Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антонов - Інтелектуальна властність і комп'ютер...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
3.2 Mб
Скачать

Кабінет міністрів україни постанова

від 28 вересня 1998 р. № 1540

Про Державний реєстр видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції

Відповідно до статей 12 та 14 Закону України «Про видавничу справу» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Положення про Державний реєстр видавців, виготівни­ків і розповсюджувачів видавничої продукції (додається).

2. Установити реєстраційний збір за внесення суб'єкта видавничої спра- ви до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів ви- давничої продукції в розмірі 25 неоподатковуваних мінімумів доходів гро- мадян.

Кошти, одержані від сплати реєстраційного збору, надходять на раху­нок органу, що вносить суб'єкт видавничої справи до Державного реєстру. 95 відсотків цих коштів перераховуються до державного бюджету, а 5 від­сотків залишаються на рахунку органу, що вносить суб'єкт видавничої справи до Державного реєстру.

  1. Міністерству інформації забезпечити ведення Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції з впрова­дженням комп'ютерної системи та координацію відповідної роботи його місцевих підрозділів.

  2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним та Севасто­польській міській державним адміністраціям забезпечити організацію ведення Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції відповідно до розподілу функцій між Міністерством інформації та його місцевими підрозділами.

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1998 р. № 1540

Положення

про Державний реєстр видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції

Загальні питання

  1. Положення про Державний реєстр видавців, виготівників і розпов­сюджувачів видавничої продукції (далі — Положення) поширюється на суб'єкти видавничої справи незалежно від форм власності та організацій­но-правових форм, за винятком видавців та розповсюджувачів друкованих засобів масової інформації.

  2. Внесення суб'єктів видавничої справи до Державного реєстру видав­ців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції (далі — Дер­жавний реєстр) здійснюють Мінінформ, а також його відповідні місцеві підрозділи:

1) Мінінформ вносить до Державного реєстру: видавців — видавництва, видавничі організації, фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, обсяг випуску видавничої продукції яких становить понад 5 назв на рік;

виготівників видавничої продукції — підприємства, установи і орга­нізації, фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, які випускають видавничу продукцію на суму понад 500 тис. гри­вень на рік (за цінами, що склалися на час внесення до Держав­ного реєстру);

розповсюджувачів видавничої продукції — оптово-роздрібні книго-торгівельні підприємства та інші підприємства і організації, які мають мережу книгорозповсюдження (магазини, кіоски, палат­ки, автомагазини, лотки тощо), бібліотечні колектори;

суб'єктів видавничої справи, що провадять 2-3 види діяльності у ви­давничій справі;

2) місцеві підрозділи Мінінформу вносять до Державного реєстру: видавців — фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, обсяг випуску видавничої продукції яких становить до 5 назв на рік; виготівників видавничої продукції — підприємства, установи і ор­ганізації, фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, які випускають видавничу продукцію на суму до 500 тис. гривень на рік (за цінами, що склалися на час внесення до Державного реєстру);

розповсюджувачів видавничої продукції — підприємства і організа­ції, які не мають мережі книгорозповсюдження; фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності.