Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Технічні характеристики: таблиця 28.

Показник

Тип апарату

 

ВЖШЕ-675

ЖВЕ-720

Час розігрівання до робочої температури, год

0,3

0,3

Частота обертання барабана, мін-1

1,9

1,9

Швидкість руху конвейєра, м/с

 

Габаритні розміри, мм: довжина

960

1000

Ширина, висота

760*1300

700*1300

Маса, кг

240

250

 

 

 

 

 

 

 

3.8.4.Жарові і пекарські шафи

В жарових шафах смажать великі шматки м'яса, птицю, запікають круп'яні і овочеві страви, а також випікають кондитерські вироби. В пекарських шафах випікають тільки кондитерські вироби. Жарові і пекарські шафи випускаються наступних типів: ШЖЕСМ-2К —жарова шафа секційна модульована; ШПЕСМ-3— шафа пекарська секційна модульована, під функціональні місткості — ШЖЕ-0,85   (ШЖЕ-0,85-01)   і   ШЖЕ-0,51(ШЖЕ-0,51-01).

 

 

 

Мал.64.Шафа жарова електрична шже – 0,51

1 – камера для смаження; 2 – подовий лист; 3 – електро нагрівач; 4 – датчик-реле температури

           

Шафа жарова електрична секційна модульована ШЖЕСМ-2К (мал.65)  має дві уніфіковані секції (робочі камери). Кожна секція складається з внутрішнього і зовнішнього коробів, простір між якими заповнений матеріалом теплоізоляції і закривається кришкою, шарнірно, що відкидається вниз. Нагрівання секції забезпечується ТЕНами, розташованими у внутрішньому коробі, по три зверху і знизу. Нижні ТЕНи закриті піддоном. Секція забезпечена двома пакетними перемикачами для східчастого регулювання потужності кожної групи ТЕНів і терморегулятором для автоматичної підтримки в камері заданого температурного режиму. Секції встановлені на інвентарній шафі-підставці з регульованими по висоті ніжками. В правій частині секції в спеціальному відсіку розташований блок електроапаратури. На його лицьову панель виведені рукоятка повороту шиберної засувки, за допомогою якої відкривають і закривають отвори для видалення пари, що виділяється при тепловій обробці продуктів; лімб терморегулятора, дві лампи, що сигналізує про наявність напруги на верхніх і нижніх ТЕНах, і рукоятки перемикачів. Для охолоджування електроапаратури в нижній частині лицьової панелі передбачені отвори. Шафа пекарська електрична секційна модульована ШПЕСМ-3 має зварну конструкцію, яка складається з трьох камер. В кожній камері розміщується по два блоки нагрівачів.

Мал. 65. Шафа жарова секційно модульована шжесм-2к (розріз без верхньої секції):

1 — верхні ТЕНи; 2 — жарова камера; 3 — ручка; 4 — протвінь; 5 — теплоізоляція;

6 — грати; 7 — нижні ТЕНи; 8 —піддон; 9 — інвентарна шафа-підставка;

10 — дверці шафи-підставки; 11 — ніжки.

 

Задні і бічні сторони шафи облицьовані сталевими листами. Простір між камерами і облицьовуванням заповнений матеріалом теплоізоляції. В правій частині шафи знаходиться відсік з трьома блоками управління (для кожної камери). На лицьовій панелі блоку змонтовані сигнальні лампи, що показують наявність напруги на верхніх і нижніх ТЕНах, а також виведені ручки двох пакетних перемикачів, за допомогою яких регулюють інтенсивність нагріву, і лімб терморегулятора, автоматично підтримуючого в робочій камері задану температуру.

Шафа пекарська ШП-ЗМ має аналогічну конструкцію, але виготовлена не в модульованому виконанні.

Шафа ШЖЕ-0,51 відрізняється від шафи ШЖЕ-0,85(мал.. 64) тим, що жарова камера в ній розділена на три відсіки. Шафи ШЖЕ-0,85 і ШЖЕ-0,51 застосовуються для установки на загальну ферму спільно з іншими апаратами, шафи ШЖЕ-0,85-01 і ШЖЕ-0,51-01 для установки на індивідуальні підставки збірно-розбірної конструкції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          ШАФИ ЖАРОВІ ЕЛЕКТРИЧНІ ЕРО-215, ЕРЕ 305, ЕР-ВО