Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchebnik_po_UZRG.docx
Скачиваний:
199
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.97 Mб
Скачать

Можливі несправності хліборізок та способи їх усунення. Таблиця 18.

 

Несправності

Причини

Способи їх усунення

При натисканні на кнопку  «пуск» електродвигун не обертається, а тільки гудить.

Перегорів один із запобіжників. Машину заклинило.

Пошкоджений контакт в електропроводі.

Замінити запобіжник. Звільнити противагу і витягнути штопор.

Усунути несправності і натиснути кнопку «повернення» теплового реле.

Зміщене регулювання товщини різа.

Відійшла гайка, що затискає регулюючий диск.

Встановити потрібну товщину різа і тісно затягнути гайку.

Неякісно ріжеться хліб.

Затупився дисковий ніж.

Очистити дисковий ніж від налиплого хліба і заточити його.

Розвантажувальний лоток не рухається вліво.

Погнулись або брудні направляючі лотки.

Випрямити направляючі лотки, очистити від забруднення і змастити харчовим жиром.

При відключенні електроенергії електрогальмо не фіксує ножа.

Лопнула пружина.

Спрацювала конусна поверхня гальма.

Замінити пружину.

Відремонтувати в спеціальній майстерні.

 

2.11.Машини для перемішування і збивання харчових продуктів

 

Машини для перемішування і збивання харчових продуктів призначені для рівномірного розподілу різних компонентів в загальній масі продуктів, утворення з окремих компонентів (борошно, дріжджі, цукор, вода, сіль і ін.) однорідної маси і насичення її повітрям. Перемішування здійснюють при менших швидкостях обертання робочого органу, збивання — при великих.

 

2.11.1. Машини для перемішування продуктів

До цієї групи механізмів відносяться механізми МВП-ІІ-1 і МС4-7-8-20 (багатоцільові), МС8-150 (фаршемішалка) і механізм МС25-200 (для перемішування салатів і вінегретів).

Механізм МВП-II-I для збивання і перемішування продуктів входить в комплект універсального приводу П-II і складається із змішаного редуктора, бачка і змінних робочих інструментів. До корпусу редуктора прикріплений кронштейн. Бачок з кришкою і завантажувальним лотком фіксується на кронштейні. Змішаний редуктор складається із зубчатої конічної і планетарної передач. Хвостовик змішаного редуктора під'єднується до універсального приводу П-II. Робочими органами механізму є збивалки або перемішуючі лопасті.

Робочим валом механізму служить вертикальний вал планетарної передачі, на який надягають змінні перемішуючі лопасті (інструменти). Робочі інструменти входять усередину бачка, що є нерухомою робочою камерою.

Принцип дії механізму. Обертання від валу універсального приводу передається через конічну зубчату і планетарну передачі робочому инструменту, що знаходяться в бачку продукти рівномірно перемішуються і насичуються повітрям.

Фаршемішалка МС8-150. Фаршемішалка (мал. 38) входить в комплект універсального приводу ПМ-1,1 і складається з циліндричної порожньої робочої камери і робочого валу. У верхній частині робочої камери укріплена завантажувальна воронка із запобіжною хрестовиною. В стінці торця камери є сегментний розвантажувальний отвір з кришкою і рукояткою. З іншого торця до камери прикріплений хвостовик, за допомогою якого механізм під'єднується до універсального приводу. Усередині робочої камери встановлений робочий вал з гвинтовими лопастями, розташованими під кутом 30° до осі валу. Таке розташування лопастей сприяє рівномірному перемішуванню котлетної маси і просуванню її до розвантажувального отвору. Вал обертається у втулках, розташованих в кришці і в опорі хвостовика.