Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

6.6.Льодогенератори

Льодогенератори призначені для виробництва харчового льоду (кускового, формового і лускового), що використовується в ресторанах, барах, кафе і в харчовій промисловості. Ті, що випускаються льодогенератори поділяються на 3 типи і відрізняються принципом утворення льоду, формою одержуваного продукту і різною конструкцією. Всі льодогенератори забезпечені автоматичною системою відключення у разі заповнення бункера-накопичувача льодом, автоматичною системою генерації льоду, рециркуляційоною помпою для скорочення витрати води (окрім серій 1C, IF). За бажанням клієнта всі моделі можуть бути оснащена водяним або повітряним охолоджуванням конденсатора (стандартні моделі постачаються з повітряним охолодженням).

Льодогенератори вимагають підключення до водопровідної мережі (мінімальний тиск 2 атм.), каналізації і електрики (220 В, 50 Гц, однофазний змінний струм з роздільними контурами нейтрали і заземлення).

 

ЛЬДОГЕНЕРАТОРИ МОДЕЛЬНОГО РЯДУ СВ

 

Д ля отримання льоду в льодогенераторах даного модельного ряду застосовується так звана спрей - система: вода через форсунки від низу до верху нагнітається на охолоджувані форми, на яких відбувається наростання льоду. По заповненні форми льодом включається подача гарячої пари холодоагента, внаслідок чого лід падає в місткість. Це найнадійніша конструкція з мінімумом частин, що рухаються.

Головний недолік - висока чутливість до чистоти води і взмісту    мінеральних солей 

 (рекомендується використовувати помягчувачі води або пристроїв, що запобігають випаданню солей жорсткості). Одержувана форма льоду - кубики округлої форми. Маса одного кубика - 18 г

Мал.126.Льодогенератор СВ-184                

 

ЛЬДОГЕНЕРАТОРИ МОДЕЛЬНОГО РЯДУ IF

 

   

   Для отримання льоду в льодогенераторах  даного модельного ряду застосовується так звана paddle-система: лід наростає на пальцеподібних випарниках, занурених у ванну з водою, в якій встановлена мішалка; при досягненні льодом заданої товщини блокується рух мішалки, що ініціює подачу у випарник гарячої пари холодоагента і лід падає у ванну, після цього включається привід, що перекидає ванну, внаслідок чого лід і залишки води потрапляють в бункер (вода через дренаж стікає в каналізацію).

 

Мал.127.Льодогенератор ІФ

 

Запатентовані фірмою Brema Ice Makers технології дозволили понизити до мінімуму недоліки даної конструкції, які укладені в складній кінематиці і достатньо складній автоматиці. Головна перевага цієї системи - низька чутливість до чистоти і жорсткості води, а також найнижчі показники по витраті води. Серія IF(мал.127)   завдяки можливості повного обслуговування з фронтальної сторони використовується для вбудовування в барну стійку і подібні елементи меблів. Одержувана форма льоду - пальці з внутрішнім каналом.

 

Технічна характеристика: таблиця 52.

Модель

IF-26

IF-29

IF-55

IF-75

Продуктивність при температурі: води - +15 °С, повітря - +21°С, кг/доб

26

29

55

75

Місткість бункера, кг

6

9

25

38

Напруга, В

220

Потужність, Вт

310

310

370

550

Габаритні розміри, мм:

довжина

ширина

висота

390

460

668

390

460

748

500

580

860

738

600

980

Маса, кг

36

38

54

75

 

СТОЛИ ХОЛОДИЛЬНІ МОДЕЛЬНОГО РЯДУ М ЕТОС ПРОФ

 

М ЕТОС ПРОФ 3200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МЕТОС ПРОФ 1200

 

 

 

 

Мал.130.Столи холодильні ряду Метос проф

Столи холодильні Метос проф призначені для установки у виробничих приміщеннях ЗРГ. Столи забезпечені висувними ящиками для посуду, корзин для пива або винних пляшок, мають модульну довжину 800,1200 і 1600 мм. Столи мають округлюючу форму і легко очищаються від забруднень.

Для охолоджування столів передбачений висувний холодильний агрегат потужністю 0,5 кВт, також столи можуть бути приєднані до центрального агрегату (централізоване охолоджування). Холод рівномірно розподіляється по всьому об'єму стола. Поверхня столів виготовлена з нержавіючої сталі, внутрішнє облицьовування - з полірованої нержавіючої сталі, задня стінка з оцинкованої сталі.

Є панель управління з цифровим регулюванням температури в межах +2...+15° С.

Столи мають регульовані по висоті ніжки або колеса.Столи холодильні випускаються наступних моделей: Метос проф НТ для посуду, під гриль, для напоїв, для бару, для холодних цехів.