Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Мал. 29. М’ясорубка мім – 82

 а – загальний вигляд: 1,6 – зубчаті колеса; 2 – вал; 3 – шарико-підшипник; 4 – манжета;

5,7 – шестерні; 8 – станина; 9 – елекродвигун; 10 – притискна гайка; 11,13 – ножові решітки;

12 – опірне кільце; 14 – двостороній ніж; 15 – підрізні решітки; 16 – шнек;

17 – запобіжник; 18 – штовхач; 19 – завантажувальна чаша; б – основний набір робочих органів.

 

Мал.30. М'ясорубка ммп-1-11:

1 — хвостовик; 2 — шнек; 3 — ножові інструменту; 4 — притиснена гайка; 5 — опірне кільце;

6 — штовхач; 7 — завантажувальна чаша

 

Правила експлуатації м'ясорубок

Перед початком роботи шнек з хвостовиком і пальцем, а також ножі і грати мастять харчовим несолоним жиром. Корпус м'ясорубки надійно закріплюють в передній кришці редуктора. Після установки шнека збирають і встановлюють ріжучий інструмент.

Ножі розташовують так, щоб їх ріжучі кромки були направлені у бік обертання шнека, а грати прилягали до ножів, при цьому паз шпоники повинен бути суміщений з шпонкою на внутрішній стороні корпусу.

Нажимну гайку нагвинчують до упора, потім відпускають на 3/4 обороту і включають привід.

Після включення електродвигуна поволі загвинчують гайку до тих пір, поки шум в редукторі не посилиться і не зросте опір тому, що нагвинчує. Це свідчитиме про те, що гайка затягнута щільно і м'ясорубка готова до роботи. Якість подрібнення м'яса і продуктивність м'ясорубки залежать від стану ріжучого інструменту.

Відновлення ріжучого інструменту здійснюється притиранням. Плоскі сторони ножів і грат притирають до отримання рівної матової поверхні. Бічну сторону ножа заточують уручну або на точильному верстаті.

Направляти м'ясо в горловину тарілки дозволяється тільки штовхачем.

Перевірку і огляд робочого механізму, що вимагає хоча б часткового розбирання, а також чищення і прибирання проводять тільки при вимкненому електродвигуні. Якщо нажимна гайка занадто затиснена, в редукторі виникає підвищений шум, крім того, можлива зупинка електродвигуна. Для усунення цих дефектів слід ослабити нажимну гайку. Якщо нажимна гайка недостатньо затягнута, м'ясо не ріжеться, а мнеться. При затупленні ножів або нещільному приляганні їх до грат може відбутися нагрів продукту і намотування на ножі плівок і сухожиль. В цьому випадку слід заточити ножі і притерти площини ріжучих пар.

 

Мясорозрихлювач МРМ-15. М’ясорозрихлювач(мал.31)складається з корпусу, електродвигуна, передавальних пристроїв, каретки і робочого інструменту. До складу передавального пристрою входять клиноременна передача і черв'ячний редуктор. Рух валам з ножовими фрезами передається через зубчату циліндричну пару. Вали обох зубчатих коліс циліндричної пари закінчуються зубчатими напівмуфтами, за допомогою яких приєднуються вали ножових фрез. Пакети фрез обертаються з однаковою частотою в протилежні сторони.

 

1-хвостовик; 2-привідний вал; 3-шестерня; 5-штифти; 6-розділені кільця; 7-завантажувальна воронка; 8-три гвинти; 9-паралельний вал; 10-корпус; 11-валики; 12-підшипники; 13-кожух; 14-гребінка; 15-горизонтальні стійки; 16-каретка; 17-дискові ножові фрези; 18-защепки; 19-щоки; 20-петлі.

 

 

М'ЯСОРУБКИ СЕРІЇ ТС

Корпус(мал.32) м'ясорубок виконаний з нержавіючої сталі, штовхач    з харчової пластмаси.

Моделі м'ясорубок оснащені вентилятором для самоохолоджування і гальмівним пристроєм електродвигуна, ножами, що самозаточуються, режимом реверсу. Всі машини випускаються в настільному виконанні, можуть встановлюватися на спеціальній підставці.