і спортивні майданчики. Місткість бізнес-готелів не більш 600 номерів.

Перший бізнес-готель було відкрито в 1908 р. в м. Буффало американським підприємцем Е.Статлером. Бізнес-готелі набули широкого поширення в індустрії гостинності з 20-х років ХХ ст. Сучасні бізнес-готелі розташовуються, головним чином, в центрі міста або в його діловому районі. До послуг клієнтів бізнес-готелів – газети, міжнародний телефонний зв’язок, кабельне телебачення, засоби мобільного та телекомунікаційного зв’язку.

Конгрес-готель – різновид бізнес-готелю, який спеціалізується на проведенні конгрес-заходів (з’їздів, нарад, симпозіумів, виставок, конференцій, семінарів, ділових зустрічей, переговорів).

Гостям надаються ділові послуги: телеконференції, секретаріат, перекладачі, місцевий та міжнародний телефонний зв’язок, кабельне телебачення, засоби мобільного та телекомунікаційного зв’язку. В конгрес-готелі також є зали для фуршетів, кафетерії, ресторани самообслуговування і зали для вишуканих обідів. Місткість конгрес-готелів – 2000 номерів і більше.

Готельно-офісний центр – готель, частина приміщень якого не є номерним фондом, а спеціально обладнана і використовувана як офіси.

Конгрес-центр; бізнес-центр – заклад, який спеціалізується на організації та проведенні конгрес-заходів та надає готельні послуги лише учасникам конгрес-заходів.

У спеціалізованих готелях за кордоном бізнес-центр – це організації, що пропонують комплекс послуг для будь-якої категорії ділових гостей у готелі та за його межами впродовж всього часу перебування клієнта в закладі.

Готель-резиденція – готель-люкс закритого типу, призначений для обслуговування державних посадових осіб.

Переважна більшість ділових готелів за межами України – це заклади відомих світових готельних брендів. В Україні крім поодиноких готелів високої категорії, що здатні надавати бізнес-послуги, створено групу українських бізнес-готелів середнього рівня - «Аккорд Готелі».

Ключові якості «Аккорд Готелів» - це орієнтація на бізнес-послуги та потреби бізнесменів, а також професійний підхід до організації та проведення заходів різного формату. Філософія бренду «Аккорд Готелі» - перевершити очікування гостя від готелю середнього класу. Особливу увагу в закладах приділяють бездоганному сервісу, безпеці, комфорту в номерах, різноманітному меню сніданків. При цьому невід’ємною характеристикою готелів є помірні ціні, зручне розташування, доступ до Інтернет та інші сучасні технічні рішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]