Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антонов - Інтелектуальна властність і комп'ютер...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
3.2 Mб
Скачать

Контракт

м. « » 200 р.

Фірма

в особі директора

далі яка називається «Роботодавець», з одної сторони, і громадянин,

(призвище, ім'я, по батькові)

далі який називається «Робітник», з іншої сторони, уклали цей конт­ракт про наступне:

Робітник

(призвище, ім'я, по батькові)

приймається на роботу в

(назва структурного підрозділу)

на посаду

(повна назва посади по штатному роскладу)

з окладом, який встановлено по штатному розкладу.

Робітнику (не) встановлюється термін випробування

(тривалість терміну випробування)

1. Загальні положення

  1. Цей контракт є терміновим трудовим договором. На основі контракту виникають трудові і інші відносини між Робітником і Ро­ботодавцем.

  2. Терміном «сторони» в цьому контракті позначаються робо­тодавець і робітник.

2. Права і обов'язки сторін

  1. По цьому контракту робітник бере на себе обов'язки викону­вати роботу у відповідності з посадовою інструкцією і щомісячним планом робіт, а роботодавець бере на себе обов'язки виплачувати робітнику заробітну плату у відповідності з штатним розкладом і ін­ші види виплат у відповідності з діючим на фірмі Положенням пре доходи робітників, а також забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, які передбачені законодавством, колектив­ним договором і цим контрактом.

  2. Робітник бере на себе обов'язки виконувати роботу якісно у встановлених межах і з дотримуванням правил по охороні праці і промислової санітарії.

  1. Робітник віддає роботодавцю авторські майнові права на ком­п'ютерні програми і бази даних, які будуть створені ним по завдан­ню роботодавця самостійно або в співавторстві і які підпадають під дію закону України «Про авторське право і суміжних правах».

  1. Робітник передає роботодавцю всі авторські майнові права на створене по завданню роботодавця програмне забезпечення на умо­вах виключної (невиключної) ліцензії.

  2. Передача прав відбувається по авторському договору.

  3. Робітник (не) вимагає згадувати його ім'я при використанні програмного забезпечення, якщо це практично можливо. Робітник вимагає при використанні програмного забезпечення згадувати своє ім'я під псевдонімом .

  4. Робітник дозволяє обнародувати створене ним програмне за­безпечення.

  5. Створене програмне забезпечення є службовим обов'язком робітника, за який йому виплачується авторська винагорода у ви­гляді заробітної плати у відповідності з штатним розкладом.

  6. За передачу майнових прав на програмне забезпечення і його використання робітнику виплачується авторська винагорода, сума якої визначається Положенням про доходи робітників або обгово­рюється в окремому авторському договорі, який укладається з ним і його співавторами по кожному конкретному твору.

2.10. Щоб засвідчити своє авторське право і інші виключні права на програмне забезпечення, які передані робітником роботодавцю, роботодавець вправі зареєструвати в офіційних державних реєстрах.

Всі витрати, пов'язані з реєстрацією авторських прав, несе робо­тодавець.

  1. Матеріальна відповідальність робітника визначається Дого­вором про матеріальну відповідальність.

  2. Робітник не має права розголошувати третім особам інфор­мацію, яка складає комерційну таємницю роботодавця, зобов'яза­ний строго дотримуватися вимог по забезпеченню збереження ко­мерційної таємниці, які встановлені роботодавцем, надійно зберігати інформацію, яка знаходиться на носіях комерційної таємниці (д-окументах, рукописах, машинних носіях, аудіокасетах і т. ін.).

  3. Роботодавець бере на себе обов'язок надати робітнику ро­боче місце, яке відповідає вимогам охорони праці і промсанітарії;

доносити до нього план роботи і оплачувати її у відповідності з ді­ючими у роботодавця умовами оплати праці.

  1. Роботодавець має право вимагати виконання робітником його обов'язків у відповідності з посадовою інструкцією, договором про матеріальну відповідальність, додержування вимог охорони пра­ці і промсанітарії, а також правил внутрішнього розпорядку.

  2. Робітник зобов'язаний виконувати Правила внутрішнього трудового розпорядку.