Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Мал.38.Фаршемішалка мз – 8 – 150 до універсального приводу.

1 – заслонка; 2 – гайка; 3 – втулка; 4 – кришка; 5 – корпус; 6 – вал з лопастями;

7 – відгородження; 8 – хвостовик

 

Принцип дії механізму. Рух робочому валу з лопастями передається від вихідного валу універсального приводу ПМ-1,1. Лопасті рівномірно перемішують компоненти котлетної маси, насищають її повітрям і переміщають до розвантажувального отвору. Після закінчення процесу отвір відкривається і готовий продукт самовільно розвантажується

2.11.2. Тістомісильні машини.

Для замісу тіста густої консистенції з пшеничного і житнього борошна використовують машини таких типів ТММ-1М, МТІ-100, МТМ-15.

Машина тістомісильна ТММ-1М. Машина складається з приводу, станини, діжі з пересувним візком, важеля мішалки з лопастю і плити-основи. Діжа приводиться в обертання від черв'ячного редуктора, встановленого на плиті-основі. Передавальним пристроєм для важеля мішалки служить інший черв'ячний редуктор і ланцюгова передача, яка разом з електродвигуном встановлена в порожнині станини.

Діжу кріплять на триколісному візку. Корпус візка має в центрі розточування, в яке входить цапфа. Один кінець цапфи жорстко прикріплений до дна діжі, інший — під дією пружини входить в горловину привідного конуса редуктора діжі. В комплект машини входять три змінні діжі. При накатуванні і викочуванні діжі квадрат цапфи підводять натисненням на педаль.

Важіль мішалки розділений сферичним потовщенням на два плеча: коротке пряме і довге, зігнуте під кутом 118°. Плеча важеля мішалки при русі описують конуси, вершини яких знаходяться в точці опори важеля.

Мал.40.Тістомішалка тмм 1м:

а — загальний вигляд: 1 — плита; 2 — кожух; 3 — педаль; 4 — візок; 5 — діжа;

6 — щиток; 7 — важіль мішалки; 8 — шарнір; 9 — кришка; 10 — станина; 11 — рукоятка; б — кінематична схема; 1 — цапфа; 2 — привідний конус;3 — редуктор:

4, 8, 9— ланцюгові передачі; 5 — черв'ячний редуктор; 6 — електродвигун; 7 — кривошип; 10 — маховик

 

До станини машини прикріплений каркас із захисними щитками, які у момент замісу опускаються вниз і щільно обхвачують діжу для запобігання викидання продукту. Піднімання і опускання захисних щитків проводяться у ручну. На електродвигуні є спеціальний маховик для підйому важеля у ручну.

Принцип дії машини. Обертання від електродвигуна передається послідовно двом черв'ячним редукторам і ланцюговій передачі. Від першого черв'ячного редуктора через корпус рух передається діжі. Від другого черв'ячного редуктора через ланцюгову передачу і кривошип рух передається важелю мішалки.

Продукт обертається разом з діжею, рівномірно перемішується важелем мішалки і насичується повітрям.

Машина тістомісильна інтенсивного замісу МТІ-100 (мал.41). Машина призначена для замісу дріжджового і прісного тіста у великих кондитерських цехах.Час бродіння дріжджового тіста після інтенсивного замісу скорочується з 4-4,5 до 1,5 години. Складається машина з основи, станини, привідної головки, кронштейна, механізму підйому, трьох баків місткістю 100 дм3кожний, візка, трьох змінних інструментів мішалок, електрошафи і пульта управління.

Всі вузли і механізми змонтовані на станині, закріпленій на литій основі. Привідна головка служить для передачі обертання від електродвигуна до інструменту мішалки.