Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Мал.66.Шафа жарова електрична ере-80с

 

Шафи (мал. 66) призначені для випікання хлібобулочних і кондитерських виробів, а також для смаження і тушкування м'ясних і рибних напівфабрикатів. Зовнішня поверхня шаф виконана з нержавіючої сталі.

Розміри робочих камер і шафи для розігрівання(EPO-21S) відповідають розмірам стандартних гастроємкостей. В камерах передбачено дві пари направляючих для гастроємкостей. Трубчасті електронагрівачі розташовані у верхній і нижній частинах робочої камери і мають незалежні 4-позиційні регулятори потужності. При цьому можливий нагрів як всіх камер одночасно, так і кожної камери окремо. Задана температура підтримується за допомогою терморегулятора.

Експлуатація жарових і пекарських шаф.

Перед включенням шафи  терморегулятори встановлюють на необхідну температуру. Включають шафу відразу на максимальну потужність. По досягненні в робочій камері заданої температури шафу завантажують протвінями з виробами і перемикають електронагрівачі на середній або слабкий нагрів.

Порядок роботи шаф ШЖЕ-0,85 і ШЖЕ-0,51: включають шафу, встановивши ручки датчиків-реле температури на необхідну температуру завантаження, при цьому спалахують сигнальні лампи. Коли вони згаснуть, що свідчить про досягнення заданої температури, відкривають двері і завантажують місткості з продуктом, починаючи з нижнього відсіка. Після закінчення часу теплової обробки продукту проводять вивантаження місткостей за допомогою спеціального крюка, починаючи з верхнього відсіка. Після закінчення роботи шафу відключають і роблять санітарну обробку ємкостей. В електрогрилях і шашличних печах смаження виробів з м'яса і риби відбувається на металевих шпагах, гратах, вертелях, що обертаються.

 

Шашличні печі і електрогрилі

Шашлична піч секційна модульована ПШСМ-14. (мал.67) представляє собою зварну раму з регульованими по висоті ніжками, на якій розміщено дві інвентарні шафи

Власне ця піч є вогнищем, обмурована вогнестійкою цеглою. В правій її частині є колосникові грати, на яких спалюють вугілля з берези, вільхи, дуба (вугіллям, отриманим з хвойних порід, користуватися не рекомендується). В піддувало встановлюють ящик для збору золи. Привід шпаг складається з електродвигуна з черв'ячним редуктором і зубчатої циліндричної передачі. Від електродвигуна через редуктор обертання передається чотирнадцяти зубчатим колесам, кожне з яких приводить в обертання одну шпагу. При смаженні на відкритому вогні з поверхні продукту волога під дією високої температури швидко випаровується і на продукті з'являється скориночка. Крім того, продукт набуває певного смаку і аромату.

 

Мал.67. Піч шашлична секційна модульована пш-см-14

1 — підставка з двома інвентарними шафами; 2 — дверці інвентарної шафи; 3 — робоча камера;4 — проріз для установки шпаги; 5 — отвір для кріплення шпаги; 6 — витяжний пристрій; 7 — вогнище; 8 — рукоятка вимикача; 9 — піддувало; 10 —зварна рама; 11 — ніжки.

 

Електрогриль ГЕ-З (мал.68)   застосовується в невеликих спеціалізованих підприємствах. Його підставка виконана з тонкої листової сталі і встановлена на чотирьох ніжках.

 

––– 7

 

 6