Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Технічні характеристики: таблиця 17.

 

Продуктивність, шмат./хв

130...260

Товщина нарізки шматочків хліба, мм

8...60

Максимальні розміри буханця, мм

110×175

Потужність електродвигуна, кВт

0.25

Габаритні розміри, мм

418×370×847

Масса, кг

36

 

ХЛІБОРІЗКА LOZAMET

Мал.35.Хліборізка LOZAMET

 

Машина (мал.35)призначена для нарізування як свіжоспеченого, так і черствого хліба. Швидкість нарізки регулюється залежно від величини і виду хліба.

Всі частини машини, що мають дотик з хлібом, виконані з нержавіючої сталі. Спеціальний вимикач оберігає машину від мимовільного включення після перебою в електроживленні.

Завдяки мінімуму частин, що рухаються, робота хліборізки не супроводжується шумом, вібрацією і відрізняється високою надійністю. Хліборізка оснащена піддоном для збору крихт.

 

СЛАЙСЕРИ СЕLМЕ-220, СЕLМЕ-250

Корпус (мал.36) слайсерів виготовлений методом лиття під тиском з алюмінієвого сплаву з анодованим покриттям для забезпечення безпеки контакту з харчовими продуктами. Ніж виконаний з високоякісної нержавіючої сталі. Дані моделі є слайсерами з ручною подачею продукту в зону нарізки.

Мал.36.Слайсери celme 220,250

 

Мал.37.Основні елементи слайсерів Lusso:

1 – ручка утримувача харчового продукту; 2 – рухомий корпус; 3 – леза ножа;

4 -  огорожі ножа; 5 – перемикач «вкл – викл»; 6 – регулятор товщини нарізки;

7 – ковзаючий лоток; 8 – гвинт огорожі ножа; 9 – блок заточування; 10 – табличка з паспортними даними.

 

 Перед початком роботи, до включення електродвигуна, перевіряють готовність машини до роботи, для чого провертають вручну регулювальні диски і переконуються в правильності збірки машини, а також у відсутності сторонніх предметів під ножем і в лотках.

Після цього перевіряють роботу машини на холостому ходу. Далі встановлюють на диску необхідну товщину нарізки.

В хліборізці передбачені наступні електроблокування: кінцевий вимикач, який після закінчення різання відключає машину; два мікровимикача, які відключають машину при відкритих захисних гратах.

Забороняється включати хліборізку із знятим вузлом заточування, а також виймати під час роботи машини руками застряглі скибочки хліба.

В хліборізці є пристосування для очищення бічних поверхонь ножа від налиплого хліба. Для виконання цієї операції у верхній частині кожуха є два скребки, які притискаються до ножа за допомогою кнопок, розташованих на бічних сторонах кожуха. Для очищення ножа його обертають за допомогою рукоятки, одночасно натискуючи на кнопки. Закінчивши заточування і очищення ножа, машину приводять в робоче положення.

Якщо при натисненні на кнопку «Пуск» електродвигун не обертається, значить, немає струму в ланцюзі (перегоріли запобіжники або вийшов з ладу мікровимикач якого-небудь електроблокування). Для усунення даної несправності необхідно замінити запобіжники. Якщо і після заміни запобіжників машина не працюватиме, треба перевірити блокування і при необхідності замінити або виправити мікровимикач.

Якщо при натисненні на кнопку «Пуск» електродвигун не обертається, а тільки гуде, необхідно усунути обрив фази.