Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пив_дробязко.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
4.33 Mб
Скачать

3.4. Експертиза заявки

Заявник має право особисто або через свого представника у встановленому порядку брати участь у розгляді питань, що вини­кають під час проведення експертизи.

Під час проведення експертизи за ініціативою заявника до за­явки можуть бути внесені виправлення очевидних помилок і уточ­нення опису основних характеристик або меж географічного місця походження товару.

У ході експертизи заявки на реєстрацію географічного зазна­чення здійснюють перевірку цього зазначення, порівнюючи його з видовими назвами, внесеними до Переліку видових назв товарів.

Перелік видавих назв товарів формує установа на підставі Положення про Перелік видових назв товарів, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Якщо заявлене на реєстрацію географічне зазначення містить­ся в Переліку видових назв товарів, то заявнику надсилають рішення про відмову в реєстрації.

3.5. Додаткові матеріали на запит закладу експертизи

Під час проведення експертизи заклад експертизи має право затребувати в заявника додаткові матеріали, без яких проведен­ня експертизи неможливе.

Додаткові матеріали на запит експертизи мають бути надані протягом 3 місяців від дати отримання запиту. Протягом зазна­ченого строку заявник може подати заяву про продовження стро­ку для відповіді або поновлення пропущеного з поважних при­чин строку відповіді на запит. За подання заяви про продовжен­ня строку та за поновлення пропущеного строку сплачують збір.

Якщо заявник порушив встановлений строк або залишив за­пит без відповіді, заявку вважають відкликаною.

3.6. Відмова в реєстрації

Якщо за результатами експертизи визначено, що заявлене по­значення не відповідає умовам надання правової охорони геогра­фічному зазначенню, установа приймає рішення про відмову в

реєстрації.

Рішення про відмову в реєстрації надсилають заявникові.

405

3.7. Публікація відомостей про заявку

Якщо за результатами експертизи визначено, що заявка відпо­відає встановленим вимогам, відомості про заявку публікують в офіційному бюлетені Установи.

Публікація має містити:

  • відомості про заявника (заявників);

  • назву товару, яка містить заявлене на реєстрацію географіч­ не зазначення;

  • межі географічного місця, з яким пов'язують особливі влас­ тивості, певні якості або інші характеристики товару;

  • опис основних особливих властивостей, певних якостей, ре­ путації або інших характеристик товару;

  • умови використання географічного зазначення на етикетці та при маркуванні товару.

Публікація може містити й інші відомості, визначені у вста­новленому порядку.

Після опублікування офіційних відомостей про заявку на реє­страцію географічного зазначення будь-яка особа має право ознайомитися в установленому порядку з матеріалами заявки. За ознайомлення з матеріалами заявки сплачують збір.

3.8. Подання заперечення

Протягом 6 місяців від дати опублікування офіційних відомо­стей про заявку будь-яка особа може подати до Установи запере­чення проти реєстрації географічного зазначення.

За подання заперечення сплачують збір. Якщо збір не сплаче­но, заперечення вважають неподаним.

Копія поданого заперечення та відомості про особу, яка його подала, надсилають заявнику. Заявник протягом 2 місяців віддати одержання копії заперечення повинен надіслати до установи обґрунтовану відповідь на заперечення або подати заяву про про­довження встановленого строку для відповіді. За подання заяви про продовження строку сплачують збір. Якщо збір не сплачено, строк для надання відповіді не продовжують.

Якщо у встановлений строк відповідь заявника на заперечен­ня до установи не надійшла, заперечення розглядають у встанов­леному порядку на підставі наявних матеріалів.

Заперечення та відповідь на нього розглядає заклад експерти­ зи протягом 2 місяців від дня завершення строку, встановленого для відповіді. .......

406

Заявник та особа, яка подала заперечення, мають право брати

участь у його розгляді.

Про результати розгляду заперечення надсилають повідомлен­ня особі, яка подала заперечення.

У разі відсутності заперечень або визнання їх необгрунтова­ними установа приймає рішення про реєстрацію географічного зазначення та повідомляє про це заявника.

Якщо розглянуті заперечення визнано слушними, установа приймає рішення про відмову в реєстрації, про що повідомляє

заявника.

Рішення про відмову в реєстрації публікують в офіційному

бюлетені установи.

Заявник має право ознайомитися з усіма матеріалами, зазна­ченими в запиті закладу експертизи або рішенні установи. Копії матеріалів надсилають заявнику протягом місяця з дня надход­ження запиту.