Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антонов - Інтелектуальна властність і комп'ютер...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
3.2 Mб
Скачать

5.2.2. Педагогічні та інженерно-технічні працівники

Педагогічні та інженерно-технічні працівники можуть стати учасни­ками навчального процесу у дистанційній формі лише за умови прохо­дження ними навчання за програмою підвищення кваліфікації щодо за­стосування технологій дистанційного навчання із отриманням відповідних документів (сертифікатів).

Професійно-технічний заклад забезпечує підвищення кваліфікації з дистанційного навчання відповідних працівників не рідше, ніж один раз на три роки.

Перерозподіл робочого часу Викладачів між окремими видами робіт від­бувається відповідно до Положення про дистанційне навчання у професійно­технічному навчальному закладі з урахуванням підвищення складност робіт і рівня професіоналізму, як під час підготовки дистанційних курсів, так і при проведенні навчання через телекомунікаційну мережу.

Розміри тарифних ставок, обсяг навчального навантаження ВикладачІЕ та учнів (слухачів) за різними видами навчальних занять з урахуванням санітарно-гігієнічних та психологічних норм організації навчально-ви­ховного (навчально-виробничого) процесу визначаються Положенням пре дистанційне навчання у професійно-технічному закладі.

5.2.3. Учні (слухачі)

Учні (слухачі), що навчаються у професійно-технічних навчальних зак­ладах з використанням технологій дистанційного навчання, мають такі самі права та обов'язки, як і інші учні (слухачі) цих закладів.

5.2.4. Організація навчального процесу

Навчальний процес з використанням технологій дистанційного на­вчання організовується на підставі навчальних планів первинної професій­ної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації робітників, навчальних програм з навчальних предметів та навчальних програм з ви­робничого навчання.

Навчальний процес за технологіями дистанційного навчання у про­фесійно-технічному навчальному закладі здійснюється у таких видах під­готовки:

  • природничо-математичній,

  • гуманітарній,

  • загально-технічній,

  • професійно-теоретичній.

Професійно-практична підготовка здійснюється очно (крім випадків, що передбачені для підготовки осіб з особливими потребами).

Трансформація форм навчального процесу, видів навчальних занять, щодо застосування в них технологій дистанційного навчання, визначається Положенням про дистанційне навчання у професійно-технічних навчаль­них закладах.

5.3. Організація навчально-виховного процесу

за технологіями дистанційного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі 5.3.1. Учасники навчально-виховного процесу

Учасниками навчально-виховного процесу, що відбувається за техноло­гіями дистанційного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі, є:

• педагогічні працівники, психологи, соціальні педагоги (далі за текс­том — Вчителі);

  • інженерно-технічні працівники та допоміжний персонал (адміністра­тор мережевого навчання, програміст, лаборант тощо);

  • учні (вихованці).